Hellioone

Postitusi: 5

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2008-04-02 12:36:26
Minu esimese katse lugu. Olin eelnevalt foorumit uurinud ning otsustasin populaarsema Nigella variandi kasuks, pealegi maitsevad mulle vahukommid. Munavalgete vahtu kloppimisega sain ilusti hakkama, veidike tahedam oleks võinud ju olla, aga voolida sai kenasti. Ahjusoojuse valsisin 170C ja koheselt 135C - kartsin, et mu teada-tuntud kõrvetav ahi hakkab äkki liialt pruunistama. Ja jätsin sinna siis täpselt 65 minutiks. Ahjaa, vanilliekstrakti asemel panin vahu hulka hoopis käepärast olnud mandli oma. Kõik tundus nagu ilus olevat. Kaunistasin toorjuustukreemi (vahukoort meil peres eriti ei armastata), mustikate ja mandlilaastudega ja jätsin koogi üleöö külmkappi, kuna valmimisaeg oli õige hiline. Hommikusöögiks Pavlovat pakkudes, aga olin veidike pettunud. Kahtlustan, et ei olnud ikka päris läbi küpsenud, kuigi pildi järgi väga sarnane Kaidi armsale astelpaju-Pavlovale. Oleksin oodanud selllist nätskemat sisu. Uurisin siis ausside foorumitest järele: kui pisarad tekivad peale, siis on üleküpsenud, kui aga vedelikku välja immitseb, siis alaküpsenud. Kuigi vedelikku väga ei märganud, siis proovin õigevarsti just kauem või kangema temperatuuriga küpsetada. Ei anna nüüd rahu... (Hoolimata, et vanemate-kodus, kus ka nooremad vennad, see kook just wow-efekti ei tekitanud, siis hommikukohvi kõrvale sai Pavlova siiski otsa. Pilti teen juba loodetavasti õnnestunumast katsest!)
2008-03-23 14:49:22
Nami-nami Manhattani juustukoogile ei ole ma tõepoolest väärilist vastast leidnud - keskmiselt 2 korda kuus. Digestive'ite asemel kasutan küll hoopis kohalikke spekuloose, suhkrut põhjale ei lisa ning vahel olen katsetanud siinsete piimalettide toorjuuste, aga jõuan alati kaarega Philadelphia toorjuustuni tagasi. Krabangi paar pakki spekuloose täna kaasa, et homme juba Eestis kodustele rõõmu valmistada :)
2008-03-23 14:35:55
Hakkan end just 2 nädalaks reisile saatma, nii et kõik üleliigsed varud peaksid otsakorral olema. Nüüd võib julgelt väita, et köögis on alati olemas: * Enda korjatud ja kuivatatud piparmündilehed * Kuivatatud tüümian * Ingver * Rafineerimata roosuhkur * Veidi soola soolaveskis * Must terapipar * Muskaatpähkel, kaneel * Karripulber, roheline karripasta * Garam masala * Sojakaste * Dijoni sinep * Oliiviõlid * Modena palsamiäädikas * Tatar * Jasmiiniriis * Eelkeedetud nisukruubid (tangud?) * Kaerahelbed * Nisukliid * Läätsed * Sibul, küüslauk, porru * Sidrun * Tavaliselt 2-3 juustusorti, minu ületamatu nõrkus
2008-03-18 15:57:45
1) Paaril üritusel saareriigis mainiti, seega tutvused. 2) Aasta oli siis 2004. 2007. aastast olen samuti usin blogilugeja ja nüüd luusin juba mitmendat päeva foorumis. Nii lõbus! Kuidagi ei malda koolitööde kallale minna.
2008-03-18 15:47:13
Kunagised veidrused pole enam nagu mainimisväärsedki. Et ma ka 4 aastat pärast Šotimaalt tagasi kolimist teed piimaga joon, ei üllata enam põrmugi mu tuttavad. Mu sealsed sõbrad vaataksid pigem üllatunud ilmega, kuidas ma piima ka piparmündi-, jasmiini- või ingveritee sisse lisan. Hoiab nii ju suhkrut kokku! Aga aeg-ajalt kui ma jälle kohalikult turult meeletutes kogustes tomatitega lahkun, siis meeldib mulle ahjus magusamaid tomateid mee ja soolahelvestega grillida.