Kairi Kokaõpilane 2008-07-15 21:00:50 |
Marju:
Mina igatsen ka maisihelbeid :) Ja neid küpsiseid olen ma ka lapsena söönud - pean küll tunnistama et minu ema tegi paremaid. Nüüd aga keeldub neid minu suureks meelehärmiks tegemast tuueks ettekäändeks et küpsisevormid on kadunud ja üleüldse oli see üks suur nikerdamine. Kui ma aga paar nädalat tagasi köögitarvete kaupluses ringi vaatasin siis leidsin täpselt sobivad - pean vist emale kingituse tegema :P
Veel üks asi mida ma igatsen on Nõukogude aegne kaalujäätis. Sellist koorest maitset tänapäeva poe tuutujäätisel ei ole. Kaks nädalat tagasi Hispaanias sõprade pulmas aga pakuti super sarnast jäätist, mina arupärimisele koostisainete kohta vastati et see jäätus on tehtud juustuga. Kas teil kellegil on kogemust nt Mascarpone vms juustuga jäätise valmistamises? Aga mis tõepoolest minu arust parem oli, olid maisipulgad. Hoopis teistsugused ju. Need praegused on hale koopia. Ma ei kujuta ette, et neist maisipulgakooki hakkaks tegema. Mingi pudru tuleks vist. Ja siis üks asi veel, mis polnud ehk väga levinud. Aga raudselt müüdi Viru tänaval, enne kui Aia tänavale keerab, siis olid seal sellised oranžid putkad.. Vot seal müüdi mingeid kreekapähkli kujuga ja vist pruuni kondenspiimaga täidetud selliseid..noh..küpsiseid vist) |
|
Kairi Kokaõpilane 2008-07-15 21:04:14 |
Kiilike:
Minu vanavanaisa ostis meile alati sarvesaia, meepräänikuid ja päkapiku limonaadi. Mämm :) Sarvesai Saaremaal tehtu - praegune ei ole enam see mis vanasti, ainult hale vari vanast. |
|
Tullia Abikokk 2008-07-17 00:19:34 |
Mulle maitsesid mingid tumedad batoonikesed. Paber oli sinine ja vist kosmonaudiga (mingi mehike oli vähemalt peal) ja kaalujäätis oli ikka väga nämma. | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-17 06:58:33 |
Sussukas:
No oleks seda teadnud, et Venemaal midagi sellist veel müüa on, oleks oma nädalasel Peterburi tööreisil silmi rohkem lahti teinud poes.
Aga mulle tuli veel meelde selline asi nagu magus Orissaare sai. Suur päts maksis veel 36 kopikat. Hirmus kallis oli ja harva sai. Metsvaarikas:
Seda venemaal veel müüakse. Polnud küll enam nii see, aga maitsev ikka. Kahju, et Eestis seda pole.Kosmos oli punasesõstra marmelaad tuubis. Kole hapu asi :D! Aga jube maitsev |
|
Kiilike Abikokk 2008-07-17 07:38:52 |
Metsvaarikas:
Orissaare saia sattusin saama aasta või paar tagasi vanemate juures :P Üsna sama oli siis veel.
Aga mulle tuli veel meelde selline asi nagu magus Orissaare sai. Suur päts maksis veel 36 kopikat. Hirmus kallis oli ja harva sai. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-07-29 10:16:39 |
Natuke selle teemaga seotud :) Venelaste seas on nõukogude nostalgiatooted populaarsed Venemaa pealinnas Moskvas asuvas luksusostukeskuses on avatud ka kauplus, kus müüakse niinimetatud nõukogude nostalgiatooteid. Halva kvaliteediga ja mitte just väga kena pakenditega tooted on venelaste seas muutunud väga populaarseks, kirjutab STT. Müügil on näiteks klaaspudelis äädikas, maitsetu must tee, konservpiim, sprotid ja hakkliha. Loe edasi siit. | |
Ussicke Abikokk 2008-08-29 23:53:08 |
Mina kui korralik nõukogude naine igatsen kah selleaegseid toite taga. Näiteks: VORSTI! Olid päris lihast (kiud jäid õkva hamba vahele) ja maitsesid hästi, latid olid ka pikemad ja jämmemad. Lemmikud olid odavapoolsed, 2.10 kilohinnaga "Eine" ja "Võileiva" keeduvorstid, kerge küüslaugumekiga. Neil oli hää puhas maitse ja neid kannatas praadida - viil jäi ka praetult ümmargune ja sile, mitte igat pidi kummis ja kõver nagu praegused sojavorstid. Sellepärast ma vorstisöömise maha jätsingi (Jääaja Diego häälega: ma ei söö rämpstoitu) Kosmose marmelaadi - no oli see vast asi. Ekstra küpsiste pääle tilgutatult maitses eriti hää. Kukesuppi - esimene pakisupp, vist Poola päritolu. Sama maitsega nuudlisuppi ei ole enam saanudki. Pähkliküpsiseid - kooperatiiviajastul müüdi paksuks keedetud kondenspiimaga täidetud muretaignaküpsiseid, mida tehti pähklikujulistes vormides. "Kremiksi" kreemi - see oli pruunis pakis, millel valge-sinisega neiu joonistus allservas ja üleval valgega kiri "Kremiks". Tuli kallata piima sisse ja vahustada. Kõlbas niisama süüa, marjade pääle panna või koogi kaunistamiseks. Kuhu see küll jäi... | |
Katja Abikokk 2008-08-30 00:50:01 |
mmmmm.. kremiks... minul tuli ka nüüd igatsus peale... see pulber oli lapsepõlves niisama kreemiks tegemata ka hea limpsida :) ja vahvlitort oli lapsepõlves ikka megahea maius... mitte nagu praegu. ei kutsugi ostma. | |
õunapuu Abikokk 2008-08-30 11:11:36 |
Kaalujäätis....oli oi kui nämma! kunagi oli ju ka kakao suhkruga - sellised väikesed ning küllalt odavad pakikesed. Sai neid lapsepõlves ikka kommi asemel söödud. | |
Zapxpxau Abikokk 2008-08-30 12:06:36 |
Ma olen vist ainuke imelik, kes ei igatse ühtegi nõukaaja toitu või toodet taga. :/ Palju paremaid asju on nüüd saada... või võimalik ise teha. Minu meelest olid vanasti kõik toidud jube väkid ja ma tegelesin aktiivselt söömisest hoidumisega. Ainuke asi, millele annan oma heakskiidu oli pisikese klaaspurgi sees müüdav majonees. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |