Kokkame koos: mis ja miks?

Meringue
Abikokk
2011-04-18 14:59:27
ErleS:
Netcat:
Kas võileivad on juba olnud? Ma mõtlen, sellised suured, täidisega. Mingi võileivamäärete teema oli, aga see pole päris see.. Pizzateemat vist ka pole olnud...
Pitsat ma sööks küll, aga kas just enne rannahooaega, pole päris kindel... :) Äkki siis juba "rämpstoidu" või "kiirtoidu" teema - pitsa, isetehtud burgerid, ka need täidisega võileivad, friikartulid jms... Aga liialt laialivalguv vist :)
Äkki saaks nende kahe teema vahel nö kompromissiks teha a al teema "Burgerid ja suured võileivad". Sest ega burgerid ei pruugi juu olla kõik vaid kotlet-ketšup-juust. Saab katsetada erinevate lihadega, on taimseid versioone jne. Teema haakuks hästi ka läheneva grilli- ja piknikuhooajaga. :) Aga tegelikult mina juba mõnda aega unistan suflee teemast. Võtan juba mitu-mitu kuud hoogu, et üks selline teostada, aga senini pole minekut olnud. Eks see on muidugi enda kätte võtmise asi, aga tean, et üks tore kooskokkamine inspireeriks mind kindlasti. ;) Ja tõenäoliselt oleks see paljudele esmakordne kokkupuude sufleedega. Need siis minu tagasihoidlikud ideed. :)

Köögikatsed

Netcat
Abikokk
2011-04-18 15:43:21
Meringue:
Äkki saaks nende kahe teema vahel nö kompromissiks teha a al teema "Burgerid ja suured võileivad".
Burgerid _ongi_ suured kahepoolsed võileivad. Seda ma mõtlesingi - igasugused täidetud, topitud, saialised-leivalised kas soojalt või külmalt... Või siis soojalt, või külmalt kui otsustatakse ainult ühe variandi kasuks...
Meringue:
Teema haakuks hästi ka läheneva grilli- ja piknikuhooajaga. :)
Just. Just selline paras kevadsuvine teema enne kui need päris suvised saadused tulevad. Suflee on küll üks asi, mis mind millegipärast absoluutselt ei huvita, seda peab ütlema.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2011-04-18 15:47:08
ErleS:
Pitsat ma sööks küll, aga kas just enne rannahooaega, pole päris kindel... :) Äkki siis juba "rämpstoidu" või "kiirtoidu" teema
Algusest peale kvaliteetsetest ainetest tehtud pärmitaignapõhjaga pitsas ei ole ometi midagi rämpsakamat, paksukstegevamat ega kiiremat kui mõnes teises suvalises kooskokkamise teemas. Ma arvan küll, et kui rullbiskviit või keedutainas sai omaette teema, siis pitsa on piisavalt tähtis kultuurifenomen, et väärida oma teemat ja mitte saada pistetud ühte lahtrisse kartulikrõpsu, snickersi ja sügavkülmast võetud friikartuliga.

Triin
Abikokk
2011-04-18 15:54:13
burgerid ehk siis suured võileivad tundub mulle küll väga lahe teema. Just enne suve, kui sageli tuleb mõte, et võtaks pikemale sõidule midagi kaasa. Terriine ma kindlasti teen, aga ma paastuajal ei tahtnud sellist luksust hakata viljelema :). Suflee on just selline teema, et vabalt võib mõni kooskokkaja inspireerida, et mine tea, äkki proovingi :).
ErleS
Abikokk
2011-04-18 16:16:52
Netcat:
ErleS:
Pitsat ma sööks küll, aga kas just enne rannahooaega, pole päris kindel... :) Äkki siis juba "rämpstoidu" või "kiirtoidu" teema
Algusest peale kvaliteetsetest ainetest tehtud pärmitaignapõhjaga pitsas ei ole ometi midagi rämpsakamat, paksukstegevamat ega kiiremat kui mõnes teises suvalises kooskokkamise teemas. Ma arvan küll, et kui rullbiskviit või keedutainas sai omaette teema, siis pitsa on piisavalt tähtis kultuurifenomen, et väärida oma teemat ja mitte saada pistetud ühte lahtrisse kartulikrõpsu, snickersi ja sügavkülmast võetud friikartuliga.
Ma ei halvustanudki kuidagi pitsat, samamoodi ei halvusta ma ka koduseid friikartuleid ega burgereid. Kui ehk selline mulje võis jääda, siis vabandan. Seetõttu paningi sõnad rämps- ja kiirtoit jutumärkidesse. Head pitsat hindan kõrgelt ja võin süüa ka rannahooajal, ega sellest midagi hullemat ei juhtu kui mõnest teisest toidust, kui ise osata piiri pidada. Lihtsalt lootsin, et ehk on peakokal midagi kergemat varuks :)
Netcat
Abikokk
2011-04-18 18:59:40
See kerge peaks olema siis midagi päris süsivesikuvaba? Ma ka ei tea, kas näiteks smuutid on olnud juba, see oleks ka vajalik teema, sest sügavkülm on vaja uue hooaja marjadele vabaks saada, aga ühes korralikus kõrges klaasitäies smuutis on vist rohkem kaloreid kui väikeses kasina pealdisega pitsalõigus... Aga siit tõesti üks idee - mingi teema, mis sunniks kõik sügavkülmetatud marjasaagi ühel või teisel moel ära kasutama. Minul näiteks on totaalne pohlauputus. Jõuluaeg oli koogitamise poolest sel aastal suisa kalvinistlikult kasin ja pohlad on kõik alles... Igasugu muid marjalisi ka.

Zapxpxau
Abikokk
2011-04-18 20:03:04
Netcat:
See kerge peaks olema siis midagi päris süsivesikuvaba? Ma ka ei tea, kas näiteks smuutid on olnud juba, see oleks ka vajalik teema, sest sügavkülm on vaja uue hooaja marjadele vabaks saada, aga ühes korralikus kõrges klaasitäies smuutis on vist rohkem kaloreid kui väikeses kasina pealdisega pitsalõigus... Aga siit tõesti üks idee - mingi teema, mis sunniks kõik sügavkülmetatud marjasaagi ühel või teisel moel ära kasutama. Minul näiteks on totaalne pohlauputus. Jõuluaeg oli koogitamise poolest sel aastal suisa kalvinistlikult kasin ja pohlad on kõik alles... Igasugu muid marjalisi ka.
Teoreetiliselt peaks ju smuuti koosnema suuremalt osalt marjadest, puuviljadest, juurviljadest või köögiviljadest, sisaldades ainult väga vähesel määral piimatooteid vms. See pole sama, mis piimakokteil, kus sees kulbitäis jäätist või muud rammusad komponendid. Mulle meeldib nii teha (talvel igatahes, kui värsket pole), et kolmveerand klaasi marju sügavkülmast, sorts keefiri või jogurtit, 1-2 tl suhkrut (olenevalt marjadest) ja blenderisse. Pohladega on muidugi raskem, sest need nii hapud.

Zap*

Netcat
Abikokk
2011-04-18 21:01:04
Zapxpxau:
Teoreetiliselt peaks ju smuuti koosnema suuremalt osalt marjadest, puuviljadest, juurviljadest või köögiviljadest, sisaldades ainult väga vähesel määral piimatooteid vms.
Muidugi võib smuuti päris vesine ka olla, aga minu jaoks käib seal enamasti alati banaan sees lisaks lonksule jogurtile ja sortsule meele, niiet üks korralik magustoit ikka :)

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-04-18 21:42:14
Netcat:
Zapxpxau:
Teoreetiliselt peaks ju smuuti koosnema suuremalt osalt marjadest, puuviljadest, juurviljadest või köögiviljadest, sisaldades ainult väga vähesel määral piimatooteid vms.
Muidugi võib smuuti päris vesine ka olla, aga minu jaoks käib seal enamasti alati banaan sees lisaks lonksule jogurtile ja sortsule meele, niiet üks korralik magustoit ikka :)
Smuutisid jm loetakse tõesti n-ö söögikorraks ja mitte joogiks. Vähemalt UKs oli sellest palju juttu millalgi, kui need "Innocent Smoothied" (imehääd!) jms popiks said. Ühesõnaga, homme uus kooskokkamise teema :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-17 12:48:15
KK # 41: kõrvits

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>