3liko Kokaõpilane 2011-02-25 19:26:07 |
Piimasupp suhkruga. | |
Zoozi Abikokk 2011-03-03 07:34:26 |
Enam pole aastaid neid söönud, aga lapsepõlves olid lemmikud- teise päeva tatrapuder(külm) piima ja suhkruga ning hakitud mugul sibul päevalilleõliga ( see õige ikka, mis nõuka ajal müüdi, me tõime seda Ukrainast), maitsestatud soolaga. Seda sõin valge vormileivaga niimoodi et, kastsin leivaviilu õli-sibulasegusse ja siis suhu. Oi ,kui hea see oli. Seda sööks vist praegu ka :) | |
Kirsike Abikokk 2011-03-03 10:00:53 |
3liko:
Minu ja õnneks ka mu mehe ja laste jaoks ainuõige piimasupi variant :D
Minevikus ülikooli ajal üks inimene võttis ampsu minu tehtud piimasuppi ja tema esimene siiras reaktsioon oli küll väga ehmatav :D
Piimasupp suhkruga. |
|
Narkolepsia Abikokk 2011-07-20 22:04:45 |
See on rohkem lapsepõlve meenutamine nüüd, midagi veidrat neist "roogadest" ise küll ei leia.. Lapsena sõin mõnuga tooreid kooritud kartuleid. Või noh, ilmselt maitseks praegugi. Vanaemaga oli meil suvisel ajal ikka igal õhtul harjumus teleka vaatamise ajaks teha sibulaleibu - sibulapealsed lõikusin kääride vahel taldrikule pisikesteks tükkideks, leivaviilule või peale ja võine pool sibulasse. Suts soola ka peale ja... Mmm. Talvel asendasime pealsed mugulaga. Sibulat sõin ma üldse igal kujul kui õuna. Arbuusi ja viinamarju söön seemnetega - mõnus ju krõbistada! Must tee (kondens)piimaga toob meelde hommikusöögid vanaisa poissmehetalus, kui tee ja veidi kuivanud võileibade kõrvale sai loetud tunamulluseid ajalehti (: Pelmeenid maasikamoosiga olid millalgi varatiinekaeas meeldivad.. | |
Redfox Abikokk 2011-08-09 08:38:05 |
hirsi või riisipuder riivitud suitsujuustu ja maasikamoosiga. kuna riisipuder piimaga on muidu minu jaoks täielik jälkus. hapukurk ketšupiga värske ja hapukurgi salat punaste sõstarde ja karusmarjadega köömneküpsis tuubimarmelaadi ja marineeritud heeringaga hapukapsasalat köömnete, praetud rohelise sibula ja punase pipraga soolane magusa saia supp juustuga ja muskaatpähkliga piimasupi (see makaronidega õudus) söömata jätmise pärast on ainsad korrad elus nurgas seista. kolm korda seisin, siis enam sööma ei kutsutudki. iga nädal sai lasteaias nõnda paar päeva nälgitud. kodus keegi ei teadnud, kuna õhtust me tollal ei söönud, jäigi söömata, hommikul ka vahel ei jõudnud. piimasupp ikka oli liiga imelik tollal isegi minu jaoks. | |
Netcat Abikokk 2011-08-09 19:33:43 |
Redfox:
Seda esimest prooviks isegi hea meelega, kui vanakooli köömneküpsist ja tuubimarmelaadi ("Toome" ja "Kosmos"?) käepärast oleks.
Teine kõlab täiesti normaalse kombinatsioonina, köömned ikka ju käivad hapukapsa sees ja miks mitte sibula ja pipraga rikastada. Kas sa mõtled paprikat või tšillipipart? Ja on see ka praetud, nagu sibul? köömneküpsis tuubimarmelaadi ja marineeritud heeringaga hapukapsasalat köömnete, praetud rohelise sibula ja punase pipraga Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Redfox Abikokk 2011-08-09 20:40:29 |
punane pipar, mis mul endal aknalaual kasvab aga ma ei tea on see tšilli või mingi muu sort; nii väga hirmus terav pole kuigi selline kitsas kaunake teine. mingi mahe-tšilli vist :-)) pipart olen jah enne pannil väheke röstinud ta läheb magusamaks niimoodi tuubimarmelaadi asemel too Soomest "Luumumarmelaadi!" see on topsi sees nagu kohupiimakreemid, pisike, aga moosiriiulites. K-Marketis ja S-Marketis on alati ja odav ka. see on peaaegu sama. Heeringas aga peab olema suht soolane pigem, mitte äädikane ja köömneküpsised sain ise katsetades peaaegu kätte, tuleb teha selline muretaigna variant aga õliga. ja ei tohi unustada kahvliga torkida enne küpsetamist | |
Roadwaffle Kokaõpilane 2011-08-09 20:59:41 |
Hmm, mõni kord söön hapukurke vedela meega.
Ja väga in on soojad saiad pasteedi ja juustuga. Soe pasteet meeldib hirmsasti xD
Tatrapuder, millele on klaas piima peale valatud ja tükike võid lisatud.
Loorberi ja soolaga keedetud kala mari. Kunagi kui vanavanemad tihemini merel kalal käisid, siis sai seda endale pottide viisi näost sisse aetud :D
Aga kui nüüd veidratest roogadest rääkida, mida kuskil maitsta on saanud, siis mõni aasta tagasi Jaapanis elades sai söödud lendkala. Päris hea oli teine.
Veel pakuti ühes kalarestoranis mulle üks kord mingisugust tattjat ollust, millest suure seletamise peale selgus, et tegemist oli mingisuguse isase veeeluka toore seemnega :s See maitses küll päris jäledalt...
Parematest asjadest rääkides, siis headeks kogemusteks osutusid kuivatatud kalmaarid, mis olid kaetud magusa sojaglasuuriga ja küpsetatud varblane :D .tulen loobin su katusele kive. - http://roadwaffle.wordpress.com |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > |