Sussukas Abikokk 2008-07-14 13:47:18 |
Rohelise seebiga võib maitsetaimi pesta küll. Pärast tuleb lihtsalt korralikult puhtaks loputada taim. Vanad inimesed on väikesed sellepärast, et neil on väikesed kepid |
|
Heleen Abikokk 2008-07-25 23:25:41 |
Mina! Mina, harrastan ka potipõllumajandust! :D Muud ei jää üle, kuna elan korteris ja põllumaad ega kasvuhoonet pole kuskilt võtta... Et jah, rõdul väike taimepeenar on. Hetkel kasvab seal, basiilik, till, lollo rosso ja siis mingi kapsas on veel mille nimi meelde ei tule. Järgmisel aastal on aga plaan panna potti veel petersell ja palju-palju muid maitsetaimi. Kaalun ka maasikate kasvatamist :D Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Edith Abikokk 2008-08-07 00:40:24 |
kas need poes müüdavad taimed (potiga) on kodus lillepotis edasi kasvatatavad? paar korda olen proovinud aga kuidagi ei taha välja tulla. mis seal trikid võiks olla? Kuidas teha ... ja miks? Sest ma saan |
|
Zapxpxau Abikokk 2008-08-07 12:15:10 |
Edith:
Olen edukalt pannud kasvama nii koriandri kui ka estragoni. Nippi ega trikki seal ei ole, vähemalt ma ei pannud tähele, tuleb lihtsalt sobivasse potti toppida, piisavalt päikeselisse kohta istuma panna ja esimesed 10 päeva mitte näppida.
kas need poes müüdavad taimed (potiga) on kodus lillepotis edasi kasvatatavad? paar korda olen proovinud aga kuidagi ei taha välja tulla. mis seal trikid võiks olla? |
|
Amööb Abikokk 2008-08-07 13:04:08 |
Olen pisikesest potist kasvatanud edukalt nii basiilikut, rukolat kui ka tüümiani. Aga piisavalt sooja ning valgust peaks neile olema tagatud terve kasvuperioodi vältel. Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella. |
|
Täpik Abikokk 2008-08-12 16:19:31 |
viisin poest toodud basiiliku välja ja torkasin mulda - kasvab küll -kuni külmad tulevad... Köögiaknal kehva valguse kohta liiga kuum talvisel ajal - siis unistan põranda või ahiküttest.... rosmariin elas mul mitmeid aastaid kuni ma ta ühel aastal lihtsalt sügisese öökülma ajal õue unustasin, kevadine päike tappis ta ära..... | |
Seebimull Kokaõpilane 2008-10-12 21:07:55 |
Iga suvi kasvavad rõdul basiilik, petersell, koriander ja till. Et neid tihti vaja läheb, plaanin järgmine aasta kasvatada ka pune ja tüümiani. | |
Spiidi Abikokk 2008-10-12 21:42:28 |
Kuidas te säilitate poes potiga müüdavaid ürte? Mulle väga meeldiks, et kodus oleks alati mõni värske ürt (basiilik, tüümian) võtta, kuid kuna ma kasutan neid harva, siis kipuvad nad enne kasutamist ära närtsima. | |
Vernanda Abikokk 2008-11-07 12:41:53 |
ma külvasin kevadel basiiliku aknalauale potti selle mõttega, et ehk natuke aega ikka peab vastu. ostsin asjatundjate soovitusel seda biolani maitsetaimede mulda. ja kasvavad ja õilmitsevad siiani, kogu kunst tundus olevat kõige ülemiste võsude pidev äranäpsimine, siis läheb ilusaks puhmaks. sügisepoole tõin turult kongo rosmariini ka, istutasin sinna juurde, see kasvatab uusi võsusid aeglasemalt, aga ka ilusti. aga poe tüümian jalgu alla ei võtt. ma ka korraga väga palju ei kasuta, sp see väga hea variant. | |
Netcat Abikokk 2008-11-08 02:54:39 |
Basiilikut ongi kõige kergem toas kasvatada, talle soojas meeldib ja vohab ka hirmsasti, kui pidevalt lehti ära näpistada. Lehti näpistades tasub vaadata, et ei teeks liiga uutele lehevõsudele, mis vanema lehe varrekaenlas kasvavad juba. Mul on praegu 3 eri sorti basiilikut aknalaual kastis.
Mul kasvab veel salvei ja tüümian - viimane küll pigem hingitseb. Ja oblikad. Need naljatilgad ei kasva juurde, aga ära ka ei sure. Vahel harva võtan mõne lehe segasalatisse. Muidu pigem nagu ilutaime eest.
Hortesest toodud võimas rosmariin läks mõne aja pärast halliks ja suri ära. Ja petersellil ei kasvanud toas terve suve jooksul paarist kahvatust oksast enam külge - ei seemnest pandud ega juba ettekasvatatud istikust. Seda ma enam toas kasvatada ei ürita.
Spiidi: ürti tasubki osta sellise potiga, kus ta natuke kasvada ka saab - ja jätta kohe kuskile valgesse kohta. Kasta ja.. seisab kindlasti kauem kui külmkappi topitult, isegi kui edasi ei kasva. Suvel mul kasvas isegi üks tammelehesalati tuustakas sedasi iseenesest mitu nädalat Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |