Ilse Abikokk 2011-10-19 11:17:32 |
Kodukana:
Mina ootan ka selle rosmariini kohta kogemusi, olen teda õue jätnud, ei toimi, olen tuppa toonud, ka talle ei meeldi... sel aastal katsetan jälle toas... praegu veel elab:)
tüümian elab kenasti talve peenras üle, juba aastaid seal olnud, samuti salvei. aga mul on küsimus, et mida teha rosmariiniga. kevadel istutasin potitaime peenrasse, alguses põdes pikka aega aga nüüd vastu sügist läks väga ilusaks. olen lugenud, et rosmariin ei kannata eriti väntsutamist. Et kas on võimalust, kuidas rosmariin meie talves õues üle elaks? kinni katta vm? |
|
ErleS Abikokk 2011-10-19 11:23:45 |
Ilsu:
Olen kuulnud, et tuleks tuua sisse, aga jahedasse. Eelmine aasta tõin koridori aknale, see õige pisut jahedam kui toas, aga kuivas ikkagi ära. Sel aastal mõtlesin, et panen maal tuulekotta või sahvrisse, need ilma kütteta ruumid ja talvel päris jahedad. Eks siis ole näha, mis saab :) Kodukana:
Mina ootan ka selle rosmariini kohta kogemusi, olen teda õue jätnud, ei toimi, olen tuppa toonud, ka talle ei meeldi... sel aastal katsetan jälle toas... praegu veel elab:)tüümian elab kenasti talve peenras üle, juba aastaid seal olnud, samuti salvei. aga mul on küsimus, et mida teha rosmariiniga. kevadel istutasin potitaime peenrasse, alguses põdes pikka aega aga nüüd vastu sügist läks väga ilusaks. olen lugenud, et rosmariin ei kannata eriti väntsutamist. Et kas on võimalust, kuidas rosmariin meie talves õues üle elaks? kinni katta vm? |
|
Ilse Abikokk 2011-10-19 11:36:30 |
ErleS:
Ja kui tihti Sa teda siis kasta kavatsed? Mul ühel aastal oli ka jahedamas ruumis aga ilmselt jäin ikka kastmisega hooletuks ja kuivas ikk ära. Sel aastal katsetan siis veid jahedamas majanurgas ja plaan on taimelamp appi võtta. Ma olen lugenud, et kindlasti ei tohi neil lasta läbi kuivada ja liigniiskus ka ei sobi:)
ahjaa ja ka kärpimine pidi neile meeldima.. aga kas ka talvel... ma ei tea... Üks keeruline isend see rosmariin:)
Ilsu:
Olen kuulnud, et tuleks tuua sisse, aga jahedasse. Eelmine aasta tõin koridori aknale, see õige pisut jahedam kui toas, aga kuivas ikkagi ära. Sel aastal mõtlesin, et panen maal tuulekotta või sahvrisse, need ilma kütteta ruumid ja talvel päris jahedad. Eks siis ole näha, mis saab :)Kodukana:
Mina ootan ka selle rosmariini kohta kogemusi, olen teda õue jätnud, ei toimi, olen tuppa toonud, ka talle ei meeldi... sel aastal katsetan jälle toas... praegu veel elab:)tüümian elab kenasti talve peenras üle, juba aastaid seal olnud, samuti salvei. aga mul on küsimus, et mida teha rosmariiniga. kevadel istutasin potitaime peenrasse, alguses põdes pikka aega aga nüüd vastu sügist läks väga ilusaks. olen lugenud, et rosmariin ei kannata eriti väntsutamist. Et kas on võimalust, kuidas rosmariin meie talves õues üle elaks? kinni katta vm? |
|
ErleS Abikokk 2011-10-19 12:08:35 |
Ilsu:
Vot kastmisele ma ei ole jõudnud veel mõelda :D Kuna vanemad käivad iga päev maal, siis ilmselt pean emale mingid juhised kastmise kohta andma. Seega peaks tõesti kuskilt uurima, kui tihti talvel kastmist vajab... ErleS:
Ja kui tihti Sa teda siis kasta kavatsed? Mul ühel aastal oli ka jahedamas ruumis aga ilmselt jäin ikka kastmisega hooletuks ja kuivas ikk ära. Sel aastal katsetan siis veid jahedamas majanurgas ja plaan on taimelamp appi võtta. Ma olen lugenud, et kindlasti ei tohi neil lasta läbi kuivada ja liigniiskus ka ei sobi:)
ahjaa ja ka kärpimine pidi neile meeldima.. aga kas ka talvel... ma ei tea... Üks keeruline isend see rosmariin:)Ilsu:
Olen kuulnud, et tuleks tuua sisse, aga jahedasse. Eelmine aasta tõin koridori aknale, see õige pisut jahedam kui toas, aga kuivas ikkagi ära. Sel aastal mõtlesin, et panen maal tuulekotta või sahvrisse, need ilma kütteta ruumid ja talvel päris jahedad. Eks siis ole näha, mis saab :)Mina ootan ka selle rosmariini kohta kogemusi, olen teda õue jätnud, ei toimi, olen tuppa toonud, ka talle ei meeldi... sel aastal katsetan jälle toas... praegu veel elab:) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-19 13:44:55 |
