Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-25 21:10:46 |
Ussicke:
Oi, see Kukuša Juha oli veel ülikooliski popp kaup (ehk siis 1990ndate keskpaigas). Kas tõesti seda enam poodides pole? (ise pole otsinud)...
Kukesuppi - esimene pakisupp, vist Poola päritolu. Sama maitsega nuudlisuppi ei ole enam saanudki. Netcat:
[b]Allikas: Retseptide kogumik toitlustusettevõtteile.
ETKVL 1975[/b]
Retsept nr 65: Pealinnasalat
(annan brutokogused)
kanaliha 233 g
- või kalkuniliha 248 g
- või pardiliha 266 g
- või hanelia 257 g
- või faasan 1/5 tk
- või laanepüü 1/2 tk
- või põldpüü 1/2 tk
- või teder 1/6 tk
Kartulid 82 g
Kurgid 50 g
Lehtsalat või maitseroheline 14 g
Vähilakad või krabid 10 g
Munad 1 tk
Lõunamaine kaste 15 g
Kaste nr 898 või 899 - 70 g
Linnulihasaadused ja köögiviljad tükeldatakse väikesteks lõikudeks, segatakse kastmega, lisades juurde Lõunamaist kastet. Kastmed tuleb täielikult ära kasutada salatisse kuuluvate toiduainete segamiseks, roa peale neid ei valata.
Roog kaunistatakse lehtsalati lehtedega, linnulihatükikeste ja munaga.
Lehtsalati puudumisel võib seda asendada sibulalaukude või maitserohelisega.
Pille:
See retsept siin on suhtkoht sarnane, aga midagi on nagu teistmoodi. Minuarust oli toonastes salatites õuna. Samas porgandit ei mäleta. Igatahes see on kindel, et kaunistatud olid nad mõnikord munaga, kuid mitte kunagi apelsiniga...Netcat:
Kas see Pereköögi retsept ei sobi?ja teine asi, mille vastu ma tunnen nostalgiat, on kunagine pealinnasalati retsept (standardiseeritud ilmselt) mille järgi enam-vähem kõigis kohvikutes seda valmistati. Praegused kartulisalatid on kui sealobi selle kõrval. olen ka ise proovinud järele teha, aga midagi jääb nagu puudu. |
|
Kika Abikokk 2008-11-25 22:42:54 |
kassi pildiga õunapüree! praegu on Salvesti hõrk õunapüree midagi sarmast... | |
Netcat Abikokk 2008-11-26 00:28:06 |
Pille:
Just alles möödunud nädalal nägin kusagil poes. Lugesin isegi pakki ja jäi meelde, et oleks nagu Sloveenia kaup olnud, aga hakkasin praegu googeldama, ja Podravka on Horvaatia bränd hoopis.
"Kokošja juha s tjesteninom". Pakk nagu ennegi, kollane ja kirju kukk peal.
Võibolla seda isegi võltsitakse? ;-) Ussicke:
Oi, see Kukuša Juha oli veel ülikooliski popp kaup (ehk siis 1990ndate keskpaigas). Kas tõesti seda enam poodides pole? (ise pole otsinud)...Kukesuppi - esimene pakisupp, vist Poola päritolu. Sama maitsega nuudlisuppi ei ole enam saanudki. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Netcat Abikokk 2008-11-26 00:36:41 |
Pille:
Oy vey... suur tänu, ent misasi on kaste nr 898? :)
Muuseas, vähilakkasid ega krabisid mina kogu oma nõukogude perioodi jääva elu jooksul ei näinud ei poes ega peolaual, ka pealinnasalati sees mitte. Muidugi nüüd on nad olemas ja võib ju proovida teha seda nagu ette nähtud oli, aga nüüd pole vist jälle seda lõunamaist kastet ja mis iganes ennast nr 89x taha peidab... Kes oleks võinud seda arvata, et juba NL ajal tehti toitlustuses salateid valmiskastmetega? Mina oma naiivsuses arvasin, et segati ikka majoneesi hapukoorega jne ja sellepärast tollal sööklasalatid praegusest paremini maitsesidki. Netcat:
[b]Allikas: Retseptide kogumik toitlustusettevõtteile.
ETKVL 1975[/b]
Retsept nr 65: Pealinnasalat
(annan brutokogused)
kanaliha 233 g
- või kalkuniliha 248 g
- või pardiliha 266 g
- või hanelia 257 g
- või faasan 1/5 tk
- või laanepüü 1/2 tk
- või põldpüü 1/2 tk
- või teder 1/6 tk
Kartulid 82 g
Kurgid 50 g
Lehtsalat või maitseroheline 14 g
Vähilakad või krabid 10 g
Munad 1 tk
Lõunamaine kaste 15 g
Kaste nr 898 või 899 - 70 g
Linnulihasaadused ja köögiviljad tükeldatakse väikesteks lõikudeks, segatakse kastmega, lisades juurde Lõunamaist kastet. Kastmed tuleb täielikult ära kasutada salatisse kuuluvate toiduainete segamiseks, roa peale neid ei valata.
Roog kaunistatakse lehtsalati lehtedega, linnulihatükikeste ja munaga.
Lehtsalati puudumisel võib seda asendada sibulalaukude või maitserohelisega.Pille:
See retsept siin on suhtkoht sarnane, aga midagi on nagu teistmoodi. Minuarust oli toonastes salatites õuna. Samas porgandit ei mäleta. Igatahes see on kindel, et kaunistatud olid nad mõnikord munaga, kuid mitte kunagi apelsiniga...Kas see Pereköögi retsept ei sobi? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-11-26 08:57:21 |
Netcat:
Oi, unustasin :O
898. Majoneeskaste
Taimeõli 750 g
Munarebud 6 tk
Sinep nr 915 ( :D) 25 g
Suhkur 20 g
3% äädikas 150 g
899. Majoneeskaste hapukoorega
Taimeõli 563 g
Munarebud 4.5 g
Sinep nr 915 25 g
Hapukoor 350 g
Suhkur 15 g
915. Lauasinep (no nii igaks juhuks :D)
Sinepipulber 290 g
9% äädikas 200 g
Vesi 490 g
Suhkur 45 g
Taimeõli 25 g
Sool 35 g
Kaneel 0.1 g
Nelk 0.1 g
loorberileht
Oy vey... suur tänu, ent misasi on kaste nr 898? :) Muuseas, vähilakkasid ega krabisid mina kogu oma nõukogude perioodi jääva elu jooksul ei näinud ei poes ega peolaual, ka pealinnasalati sees mitte. Muidugi nüüd on nad olemas ja võib ju proovida teha seda nagu ette nähtud oli, aga nüüd pole vist jälle seda lõunamaist kastet ja mis iganes ennast nr 89x taha peidab... Kes oleks võinud seda arvata, et juba NL ajal tehti toitlustuses salateid valmiskastmetega? Mina oma naiivsuses arvasin, et segati ikka majoneesi hapukoorega jne ja sellepärast tollal sööklasalatid praegusest paremini maitsesidki. |
|
Netcat Abikokk 2008-11-27 00:16:57 |
Nüüd ma siis tean, mida teha, kui sinep otsa saab :)
Kust niisugust retseptikogumikku hankida saaks, Pille? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Martiina Abikokk 2009-02-08 12:17:31 |
Ma küll suht noorekene, aga mäletan piisavalt, et igatseda tuubimarmelaadi ja pastilaad (banaanikujulised olid vist)..oehh... | |
Zoozi Abikokk 2009-02-08 12:31:55 |
Ma olen siin püüdnud meenutada tollest ajast, mida praegu ka nii väga tahaks. Need oleks kommid nimega Tiit, siis oli mingi kaalushokolaadikook. Seda sõin omal ajal ikka kilodega, aga nime enam ei mäleta. Kindlalt sai seda kunagisest Tallinna kauplusest. Veel igatsen Ukrainas tänaval müüdavaid herne-ja kartulipirukaid, nämm. Kuigi need hernepirukad ei olnud mul lapsena lemmikud, siis mäletades seda maitset, tean, et saaksid praegu kindlasti. Olen proovinud neid ise järgi teha, aga see hernetäidis pole identne välja tulnud. Veel igatsen - see pole küll valmistoodang, aga jääb sinna aega, oma vanavanaema tehtud kirsi-ja kartulivareenikuid. Nüüd hiljem kodus tehtud ei tundu nii head, kui omal ajal süües :) | |
Suviki Kokaõpilane 2009-03-22 17:50:53 |
Ketshup, nuudlid, mandel glasuuris (roosas topsis, plastikkaanega), mingid peenikesed pähklid sinises glasuuris, olid papist karbikese käes, sain neid viimati esimeses klassis 83/84 aastal, siis kadusid müügilt; maisikepikesed, kust vahel leidus suuri tuhksuhkru tükke; roosa puru, mida paljalt söödud sai - kirsimaitseline asi (st millest sai ka jooki teha), muidugi KALI, mida pea iga koolipäev Keila jaama juurest ostetud sai - 10 kopikat maksis vist, praegu maksaks ikka päris palju, kui seda saaks! marineeritud tomatid, hapukoor (oli tihke, maitses, mõnus purgist ka paljalt süüa), pumati kommidel oli ka teine maitse, Tarhun limonad - no praegu ei ole ikka see!, tuubimarmelaad; | |
Pille Nami-Nami peakokk 2009-03-22 21:58:25 |
Suviki:
Suviki, proovi seda Extra hapukoort (380grammises plasttopsis) ja venelaste suures klaaspudelis Tarhuni (enamasti Baikali pudelite kõrval) - need peaks enamvähem samad olema!
hapukoor (oli tihke, maitses, mõnus purgist ka paljalt süüa), ... Tarhun limonad - no praegu ei ole ikka see! |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |