Ürtide kasvatamine

Kodukana
Kokaõpilane
2008-03-29 13:54:58
Minul on probleeme basiilikuga. eelmine aasta kasvatasin ette ilusti potis, tulid taimekesed ja kui ümber istutasin aialapile siis jäidki sellisess suurusesse. hale oli kohe. teine kala oli porruga - autumn giant oli pisikese näpu jämedune sügiseks... aed-liivatee möllab täiega peenral ja laiutab, salvei oli ka super eelmine suvi. talvelgi sai toodud otse peenralt. ja siis on veel 2 taime mille puhul ei ole ma kindel mis need on. vist üks oli majoraan. till mul ka ei taha kasvada aknalaual. aga rukolat olen ma näinud müügil ainult horteses. terve laupäev läks seemnepoodide vahet jooksmiseks. kui hortesest sai ebatavalisis asju, siis klassikalisi kodumaiseid seemneid sai k-ratuast. kokku läks ikka üle paarisaja krooni.
Qsti
Abikokk
2008-03-29 17:20:09
kodukana:
Minul on probleeme basiilikuga. eelmine aasta kasvatasin ette ilusti potis, tulid taimekesed ja kui ümber istutasin aialapile siis jäidki sellisess suurusesse. hale oli kohe.
Mul basiilikuga jälle vastupidised kogemused, kasvab nagu umbrohi. Seda viga enam ei tee, mis esimest aastat kasvatades...panin suurde kasti koos mingite teiste ürtidega, terve kast vohas basiilikust ja teised taimekesed üritasid lihtsalt kuidagi ellu jääda.
Pulavik
Abikokk
2008-03-31 10:26:31
Kodukana- kui basiilik jäi samasse suurusesse, siis võis olla et vigastasid juuri, või siis ei sobinud taimele see muld mis aias oli. Kas kasutasid ettekasvatamiseks teistsugust mulda? Ja kas ümberistutamisel panid ikka koos mullapalliga või palja juurega mulda? Porru vajab kindlasti ettekasvatamist, muidu ta ei jõua jah eriti suureks ennast kasvatada.
Kodukana
Kokaõpilane
2008-04-01 12:12:44
Pulavik:
Kodukana- kui basiilik jäi samasse suurusesse, siis võis olla et vigastasid juuri, või siis ei sobinud taimele see muld mis aias oli. Kas kasutasid ettekasvatamiseks teistsugust mulda? Ja kas ümberistutamisel panid ikka koos mullapalliga või palja juurega mulda? Porru vajab kindlasti ettekasvatamist, muidu ta ei jõua jah eriti suureks ennast kasvatada.
basiiliku panin selle turbapotiga aiamaale. seega nagu juuri ei saanud eriti vigastada. mul seal ümber on jah teine. porru oli ka ettekasvatatud. se mind hämmingusse ajaski. eks vaatab see aasta kuidas õnnestub. mõlemad on ilusti oma ninad juba välja pistnud
Pulavik
Abikokk
2008-04-10 13:13:34
Räägi jah hiljem, kuidas see aasta on.. võimalik, et seesama turbapott häiriski basiilikut..
Kika
Abikokk
2008-04-17 17:33:01
minu aknalaual kasvavad nüüd rukola, basiilik, vürtsbasiilik, tüümian ja till. ostsin ka kress-salati seemneid, kuid õpetuses on kirjas, et neid tuleb kasvatada taldrikul, märja vati peal. kas neid potis-mullas ei saa kasvatada?
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-04-17 20:43:12
Kika:
ostsin ka kress-salati seemneid, kuid õpetuses on kirjas, et neid tuleb kasvatada taldrikul, märja vati peal. kas neid potis-mullas ei saa kasvatada?
Ilmselt võib ka mulla sisse panna, aga kuna kress-salat on parim hästi väikeste, vaid mõnepäevaste võrsetena, siis on neid lihtsam lihtsalt märjal taldrikul vati või köögipaberi peal/sees kasvatada.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vandiste
Abikokk
2008-04-17 21:16:48
Idandamisalusel ehk veelgi parem :rolleyes:
Qsti
Abikokk
2008-04-17 21:42:28
Pille:
Kika:
ostsin ka kress-salati seemneid, kuid õpetuses on kirjas, et neid tuleb kasvatada taldrikul, märja vati peal. kas neid potis-mullas ei saa kasvatada?
Ilmselt võib ka mulla sisse panna, aga kuna kress-salat on parim hästi väikeste, vaid mõnepäevaste võrsetena, siis on neid lihtsam lihtsalt märjal taldrikul vati või köögipaberi peal/sees kasvatada.
Mul pakil kirjas, et kas märjal majapidamispaberil, vatil või mullas. Ise viskasin mulda kuna niikuinii muldasin siin.
Amööb
Abikokk
2008-04-17 22:24:25
Mul kasvavad majapidamispaberil nii mis mühiseb.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>