Nõuka-aegsed lemmikud

Katja
Abikokk
2008-07-14 15:50:14
mina mäletan, et leib oli pehme, soe ja magus. memmele külla minnes, sai ikka terve auto tagumine iste leiba-saia täis ostetud ja sellal kui vanemad ees autot juhtisid ja omavahel juttu ajasid, sõime vennaga tagaistmel leivapätsidel alumised nukid ära.. need oli eriti mõnusad. memm oli juba harjunud "hiirte puretud" leivapätsidega. hapukoor oli tollal hoopis teine - praegu ainus hapukoor, mis samasuguse maitsega nagu lapsepõlves oli, on "ekstra" hapukoor tumerohelise mustriga topsis. kui seda poest ostan, võin terve topsi lusikaga tühjaks süüa :) lastevorsti maitsele on kõige lähem minu meelest "filee" lastevorst.

http://koogel-moogel.blogspot.com

Frieda
Abikokk
2008-07-14 19:44:53
Olen mõelnud, et kas see kõik on ehk üks osa sündroomist vanasti-oli-rohi-rohelisem, aga ometi - rohi ei olnud vast rohelisem, aga kamašokolaad oli kindlalt parem (ostsime seda vennaga ikka 4 tahvlit korraga). Ja kohukesed, samuti batoonikommid - ei ole neil tänapäeval seda maitset enam, pudelikaljast rääkimata, mis tollal vaatidest müüdule ligilähedalegi ei küündi.

Söömine on ainus töö, mis toidab

JM
Abikokk
2008-07-14 21:15:51
Frieda:
ei ole neil tänapäeval seda maitset enam,
Mu meelest selle asja nimi on euronõuded ja säilivustähtajad ja muud sellised uuendused. Aga ärge muretsege, mujal on veel hullem, Prantsusmaal peab iga poes müüdav piim vähemalt pool aastat säilima, sellel küll enam piima maitset küljes pole :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Zapxpxau
Abikokk
2008-07-14 21:25:11
Prantsusmaal, Saksamaal, Itaalias jne. on euronõuded isegi leebemad kui Eestis, seal võib vabalt müüa traditsioonilisel viisil valmistatud toiduaineid, samas kui meil peab igas väikeses laudas olema kolm või ma ei teagi mitu kraanikaussi. Eestis ei tuleks vist kõne allagi, et keegi juustu kuskil koopas puust lavatsitel laagerdab, kus ämblikud ringi jooksevad.

Zap*

Ragne
Abikokk
2008-07-14 21:32:54
Nõustun eelpoolkõnelejatega kamašokolaad oli tõesti parem, kuigi olin sel ajal üsna väikene veel, mäletan hästi, kuidas Kaubahalli kohvikus ostis vanaema mulle alati kamašokolaadi. Veel on head mälestused pastilaast, mis oli samuti jube hea

www.kokkama.ee

JM
Abikokk
2008-07-14 21:36:26
Zapxpxau:
Eestis ei tuleks vist kõne allagi, et keegi juustu kuskil koopas puust lavatsitel laagerdab, kus ämblikud ringi jooksevad.
väga tabavalt öeldud! :D

An expert is a person who has made all the mistakes that can be made in a very narrow field (Niels Bohr)

Metsvaarikas
Abikokk
2008-07-15 08:08:07
Selle leivajutu peale tuli meelde, kuidas lapsepõlves sai poest sooja leiba-saia. Ja kui mõnus krõbe koorik neil oli ja pehme sisu. Kuumale leivale paksult taluvõid ja kruus piima kõrvale. Mmmmm, kui hea see oli! Nüüd aga ei saa enam krõbeda koorikuga leiba ja saia poest.
Mann
Abikokk
2008-07-15 09:39:35
Kiilike:
Tartu lähedal tehti head teekooki (tookord oli see kreem vastik aga nüüdseks annaks paljugi et sama maitsega kooki saada)
teekoogist ma ka aegajalt unistan.
Profa
Abikokk
2008-07-15 11:12:33
Soe leib Leiburi poest ja külm maapiim kõrvale.

Profa köögipool

Betty
Abikokk
2008-07-15 18:40:37
Kiilike:
Sarvesai Saaremaal tehtu - praegune ei ole enam see mis vanasti, ainult hale vari vanast.
Olid head jah, eriti nukid. Lapsepõlves sai päris usinalt neid söödud :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>