Nõuka-aegsed lemmikud

Ussicke
Abikokk
2008-11-06 23:33:37
Zapxpxau:
Ainuke asi, millele annan oma heakskiidu oli pisikese klaaspurgi sees müüdav majonees.
Ma leidsin sellise! Ära küsi, mis maksis, aga Byodo delikatessmajonees on nimi ja Ökosahvrist ostsin. TÄPSELT see vana hää nõuka-aegne päris majonees.
Netcat
Abikokk
2008-11-07 00:54:06
Riinyke:
Bubert on üks nõuka-aegne magustoit, mida emme ikka tegi. Mõne nädala eest võtsin kätte ja katsetasin ka ise seda nostalgilist maiust. Nüüd olen bubertisõltlane :)
Ma kardan küll, et see on märksa vanem leiutis, millel pole nõukogude korraga vähematki pistmist. Võib teha iga riigikorra ajal :) Aga sarnastest asjadest juttu olles, tuleb meelde, et kunagi, kui ma titena ema tööjuures jõlkusin, anti kohalikus sööklas väga head lumepallisuppi. Ja et praegusel ajal naljalt sellist asja ei serveerita kusagil. Kas euronormid on munavalgevahu ära keelanud või milles asi on?

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Infanta
Kokaõpilane
2008-11-07 12:21:27
Esimesena meenuvad väikesed kakaokohukesed (sisuliselt olid need küll kohupiimakreemid), mida sai tihtipeale ainult teiste inimeste ostukorvis imetleda (kuna need rabati lihtsalt alla ajaühiku ära :) Siis müüdi südamekujulist (suhkru)saia, mis oli värskena lihtsalt ülihea. Ja muidugi Viru hotelli pasteet, kaneelikringlid ja stritslid - suu hakkab vett jooksma. Äkki see on tõesti lihtsalt nostalgia, aga nende asjade maitse tundub kuidagi eriliselt...eriline :)
Vernanda
Abikokk
2008-11-07 12:46:53
mina elasin väljaspool tallinna, mistõttu oli suurem pidu, kui keegi pealinnast tuli ja kohukesi tõi. nüüd oleks neid nagu poest saada, aga pole see :) emotsioon on see, mis ikka ka mõjutab, mitte ainult maitse.

Da Vahtra Residence

Tullia
Abikokk
2008-11-07 13:14:04
Jajaa, ma elasin Lõuna-Eesti, kus polnud kohukestest (need väikses karbis Lumivalguke jt ning nn glasuurjuustukesed) juttugi. Kui vanaema juurde sõitsin, siis oli ta alati kappi neid varunud. Isegi kodujuust oli meil lõunas mingi vastik kuiv ja teraline ollus, kuid põhjapool mõnusalt mahlane ja karbis.

Tullia jutukesed

Ussicke
Abikokk
2008-11-07 13:43:23
Ma tunnen puudust nõuka-aja tänavatoidust :) * Mammi seisis Laikmaa/Gonsiori nurgal ja müüs termostünnidest erinevate täidistega rasvapirukaid. Kapsaga olid kõige paremad - ma pressisin isegi täidise retsepti välja :) * Vanalinnapäevade ajal olid grillitud viinerid (lihast ja liha maitsega!) värske kurgi, tomati ja ketšupiga. * Kõikvõimalikud laadatoidud... Alates šašlõkist kuni kõikvõimalike pulgakommideni välja.
Pisi-Pisi
Abikokk
2008-11-11 10:53:52
Ussicke:
* Mammi seisis Laikmaa/Gonsiori nurgal ja müüs termostünnidest erinevate täidistega rasvapirukaid. Kapsaga olid kõige paremad - ma pressisin isegi täidise retsepti välja :)
Oli sul vaja seda nüüd teha... ma juba mõtlesin, et ma ei igatse nõukaajast midagi taga. Aga mõni aasta tagasi Riias käies üks mammi müüs tänaval termotünnides rasvapirukaid :)

Pisi-Pisi on see, kes ülesoolamise hirmus soola lisamata unustab...

Pinnu
Abikokk
2008-11-12 18:22:02
Minule maitses väga marineeritud rohelised või punased tomatid (rohelised olid paremad). Ja siis see tuubi sees marmelaad. Nii hea magus...... Ja ketšup klaaspudelis oli ka väga maitsev. Ja piim ja hapukoor klaastaaras.
Netcat
Abikokk
2008-11-20 22:34:44
Ega see piim nüüd sellepärast parem küll polnud, et ta klaastaaras oli... Mäletan, kui tihti sai kohalikust nurgapoest ostetud piima, mis oli juba tilgastanud... Arvatavasti sellepärast ma saingi kaasa eluaegse jälestuse piima kui joogimaterjali suhtes ja tarvitan seda ainult toitudes.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Nipitiri
Abikokk
2008-11-21 09:29:29
Netcat:
Ega see piim nüüd sellepärast parem küll polnud, et ta klaastaaras oli...
Ja tõenäoliselt jagas enmus toonaseid lapsi minu vastikust kooretükkide vastu, mis toonasel homogeniseerimiseelsel ajastul pudelikaela juurde tekkisid...
<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>