Nipitiri Abikokk 2008-04-17 22:30:43 |
Qsti:
Mina proovisin hiljuti esimest korda kaneel-basiilikut ja sattusin kohe vaimustusse. Kui kuskilt seemned ette satuvad, panen ka kindlasti kasvama. Ootan veel natuke rohkem päikest ja siis panen tilli, murulaugu, vesikressi, rukola, kaneel-basiiliku, sidrunmelissi ja mündi seemnest kasvama. |
|
Qsti Abikokk 2008-04-27 13:51:55 |
Kuulge, kes te toas ürte kasvatate...kuidas te kahjuritega võitlete? Mul eelmine aasta terve tšilli-istanduse suretasid nad välja ja praegu vaatasin, et basiiliku peal "keegid" jälle jalutavad. :O | |
Tiina Abikokk 2008-04-27 14:08:47 |
Qsti:
Mina olen toalillede peal rohelise seebi (taimeõli kaaliumseep) lahust kasutanud. Orto toodang.
Vahest siin mõni keemiaga tuttav inimene oskab öelda, kas seda ka söödavate taimede peal kasutada tohib. Kuigi etiketi järgi sobib kasutamiseks nii pesu kui koduloomade pesemiseks ja taimekaitsevahendina. Kuulge, kes te toas ürte kasvatate...kuidas te kahjuritega võitlete? Mul eelmine aasta terve tšilli-istanduse suretasid nad välja ja praegu vaatasin, et basiiliku peal "keegid" jälle jalutavad. :O Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Vandiste Abikokk 2008-04-27 18:49:08 |
Qsti:
Ma täna tegin küll noortele õunapuudele küüslaugu-rohelise seebi-leotise "kuuri", kuid arvan, et ka lihtsalt küülaugu leotisega maitsetaimede pritsimine peaks kahjureid peletama. Vaata siit lisa.
Loodame, et siis kõik maitsetaimed küüslauguks ei muutu ;) Kuulge, kes te toas ürte kasvatate...kuidas te kahjuritega võitlete? Mul eelmine aasta terve tšilli-istanduse suretasid nad välja ja praegu vaatasin, et basiiliku peal "keegid" jälle jalutavad. :O |
|
Qsti Abikokk 2008-04-27 21:37:50 |
Ma tänan, proovin seda küüslaugu asja. Soomlased kasutavad siinset mäntysuopa saja asja puhul, küll pesevad sellega vaipu, põrandaid, kasutavad plekieemaldajana siis pesevad sellega iseennast ja tõrjuvad kahjureid ka :D (need vist natuke erinevad tooted siiski aga see lähtekoht on sama), eelmine aasta tegin selle lahusega. Eestis on roheline seep peaaegu sama imeline toode. Mürgitada nagu söödavaid asju ei taha kohe kuidagi. | |
Moxuma Kokaõpilane 2008-06-04 12:01:56 |
Ma kah nüüd targem. Senini kasutasin oma aknataguses poti-põllunduses tavalist, kaupluses müüdavat, lillemulda. Ja imestasin see juures, et miks taimed mul üldse väga suureks ei kasva. Tuleb sammud Hortese poole seada parema mulla järgi. Talvega välja surnud rosmariin vajab ka hädasti asendajat. | |
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 08:21:46 |
Mul köögiaknal kasvav piparmünt venib välja. Kas piparmünti tohib tihendamise eesmärgil lõigata või sureb ta seepeale hoopis välja? | |
Sussukas Abikokk 2008-07-14 08:58:30 |
Tiina:
Mina olen kasutanud küll. Roheline seep tuleb pärast nagunii maha pesta ju. Lihtsalt loputad hoolikamalt.
Minul Till-sibul-murulauk-basiilik kasvuhoones kasvab. Sibul küll sealt juba otsa saamas. Õues on seda veel. Ja siis kasvatasin mingisugust põldkapsast. Kohutavalt vänge oli minu jaoks ja rohkem ma seda ei pane. Spinat miskipärast ei tulnudki välja. Aga eks ma järgmine aasta proovin seda uuesti. Qsti:
Mina olen toalillede peal rohelise seebi (taimeõli kaaliumseep) lahust kasutanud. Orto toodang.
Vahest siin mõni keemiaga tuttav inimene oskab öelda, kas seda ka söödavate taimede peal kasutada tohib. Kuigi etiketi järgi sobib kasutamiseks nii pesu kui koduloomade pesemiseks ja taimekaitsevahendina.Kuulge, kes te toas ürte kasvatate...kuidas te kahjuritega võitlete? Mul eelmine aasta terve tšilli-istanduse suretasid nad välja ja praegu vaatasin, et basiiliku peal "keegid" jälle jalutavad. :O Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Kiilike Abikokk 2008-07-14 11:18:07 |
Metsvaarikas:
tohib küll lõigata. Vähemalt õues tohib. Just täna lõikasin pealsed 3/4 osas tagasi- nii saan sügiseks uued noored lehed. Aga kui kindel ei ole siis võid niipalju ära võtta, et lehekaenast näed veel uusi "harusid tulemas" (sõnastus oli nüüd küll alla igasugu arvestust aga loodetavalt siiski arusaadav)
Mul köögiaknal kasvav piparmünt venib välja. Kas piparmünti tohib tihendamise eesmärgil lõigata või sureb ta seepeale hoopis välja? |
|
Metsvaarikas Abikokk 2008-07-14 11:39:51 |
Eks ma katsetan siis. Kui untsu läheb panen järgmine aasta uue piparmündi akna peale kasvama. | |
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> |