Tiina Abikokk 2008-03-21 21:05:04 |
Laupäevahommikused pannkoogid maitsevad kõige paremini hapukoore ja kiluga!
Viimane kook on magustoiduks ja see on moosiga :) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Mann Abikokk 2008-03-22 08:58:58 |
*leib mustsõstramoosi ja juustuga *amps heeringast, hapukapsast ja pohlamoosist rohkem ei tulegi midagi imelikku meelde, toores kotletitainas on hea ja mees ei suuda aru saada, kuidas on võimalik süüa keedetud nuudleid ketšupi-majoneesi-riivitud juustuga. | |
Kingadraakon Abikokk 2008-03-22 13:45:04 |
see, mis meie jaoks on "toores kotletitainas", on belglaste jaoks filet americain, sakslaste jaoks mett ja hispaanlaste jaoks crudo ning seda loetakse gurmeeroaks! valmistatakse nii looma- kui sealihast ja retseptid on ka paiguti erinevad. siit saab ülevaate: http://en.wikipedia.org/wiki/Steak_tartare saksamaal ja belgias müüakse kohvikutes ja võileivaputkades ka toore hakklihaseguga võileibu, mis on ülimaitsvad! meil kohalikes oludes sobib selle roa jaoks imehästi rakvere delikatesshakkliha. minu lemmikretsept on lisada hakklihale soola, pipart, veidi mahedat sinepit, toorjuustu ja tomatipastat. siis määrin selle krõbeda koorikuga saiale ning asetan peale sibularõngad ning marineeritud kurgi viilud või kapparid. aga hakkliha peab mõistagi olema verivärske. | |
Kraabits Kokaõpilane 2008-03-23 16:22:37 |
kingadraakon:
Mulle käib see kuidagi totaalselt vastu. Võibolla on isegi hea, aga ma ilmselt ei suudaks lihtsalt toorest liha süüa... ...aga hakkliha peab mõistagi olema verivärske.... |
|
Enely100 Abikokk 2008-03-23 16:44:19 |
Mina olen tuntud oma pirtsakusega - seega toitun tavaliselt :P. Õde siiski armastas paar aastat tagasi kummalisi võileibu: maksavorstisai suhkruga ja juustusai moosiga olid tema lemmikud :D | |
Kingadraakon Abikokk 2008-03-24 15:07:52 |
Kraabits:
harjumused ja eelistused võivad muutuda. lapsepõlves tulid mul ka judinad ihule kui vatasin, kuidas tädi kotletitainast maitses. kingadraakon:
Mulle käib see kuidagi totaalselt vastu. Võibolla on isegi hea, aga ma ilmselt ei suudaks lihtsalt toorest liha süüa......aga hakkliha peab mõistagi olema verivärske.... |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-03-24 15:17:55 |
Minu jaoks on üks paremaid suutäisi üks korralik pehme ja värske saiaviil, üle kuhjatud rohke majoneesiga ja sinna otsa moosi, eelistatavalt kas vaarika, sõstra või muud tugevamaitselist moosi. Nämm :P Vene ajal müüdi neis väikestes purkides majoneesi ja seda ma võisin süüa lusikaga otse purgist. Suu hakkab vett jooksma juba.. | |
Sandraliis Kokaõpilane 2008-03-24 19:59:32 |
Tere! Loen ja imestan mida kõike küll süüakse, kananahk tuleb lausa peale. Minu mehel on ka selline hullumeelne maiusroog (nii ta seda nimetab), tema teeb lööb toored munad suhkruga vahtu (nagu koogel-moogel) siis sinna lisab ta veel kakaod ja saiatükikesi. Õudne. No ja see toores hakkliha koos soola-pipraga ja veel majoneesi ka peale see tal nii tavaline ja isegi lastele meeldib toores hakkliha. | |
Mann Abikokk 2008-03-24 22:33:29 |
Sandraliis:
seda munamöginat me sõime lastena ka, oli hää Tere! Loen ja imestan mida kõike küll süüakse, kananahk tuleb lausa peale. Minu mehel on ka selline hullumeelne maiusroog (nii ta seda nimeta), tema teeb lööb toored munad suhkruga vahtu (nagu koogel-moogel) siis sinna lisab ta veel kakaod ja saiatükikesi. Õudne. No ja see toores hakkliha koos soola-pipraga ja veel majoneesi ka peale see tal nii tavaline ja isegi lastele meeldib toores hakkliha. |
|
Kärt Abikokk 2008-03-24 23:51:46 |
kingadraakon:
Isver kuidas mulle maitseb värske toores liha! Nämm! Meespool sai sellest veidrusest teada alles hiljuti, vaatas silmad suured peas kuidas ma liha lõikudes paar tükki mõnuledes alla kugistasin :P
aga hakkliha peab mõistagi olema verivärske. |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |