Nõuka-aegsed lemmikud

Silx
Abikokk
2009-06-04 15:50:19
Rasvabontsikud ja ekleerid. Rummikoogid.. Tarhun.. Sulatatud juust. Kõrsikud ja täiesti tavaline küpsis.. Kommid ei jätnudki väga emotsioone.. Oojaa trühvlitort. :D Piim pudeliga ja "põrandaleib". ja unustamatu tuubimarmelaad.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Seenekas
Abikokk
2009-06-04 19:46:03
Ekleere igatsesin mina ka pikka aega. Nimelt elas mu vanaema kohvik "Toome" peal ja külla minnes ostsin alati kaasa 10 (kümme) ekleeri, lasin nad endale välja maksta ja sõin kõik ise ära. Vahel harva jäi üks järele. Paar aastat tagasi avastasin, et neid aegajalt siiski kusagil müüakse, on suuremad kui varem ja tainaosa on veidi vähem soolakas, kuid päris head. Ja üle ühe ei taha mingil juhul.
Silx
Abikokk
2009-06-05 09:38:36
Seenekas:
Ekleere igatsesin mina ka pikka aega. Nimelt elas mu vanaema kohvik "Toome" peal ja külla minnes ostsin alati kaasa 10 (kümme) ekleeri, lasin nad endale välja maksta ja sõin kõik ise ära. Vahel harva jäi üks järele. Paar aastat tagasi avastasin, et neid aegajalt siiski kusagil müüakse, on suuremad kui varem ja tainaosa on veidi vähem soolakas, kuid päris head. Ja üle ühe ei taha mingil juhul.
Ma ka ostsin ühe paar aastat tagasi, kui ma nüüd ei eksi, siis Rakvere Pihlaka kohvikust. Ei saanud enam aru, kuidas suutsin neid süüa mitu tükki järjest. Ühest täiesti piisas nüüd.

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Kardemon
Abikokk
2009-06-05 23:58:48
Silx:
Seenekas:
Ma ka ostsin ühe paar aastat tagasi, kui ma nüüd ei eksi, siis Rakvere Pihlaka kohvikust. Ei saanud enam aru, kuidas suutsin neid süüa mitu tükki järjest. Ühest täiesti piisas nüüd.
ega keegi tea, milline kreem on ekleeri sees see kõige õigem? Reval Kondiitritel on keedukreem ja Säästukas müüdavatel pidi olema miski vahukoorene (taimne koor ilmselt).

http://kardemon.blogspot.com

Seenekas
Abikokk
2009-06-06 10:40:53
Mida nüüd just õigeks pidada, kuid nõuka ajal oli eriti rammus võikreem, mõnes kohas šokolaadiga. Ilma oli minu meelst parem.
Gretithy
Abikokk
2012-04-19 16:00:34
Nõukaajast ma ei mäleta midagi, sest sündisin 1988aastal, aga Vabariigi algusaastatest mäletan nii mõningaidki. Eks sellele on kaasa aidanud ka see, et 11eluaastani elasin oma majas ning absoluutselt kõik erisugused aedviljad, puuviljad ning marjad tulid oma aiast, lisaks olid meil omad kanad ja sead ning kõik oli ülimalt orgaaniline, mida kõike ma NII tagasi igatsen. Lisaks igatsen veel: - Kodus tehtud õlu, mida vanaisa sai kord nädalas 3l purgiga ühe teise tuttava käest, kes seda tegi. Mul oli isegi oma väike õllekann 5aastaselt (lastekaitse, appi appi :P) ja ema vahepeal segas mulle natukene koduõlut toore munaga segamini. Istusin siis maru targalt vanaisaga köögilaua taga ja jõime õlut. - Koogel moogel. Salmonellat muidugi tollal ei kardetud, mina sõin tooreid mune pea iganädalaselt. - Saiakesed. Kohalikust väikesest poest tulid maailma parimad saiakesed, eriti igatsen rummisaiakesi, mis olid mu lemmikud. - Värske ja soe leib poest. Meie külapood sai leivatehasest värsket leiba ja sedasi jõudis see ka koju veel soojana ning maitses imehea. - Kalevi kommid, eriti Teekonna komm. Praegused Kalevi tooteid on küll head, aga minu meelest mitte nii head kui nad kunangi olid. Maitse on kaotanud ka batoonikesed. - Kakao ja vanilje puding, mida üks ema sõbranna mulle alati tõi, kui ta meil külas käis. Tollasest elust on veel meeles, kuidas ema saatis mind kirjakesega poodi talle suitse ostma, kui ma olin veel alklasside õpilane. Ehk on see veel siiamaani väikese küla värk, kui kõik teavad kõiki, aga praegu mulle endale tundub küll üsna ulme. Nostalgia, nostalgia. Praegu on mul muidu väga teemas lapsepõlve lemmikute kordamine.
Trlp
Abikokk
2012-04-19 22:16:40
Gretithy:
Lisaks igatsen veel: - Kodus tehtud õlu, mida vanaisa sai kord nädalas 3l purgiga ühe teise tuttava käest, kes seda tegi. Mul oli isegi oma väike õllekann 5aastaselt (lastekaitse, appi appi :P) ja ema vahepeal segas mulle natukene koduõlut toore munaga segamini. Istusin siis maru targalt vanaisaga köögilaua taga ja jõime õlut.
Huuuvitav, miks munaga segamini? Mina mäletan sooja Leiburi leiba. Me elasime Õismäel ja ma arvan, et see oli esimene või teine klass, kui me avastasine pinginaabriga, et üle mitme heinamaa minnes jõuab Leiburi tehase juurde, kust saab sooja leiba osta. Soe leib tuli panna pusa alla, siis püsis seni soe kuni otsa sai. Ikka iga nädal käisime korra ära, kui ma õigesti mäletan. Mu isa sai kunagi palju hiljem peaaegu rabanduse, kui ma talle rääkisin, kuidas me leiba toomas käisime. Sellelt Mustamäe ja Õismäe vaheliselt heinamaalt leiti nõuka-aja lõpus päris sageli laipu...me, lapsed seda toona muidugi ei teadnud. Sõitsin sealt ükspäev mööda - heinamaast pole juttugi, kõik maju täis :D Ja veel meeldisid mulle püramiidikujulised rõõsa koore pakid...mul on muidugi siiani vahukoore vastu nõrkus, äkki see tuleb toonasest ilusast pakendidisainist :) :)
Karnivoor
Abikokk
2012-04-19 22:25:22
Ükspäev nägin poes nelinurkseid ruudukujulisi iiriseid ja kohe tulid mõnusad nõuka-aegsed plommikiskujad meelde. Kahjuks osutusid antud isendid mingiteks pehmeteks mömmideks... Ja sellist ketšupit nagu kunagi oli (ketšup ja viinerid noh), pole ka kuskilt leidnud :)
Gretithy
Abikokk
2012-04-20 10:04:38
Trlp:
Huuuvitav, miks munaga segamini?
Absoluutselt ei mäleta, miks munaga segamini, aga ju see maitsele midagi juurde lisas mu ema arust. Kahjuks ema ei ole enam elavate hulgas, et küsida.
Pille
Nami-Nami peakokk
2012-04-20 10:11:51
Trlp:
Mina mäletan sooja Leiburi leiba. Me elasime Õismäel ja ma arvan, et see oli esimene või teine klass, kui me avastasine pinginaabriga, et üle mitme heinamaa minnes jõuab Leiburi tehase juurde, kust saab sooja leiba osta. Soe leib tuli panna pusa alla, siis püsis seni soe kuni otsa sai. Ikka iga nädal käisime korra ära, kui ma õigesti mäletan. Mu isa sai kunagi palju hiljem peaaegu rabanduse, kui ma talle rääkisin, kuidas me leiba toomas käisime. Sellelt Mustamäe ja Õismäe vaheliselt heinamaalt leiti nõuka-aja lõpus päris sageli laipu...me, lapsed seda toona muidugi ei teadnud. Sõitsin sealt ükspäev mööda - heinamaast pole juttugi, kõik maju täis :D
Me elasime ka Õismäel, ühes nendest Ehitajate tee tornmajadest Nurmenuku poe taga. Kolme maja taga oli ka veidi heinamaad, siis Autobussikoondis. Ja see Leiburi pood seal "taga" oli ka täitsa tuttav, kuigi me sõitsime sealt enamasti autoga mööda, kui Pääskülla suvemajja läksime :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>