Päris asjalik lugemine rosmariini talvitumise (talvitamise :)) kohta: Keeping Rosemary Happy This Winter. Jahedas hoida (ca 18 kraadi), valgust anda, mitte üle kasta. Soovitabki poti sisse jätta ja siis edasi-tagasi tõsta ning mitte välja kaevata igal sügisel. | |
Ilse Abikokk 2011-10-19 16:00:33 |
Pille:
see oli tõesti asjalik, no teen ettepaneku katsetada ja konspekteerida, teen enda isendist pildi ja annan hoolduse kohta aru vahepeal ja eks siis vaatab mis kevadeks saab:) Oi kuidas tahaks 10 aastast rosmariini endale:)
Päris asjalik lugemine rosmariini talvitumise (talvitamise :)) kohta: Keeping Rosemary Happy This Winter. Jahedas hoida (ca 18 kraadi), valgust anda, mitte üle kasta. Soovitabki poti sisse jätta ja siis edasi-tagasi tõsta ning mitte välja kaevata igal sügisel. |
|
Kodukana Kokaõpilane 2011-10-20 12:12:04 |
meil on väga kuiv ja väga soe linnakorter, seega vist ei meeldiks talle ka siin. ei teagi mida teha. üksaasta oli ta meil suvel potis ja siis ei meelidnud talle ka midagi, hingitses vaevaliselt. jube pretensioonikas taim... iga kevad ma mõtlen, et kas mu salvei külmus ära või peab vastu. paar aastat tagasi kui oli väga soe suvi, saime veel värskeid salveilehti jaanuaris peenralt, a muidu lõikan kevadel kuivanud oksad ära ja siis hakkab jälle vohama. Õitseb ka superilusalt. ma kasvatan ürte peamiselt vist ilupärast, õitsevad nii ilusti. kuidas teil on piparmünt ja meliss kasvama pandud? peenras ei voha üle mõistuse? panin oksakese ja nüüd on pool peenart täis mõlemat. Kas nad muru sees kasvaks? | |
Netcat Abikokk 2011-10-20 14:20:56 |
Piparmünt ei hakanud mul aastaid minema, aga nüüd lõpuks on eluvaimu sisse võtnud. Üle mõistuse vohamiseni pole asi veel jõudnud, aga samas peenras kasvanud petersell tapetakse järgmisel aastal ilmselt ära. Ainus halb asi, et ühte klumpi sai külvatud nii rohemünti kui pandud piparmündi istikuid, ja nüüd ma ei oska enam öelda, kumb on kumb. Abi tuvastamisel oleks teretulnud.
Melissi istutasin sel aastal esimest korda ja lugesin just hiljuti, et see meie kliimas ei talvitu? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2011-10-20 14:36:24 |
Netcat:
Talvitub, ja kuidas veel. Või vähemalt meil talvitus :) Kõrgpeenar + ohtralt lund töötas küll :)
Melissi istutasin sel aastal esimest korda ja lugesin just hiljuti, et see meie kliimas ei talvitu? |
|
Ilse Abikokk 2011-10-20 15:40:58 |
Pille:
Talvitub ka tavalises peenras, tänavu rookisin just teise välja...(umbes 3 aastane) no nii metsikuks läks. panen kevadel uue:) aga selle müntide segunemise kohta olen kuulnud (eitea jälle kas tõsi) et nad ristanduvad ja segunevad, niiet sordi tuvastamisega võib keeruliseks minna
Salveid lõikan ka kevadel ja muide, ka lumega talvel saab sealt lehti kui lume alt otsida viitsid;) Peterselliga on vist see teema, et mõned isendid ei ole mitme aastased, aga ega ma ei tea jälle tüpselt, sest mõnel aastal saab ka eelmise aasta saaki aga mõnel aastal ei talvitu mitte. Siis on mul veel lavendel. Eelmise talve elas ilusti õle, kevadel nägi küll rääbik välja aga ootasin, et älkki ikka ärkab ja ärkas ja tegi ilusa suure põõsa. lavendlil ei soovitata üldse kärpida ja kõiki õisi ei soovitata ka ära lõigata... näis mis see talv toob. Tüümiani jätsin esimest aastat õue. Vaatab mis saab:) Pune on mul nagu sõstrapõõsas, peab koguaeg ikka piirama ja väheaaval võiksemaks juurima ja ei tema karda talve ega midagi:)
Netcat:
Talvitub, ja kuidas veel. Või vähemalt meil talvitus :) Kõrgpeenar + ohtralt lund töötas küll :)Melissi istutasin sel aastal esimest korda ja lugesin just hiljuti, et see meie kliimas ei talvitu? |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |