Imelikud toidud

Marie
Kokaõpilane
2008-09-07 23:33:57
Thredahlia:
Vanillijäätis beebitoiduga, Salvesti Hõrgu õunapüreega - äkki klassifitseerub ka imeliku kõlaga toitude hulka, kuigi maitse on häää.
Vaniljejäätis õunapüree, vahukoore ning munalikööriga on muide Ida-Saksa klassika - nimetati millegipärast Rootsi jäätiseks (Schwedeneisbecher). Kapitalistlikud lääne-sakslased ei teadnud sellisest maiustusest midagi.
Seenekas
Abikokk
2008-09-10 10:58:44
Toores marineeritud liha enne grillimist on imehea. Süüa tuleb ainult salaja, isegi meie pere pöffisööjad vaatavad viltu. Viimasel ajal on maitsvana tundunud pannkoogid pikantse juustuga. Pannkoogid hästi kuumad, nii et juust sulab. Haiseb rõvedalt, maitseb hästi.
õunapuu
Abikokk
2008-09-10 11:56:40
Lapsena meeldis veega niisutatud leib, millele suhkur peale riputatud ja rosinasai kiluga. Kotleti- tainast ja toorest lihast ei ütle praegugi ära.
Seebimull
Kokaõpilane
2008-10-13 13:12:11
Mu Itaalia vanaema õpetas mind sööma apelsine soola ja oliiviõliga, nagu nad tema noorpõlves Sitsiilias tegid ja ilmselt teevad praegugi. Tundus kuidagi võõras, aga praeguseni raputan apelsiniviiludele soola peale ja kallan oliiviõliga üle. Sobib hästi ricottaga. See pole päris kiiks, aga kõrvaltvaatajaid küll šokeerib!
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-10-13 13:15:48
Seebimull:
Mu Itaalia vanaema õpetas mind sööma apelsine soola ja oliiviõliga, nagu nad tema noorpõlves Sitsiilias tegid ja ilmselt teevad praegugi. Tundus kuidagi võõras, aga praeguseni raputan apelsiniviiludele soola peale ja kallan oliiviõliga üle. Sobib hästi ricottaga. See pole päris kiiks, aga kõrvaltvaatajaid küll šokeerib!
No ma päris soola peale ei raputanud apelsiniviiludele, aga roseepipart, hakitud sibulat ja oliiviõli küll :D Apelsinisalat punase sibulaga:

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Netcat
Abikokk
2008-11-03 18:19:58
Zapxpxau:
Mina olen hoopis teist pidi imelik, ma mitte ainult ei kraabi kõiki seemneid välja vaid ma ka koorin viinamarjad ära, välja arvatud mõni üksik pisike õrna nahaga sort. Üldsegi ma koorin ära enamiku aed- ja puuviljadest va kirsid. Ploomid ka koorin paljaks. Osaliselt on asi nendes jubedates taimekaitsevahendites, millega viljad kõik kaetud on, aga sama suureks põhjuseks on minu puhul ka maitse, mulle nimelt ei meeldi paljude koorte maitse - neil on tihti selline mõrkjas ja liialt hapu järelmaitse.
See tuletas meelde, kuidas ma lapsena tikreid sõin - imesin sisu välja ja sülitasin kestad minema. Palju pahandust tuli sellest pärast. Ei kiidetud mu pirtsakust heaks.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Netcat
Abikokk
2008-11-03 18:27:28
Thredahlia:
Vanillijäätis beebitoiduga, Salvesti Hõrgu õunapüreega - äkki klassifitseerub ka imeliku kõlaga toitude hulka, kuigi maitse on häää.
Seda ikka veel tehakse? NL ajal minu peres söödi seda niisama, ilma lisandita. Ei mäleta, mis selle nimi tollal oli, aga meie kutsusime seda "kassimimmiks", kuna kassi pilt oli purgi peal. Kui selle söömine on imelik, siis jah, olen mina ka imelikke asju söönud. Muidu mõtlesin mis mõtlesin, välja ei mõelnud mingit harjumust, mida tahaks imelikuks tunnistada. Toorest tainast ma ei söö, kui piparkoogitainas välja arvata.. Värsket maksa söön saia peal soola ja pipraga, lapsest saati - ei osanud seda veidraks pidada. Pigem pean enda juures veidraks seda, et böffi pole julgenud senimaani proovida, kuigi toore maksa peale ei tee teist nägugi...

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Kraabits
Kokaõpilane
2008-11-04 22:14:25
Mulle meeldib juua teed ja süüa kõrvale leiba, mille ma panen taldrikule ja konstantselt kastan teelusigaga tükke sellest niiskeks, panen peale hea hunniku kohupiimakreemi ja söön ära. Teiseks on hea nii, et teen leiva väikesteks tükkideks, panen magustoidukaussi koos püreestatud banaaniga ja kallan keefiri peale ning segan ära. Imelik ja hea.
Berit
Abikokk
2008-11-26 16:17:39
Täna tekkis mul koolist tulles isu Baieri leiva järele, millele määritud head ketšupit (Heinz ikka), siis eile praetud kanafileed ja kõige peale veel keedetud peedi viilud..mmm. Selle peale vaatas ema natuke imelikult küll :D
pk
Kokaõpilane
2008-11-26 17:21:58
No emale meeldib näpuga näidata, kui supi kõrvale vett rüüpan.
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>