Ürtide kasvatamine

Pulavik
Abikokk
2011-08-02 11:02:45
Tziiki:
Pille:
Tziiki:
kas tüümiani ja rosmariini annab aiast välja kaevata ja talveks potti istutada? või on selleks mõni parem viis?
Minul elas tüümian kenasti talve üle kõrgpeenras, aga rosmariini pidin uuesti panema (pistsin Uus-Kongo taime mulda, kasvab väga kenasti).
mõtlesin pigem selle eesmärgiga, et talvel ka ürte saaks ;)
Rosmariini ma istutangi igal aastal sügisel enne külmade tulekut potti ja viin tuppa, siis saab kevadel uuesti välja istutada. Ja nii saab teda ka talvisel ajal kasutada. Tüümianiga proovinud pole, aga teoreetiliselt peaks ka see ju võimalik olema.
Netcat
Abikokk
2011-08-12 12:11:23
Tüümian on mul talvel toas kasvanud, aga rosmariinile soojas toas ei meeldi. Kui on jahe ja valge koht, kus hoida, siis tasub proovida.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

jf
Kokaõpilane
2011-08-14 13:28:45
Millised ürdid peale tüümiani veel tõenäoliselt talve nii üle elaks, et ürte ikka kasutada ka saaks?
Silx
Abikokk
2011-08-15 09:00:39
Petersell :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Täpik
Abikokk
2011-08-16 10:00:06
Silx:
Petersell :)
jah, eriti kui välja jätta, siis saab lume alt ka päris ilusaid oksi - kui kitsed või jänesed enne ei leia ja nahka ei pane.
jf
Kokaõpilane
2011-08-23 17:32:21
Kas tüümian ja oregano/pune võivad olla välimuselt ja lõhnalt sarnased noorema taimena? Ostsin täna Grüne Fee tüümiani, aga hakkan juba kahtlustama, kas mitte vale silt pole peale saanud.
Kiilike
Abikokk
2011-08-23 23:20:07
jf:
Kas tüümian ja oregano/pune võivad olla välimuselt ja lõhnalt sarnased noorema taimena? Ostsin täna Grüne Fee tüümiani, aga hakkan juba kahtlustama, kas mitte vale silt pole peale saanud.
Punel peaks olema ümaram leht kui tüümianil ja vars on tugevam tüümianil st punel on pehme/õrnem vars. See varre jutt kehtib küll rohkem aias kasvatatud taimede kohta ..

kiilikese köögikatsetused

Zapxpxau
Abikokk
2011-08-24 11:21:56
Kui sõrmede vahel mudida, neil kahel peaks ikka täiesti erinev lõhn olema. Lehekuju võib beebitaimedel olla üpris sarnane, kui lehed alles nii 3-4mm laiused, hiljem juba eristatavad.

Zap*

Kodukana
Kokaõpilane
2011-10-19 10:50:37
tüümian elab kenasti talve peenras üle, juba aastaid seal olnud, samuti salvei. aga mul on küsimus, et mida teha rosmariiniga. kevadel istutasin potitaime peenrasse, alguses põdes pikka aega aga nüüd vastu sügist läks väga ilusaks. olen lugenud, et rosmariin ei kannata eriti väntsutamist. Et kas on võimalust, kuidas rosmariin meie talves õues üle elaks? kinni katta vm?
Pille
Nami-Nami peakokk
2011-10-19 11:17:00
Kodukana:
tüümian elab kenasti talve peenras üle, juba aastaid seal olnud, samuti salvei. aga mul on küsimus, et mida teha rosmariiniga. kevadel istutasin potitaime peenrasse, alguses põdes pikka aega aga nüüd vastu sügist läks väga ilusaks. olen lugenud, et rosmariin ei kannata eriti väntsutamist. Et kas on võimalust, kuidas rosmariin meie talves õues üle elaks? kinni katta vm?
Minul jäid mullu kõik ürdid peenrasse - lihtsalt nii rase olin ja tähelepanu hajutet. Rosmariin oli üks vähestest, mis vaatamata suurele lumele ellu ei jäänud - ostsin kevadel UUs-Kongo taime ja pistsin mulda. Ise ka mõtlen, et kas riskin või istutan potti ja tõstan küttega kasvuhoonesse-kanalasse või toon täitsa tuppa.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>