Ürtide kasvatamine

Mann
Abikokk
2008-03-18 07:51:29
Pepita:
Mul tekkis huvi karulaugu vastu. Kas keegi teab vihjata, kust saaks sibulaid või seemneid?
Nõmme turul müüdi neid eelmisel aastal.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-18 09:09:09
Afandu:
Kuigi meil nüüd ilmad hakkavad kuumaks minema ja suvel siin liiga kuum, et kas liiga kuumas ka hästi kasvavad maitsetaimed?
Afandu - eks see natuke oleneb, kus Sa seal Kreekas täpselt elad ja kas Sul on aialapp, rõdunurk või aknalaud ürdiistanduse rajamiseks :D Kreeklased tegelikult ju kasutavad ürte küll - 'rahvusürt' pune ja tüümian ja isegi till on ju üsna populaarsed? Eks Sa pead lihtsalt hoolikamalt kastma neid taimi, aga katsetada tasub kindlasti!
Pepita:
Mul tekkis huvi karulaugu vastu. Kas keegi teab vihjata, kust saaks sibulaid või seemneid?
Metsa alt sibulaid võtta vist päris ei tohi :O, aga seemneid ostsin mullu juba nimetatud seemnemaailma veebipoest. Neil on hetkel küll kaks karulauku nimistus, aga hetkel laos ei ole. Aga tasub silma peal hoida..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Pulavik
Abikokk
2008-03-18 15:46:57
Neid karulaugu seemneid peaks müüma ka enamik suuremaid aiaärisid- ise ostsin Hortesest eelmine kuu. Arvesta ka, et need seemned vajavad läbikülmumist- pannakse maha septembris ja siis kevadel on nunnud väljas. Nii et kui järgmine aasta neid juba tahad saada, siis katsu see kevad-suvi kuskilt hankida.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-18 15:58:46
Pulavik:
Neid karulaugu seemneid peaks müüma ka enamik suuremaid aiaärisid- ise ostsin Hortesest eelmine kuu. Arvesta ka, et need seemned vajavad läbikülmumist- pannakse maha septembris ja siis kevadel on nunnud väljas. Nii et kui järgmine aasta neid juba tahad saada, siis katsu see kevad-suvi kuskilt hankida.
:D Mina seda korralikult mullu ei lugenud, panin aga muudkui seemned minikasvuhoonesse maha ja olin siis nördinud, kui karulauku kuskilt ei paistnud. Aga siis lugesin ise ka, et vajavad külmumist ja tärkavad alles järgmisel aastal :D

Pulavik
Abikokk
2008-03-18 20:02:40
:D Päris hea. No ma see eest mõtlesin, et petan neid seemneid- panen mulda ja pistan paariks päevaks sügavkülma, aga ei mõjunud ka see. Hakka või arvama, et nad oskavad mõelda :P
Afandu
Kokaõpilane
2008-03-19 13:32:19
Pille- Mul siin oma veranda ala. Ja elan saare peal. Küllalt tuuline, aga lõõskav päike. Mõtlesin potti susata ja potid verandale tõsta. Ka aknalaud vast sobiks. Ma siin ei tea kedagi, kes oma maitsetaimi kasvataks.
Pille
Nami-Nami peakokk
2008-03-24 09:47:07
Afandu:
Pille- Mul siin oma veranda ala. Ja elan saare peal. Küllalt tuuline, aga lõõskav päike. Mõtlesin potti susata ja potid verandale tõsta. Ka aknalaud vast sobiks. Ma siin ei tea kedagi, kes oma maitsetaimi kasvataks.
No kui Sa neid seal keskpäeval lõõskava päikese all ei hoia, siis peaks kõik korras olema. Aga kasta hoolega! Mina olen paar korda Santorinil käinud, samuti Sifnosel (kui nüüd saartest rääkida). Ja Sifnosel sõbra vanaema "kasvatas" küll punet ja tüümiani. Õigemini need kasvasid üsna metsikult aianurgas :)

Zapxpxau
Abikokk
2008-03-24 12:58:59
Vahemere ääres on jah tihti see hea asi, et mine kuskile niidule või metsa ja lihtsalt korja maitsetaimi :) päris lahe. Ma panin see aasta omale aknalauale lavendlit, tüümiani, rosmariini ja murulauku. Praegu kasvavad ilusti, väiksed alles, aga nii kui päike ära kaob, lülitan lambi sisse :/ Hiljem, kui ilmad paranevad, proovin veel miniatuurtomatit, basiilikut, oreganot jms.

Zap*

Bibu
Kokaõpilane
2008-03-27 13:30:06
Minu ürdiaed on oludest tulenevalt ülimalt lihtne. Üks paras põõsas harilikku basiilikut aknalaual. Keeran teda iga päev natuke, et taim sirge püsiks ja vastu klaasi ei liibuks. Mulda püüan pidevalt niiske hoida. Jätkub ühele inimesele pidevalt erinevatele roogadele puistamiseks :)
Qsti
Abikokk
2008-03-29 13:48:30
Mul on hetkel kasvamas (suured korralikud taimed juba) basiilik, rosmariin ja tüümian. Ootan veel natuke rohkem päikest ja siis panen tilli, murulaugu, vesikressi, rukola, kaneel-basiiliku, sidrunmelissi ja mündi seemnest kasvama.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>