Aaloemahl Abikokk 2008-08-30 13:02:02 |
Kakaopuding, meeles pea, siis emme poest tuua teab :) | |
Seenekas Abikokk 2008-09-30 13:52:34 |
Oli mingi tore, vist seitse kopikat maksev, kakao ja suhkru pressklomp 3x3x5 cm umbes tahukas. Sai vahetunnis lähikioskist osta. Siis veel Karlssoni sai, neli kopikat. Trops ka, kui teate - eriti tore oli see, mille nimi oli "sport". Lugege tagant ette. | |
Leoola Abikokk 2008-10-03 12:36:14 |
kali, tomatimahl, hernekomm, pontšikud jne jne | |
Seebimull Kokaõpilane 2008-10-13 13:16:50 |
Kuna olin nõuka-ajal nii väike, on eredalt meeles ainult kollasest vaadist tulev lahtine kali! Ja hernekommid, mida nii väga ei igatse. Kalja aga küll! | |
Netcat Abikokk 2008-10-28 03:03:09 |
Mina olin tollel ajal küll piisavalt vana, et mäletada ja ausalt öeldes ei igatse ka midagi eriti taga. Võibolla siis peaks igatsema seda, et must kaaviar oli nii odav, et kui õnnestus seda üldse hankida, siis võis seda ka vaene tööline endale kuhjakaupa lubada. Aga kalamari pole mind kunagi eriti huvitanud. Ja kentsakas, et praegu kõiki panevad muretsema igasugu E-d ja paksendajad, aga kedagi ei huvita, millest see omaaegne kukesupp ja Kremiks siis koosnes.. ma ei usu, et seal midagi naturaalset oli. Praegu, kus igas poes on saada seitset sorti vahukoort, mascarponet, kohupiima jne mingit kunstlikku Kremiksit taga igatseda tundub täitsa nonsenss. Täitsa samal tasemel saja-aastaste saksa keeksidega (oli kunagi ka nende hiilgeaeg, mäletate?)
Aga ühte toodet, mis mulle väga meeldis, ei osata tänapäeval enam teha ega suuda seda ka miski asendada. Sulatatud juust "Suvi" nimelt. Merevaiku nad hakkasid uuesti tegema (kuigi konsistents pole enam ammu see) aga seda mitte... :(
ja teine asi, mille vastu ma tunnen nostalgiat, on kunagine pealinnasalati retsept (standardiseeritud ilmselt) mille järgi enam-vähem kõigis kohvikutes seda valmistati. Praegused kartulisalatid on kui sealobi selle kõrval. olen ka ise proovinud järele teha, aga midagi jääb nagu puudu.
Kolmas asi, mida täpselt samas konsistentsis ja maitses enam ei ole, aga väga tahaks - kunagised Kännu Kuke kulinaaria vanilje- ja kakaotarretised. Neid müüdi kiloga, suurte käntsakatena. Lõigati kohe selline kamakas ja pakiti paberisse :) Praegu teeb nt Selveri köök kakaotarretist ja kohvitarretist, aga need on way liiga magusad ja ka liiga pehmed. Üldse ei meenuta seda vana asja. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-28 08:13:01 |
Netcat:
Kas see Pereköögi retsept ei sobi? Kui mitte, siis mul on kodus mingi nõukaaegne kooli- ja töölissööklate retseptuuride raamat, seal on kõik grammide kaupa kirjas. Vaatan õhtul järgi - ja kes teab, äkki on seal isegi need lõigatavate tarretiste retseptid sees!?
ja teine asi, mille vastu ma tunnen nostalgiat, on kunagine pealinnasalati retsept (standardiseeritud ilmselt) mille järgi enam-vähem kõigis kohvikutes seda valmistati. Praegused kartulisalatid on kui sealobi selle kõrval. olen ka ise proovinud järele teha, aga midagi jääb nagu puudu. Mann:
Aga tehke ise, Mann & Kiilike :) Retsept siin.
Kiilike:
teekoogist ma ka aegajalt unistan.Tartu lähedal tehti head teekooki (tookord oli see kreem vastik aga nüüdseks annaks paljugi et sama maitsega kooki saada) |
|
Kiilike Abikokk 2008-10-28 09:46:58 |
Pille:
Tähh vihje eest!
Kui "küpsetamise keeld" läbi saab ja lastel köha-nohu ära lõppevad siis proovin ära :P
Mann:
Aga tehke ise, Mann & Kiilike :) Retsept siin.Kiilike:
teekoogist ma ka aegajalt unistan.Tartu lähedal tehti head teekooki (tookord oli see kreem vastik aga nüüdseks annaks paljugi et sama maitsega kooki saada) |
|
Netcat Abikokk 2008-10-28 17:43:53 |
Pille:
Oo jaa, palun-palun!
See retsept siin on suhtkoht sarnane, aga midagi on nagu teistmoodi. Minuarust oli toonastes salatites õuna. Samas porgandit ei mäleta. Igatahes see on kindel, et kaunistatud olid nad mõnikord munaga, kuid mitte kunagi apelsiniga...
Igatahes ma proovin seda retsepti ka. Netcat:
Kas see Pereköögi retsept ei sobi? Kui mitte, siis mul on kodus mingi nõukaaegne kooli- ja töölissööklate retseptuuride raamat, seal on kõik grammide kaupa kirjas. Vaatan õhtul järgi - ja kes teab, äkki on seal isegi need lõigatavate tarretiste retseptid sees!?ja teine asi, mille vastu ma tunnen nostalgiat, on kunagine pealinnasalati retsept (standardiseeritud ilmselt) mille järgi enam-vähem kõigis kohvikutes seda valmistati. Praegused kartulisalatid on kui sealobi selle kõrval. olen ka ise proovinud järele teha, aga midagi jääb nagu puudu. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-28 20:38:09 |
Netcat:
Minu "toitlustamine koolis ja tööstusettevõttes" raamatus ei olnudki seda retsepti :( :( :(
Pakun lohutusena välja sellise venekeelse versiooni:
Салат «Столичный»
Oo jaa, palun-palun! See retsept siin on suhtkoht sarnane, aga midagi on nagu teistmoodi. Minuarust oli toonastes salatites õuna. Samas porgandit ei mäleta. Igatahes see on kindel, et kaunistatud olid nad mõnikord munaga, kuid mitte kunagi apelsiniga... |
|
Riinyke Kokaõpilane 2008-11-06 18:31:56 |
Bubert on üks nõuka-aegne magustoit, mida emme ikka tegi. Mõne nädala eest võtsin kätte ja katsetasin ka ise seda nostalgilist maiust. Nüüd olen bubertisõltlane :) Keegi pole patrioot tühja kõhuga. |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |