Imelikud toidud

Kristjan
Abikokk
2008-03-12 22:41:06
Ükskord riivisin boeuf bourguignoni peale parmesani juustu - see oli ilmselge geeniuse sähvatus. Lärm, mis meil kodus selle peale tekkis, oli karm. Ja mina mõtlesin, et olen meie pere snoob :)
Spidur
Abikokk
2008-03-13 07:33:21
must leib banaani ja juustuga on ka väga maitsev. shokolaadikooki tegin ükskord sinihallitusjuustuga, ka päris maitsev sai. tudengiajal olid igasugused toored jahu ja helbetoidud õli ja puuviljadega segatuna kuum kraam.

Elina tegemised

Kristjan
Abikokk
2008-03-13 09:08:54
Mõned kummalised asjad, mida olen proovinud: - mastikspistaatsia. Vaigu maitse ja vaik ise olid sõna otseses mõttes terve päeva suus; - maailma üks kangemaid tšillipipraid habanero. Loomulikult sai seemned hoolikalt prepareeritud. Samas Peakoka ema sõi kahe suupoolega, silmist vesi jooksmas; - prantsuse andouillette, mis on valmistatud sea pärasoolest ja kuumana ka lõhnab vastavalt; - uusi maitsetaimi otsides ei viitsi vahel taime määramiseks raamatus sobrada ja saab seda kõigepealt kohapeal proovitud. Nii ei tundnud ma korra ära äsjatärganud vere-urmarohtu. Ütleme nii, et maitsest oli kohe aru saada, et tegu on mittesöödava taimega, mida kasutatkse rahvameditsiinis soolatüüka ravimiseks...
Kristjan
Abikokk
2008-03-13 23:23:12
Lisasin andouillette'i ka Nami-nami sõnaraamatusse. Tundub olema üks naljakas toode: osa prantslasi on valmis käsi südamel tunnistama, et andouillette ei haise sõnniku järele. Samas vaikselt paistavad ikkagi enamik aru saavat, et tegelikult ikka haiseb küll...
Hellioone
Kokaõpilane
2008-03-18 15:47:13
Kunagised veidrused pole enam nagu mainimisväärsedki. Et ma ka 4 aastat pärast Šotimaalt tagasi kolimist teed piimaga joon, ei üllata enam põrmugi mu tuttavad. Mu sealsed sõbrad vaataksid pigem üllatunud ilmega, kuidas ma piima ka piparmündi-, jasmiini- või ingveritee sisse lisan. Hoiab nii ju suhkrut kokku! Aga aeg-ajalt kui ma jälle kohalikult turult meeletutes kogustes tomatitega lahkun, siis meeldib mulle ahjus magusamaid tomateid mee ja soolahelvestega grillida.
Musiua
Kokaõpilane
2008-03-19 16:52:37
Must leib šokolaadiga.

Viib keele alla ;)

Vandiste
Abikokk
2008-03-19 21:25:02
Musiua:
Must leib shokolaadiga.
Just, sa meenutad selles mu ema, tema ka armastab leiba. Nagu ta ütles, et ta sööb leiba ka leivaga :)
Evka
Kokaõpilane
2008-03-20 18:03:10
Mina söön meelsasti võileiba banaaniviiludega, veidikene musta pipart peale. Seni on kõik, kellele seda olen soovitanud, teinud hirmus suured silmad ja väga skeptilise näo. Arvasin seega, et see on midagi veidrat ja erilist. Ent kas sa näe - siin on juba mitu korda sama asi silma hakanud. Muide väga hea hommikueine, kui kiirus peal. ;)
Mantragirl
Kokaõpilane
2008-03-20 19:47:58
Mina riputan prae/hapukapsastele alati suhkrut peale... nii hea magushapu maitse saab. Isa mul sööb ka nii ja temalt ma selle kombe olen saanud. Ülejäänutele peres-sugukonnas ei lähe peale see :D Ei ole küll minuarust veider, aga kergitatud kulme näen iga kord kui väljaspool kodu seda teen.
Bunnygirl79
Abikokk
2008-03-21 18:21:31
Tavaline keeduvorstivõileib õuna ja kiivi lõikudega on väga hea asi!

http://bunnygirl79.blogspot.com

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>