Trlp Abikokk 2012-04-15 23:30:53 |
Meil Saaremaa lääneservas on üsna pehmed talved, aga meil ei pea ka rosmariin vastu - nii me siis sõidamegi kevadel potiga maale ja sügisel iga kord järjest suurema potiga tagasi linna. Linnakorteris akna peal on kolm aastat kenasti vastu pidanud, isegi uues korteris uue akna peal kohanes ümber, aga häda selles, et ta on kole suureks läinud:D Huvitav, kui palju teda tagasi tohib lõigata? Salveid, mis peenral talvitub, pügan igal kevadel kõvasti ja midagi ei juhtu, aga rosmariin on vist pirtsakam...et kui puitunud osa kallale minna, siis pahandab? Ja teine asi - ma loen praegu siit-sealt maitsetaimede kohta. Kas koriandrist on ka mitmeaastane variant olemas? Eesti aiapoodide kodulehtedel liigitatakse see üheaastaseks taimeks, aga nad nimetavad seal rukolat ka üheaastaseks ja meil kasvab rukola puhmas püsikuna küll juba neli-viis aastat...? | |
Zapxpxau Abikokk 2012-04-16 19:10:18 |
Koriandri kohta ei tea, aga rosmariin elas siin linnas küll mitu talve üle, aga 2010-2011 hooaja paks lumi võttis ära. Ilmselt lämbus. Panen see aasta uuesti, eks näis mitu aastat seekord vastu peab. | |
Netcat Abikokk 2012-04-16 20:41:09 |
Ilsu:
Petersell on kaheaastane taim. Sellepärast on arusaadav, et teisel aastal saab veel eelmise aasta saaki, aga kolmandaks ta sureb ära. Peterselliga on vist see teema, et mõned isendid ei ole mitme aastased, aga ega ma ei tea jälle tüpselt, sest mõnel aastal saab ka eelmise aasta saaki aga mõnel aastal ei talvitu mitte. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Zapxpxau Abikokk 2012-04-16 21:13:31 |
Mh, meil oli petersell aias üle kümne aasta kuni üks usin rohija kõik viimseni üles kitkus. Kahtlustan, et paljunes isekülvi teel? | |
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-16 21:22:08 |
Zapxpxau:
Mul teeb üheaastane kurgirohi seda kenasti, seda isekülvamist nimelt...
Mh, meil oli petersell aias üle kümne aasta kuni üks usin rohija kõik viimseni üles kitkus. Kahtlustan, et paljunes isekülvi teel? |
|
Netcat Abikokk 2012-04-17 08:40:05 |
Zapxpxau:
Nojah, kui õitsema lased minna, eks siis tulevad ju seemned ka. Minul paljunesid üks aasta isegi porgandid isekülvi teel. Mh, meil oli petersell aias üle kümne aasta kuni üks usin rohija kõik viimseni üles kitkus. Kahtlustan, et paljunes isekülvi teel? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Kiilike Abikokk 2012-04-17 09:13:38 |
Pille:
Ma sain alles paar aastat tagasi teada, et kurgirohi pole umbrohi :cool:
Zapxpxau:
Mul teeb üheaastane kurgirohi seda kenasti, seda isekülvamist nimelt...Mh, meil oli petersell aias üle kümne aasta kuni üks usin rohija kõik viimseni üles kitkus. Kahtlustan, et paljunes isekülvi teel? |
|
Trlp Abikokk 2012-04-17 09:15:19 |
Zapxpxau:
Hmm, kui rosmariin Kuressaares õues vastu peab, siis peaks ju Tagamõisa kandis ka pidama. Äkki see oli siis hoopis lumi, mis mul eelmistel aastatel taimed ära lämmatas, mitte külm. Olen mitu aastat järjest paar pisemat taime välja jätnud talveks, aga kevadeks pole midagi alles olnud. Kuidas seda lume lämmatamise asja vältida? Kuuseokstega? Koriandri kohta ei tea, aga rosmariin elas siin linnas küll mitu talve üle, aga 2010-2011 hooaja paks lumi võttis ära. Ilmselt lämbus. Panen see aasta uuesti, eks näis mitu aastat seekord vastu peab. |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2012-04-17 09:15:41 |
Kiilike:
No mulle meeldivad noored kurgirohulehed salati sees, õied on hästi ilusad ja sobivad alati kaunistamiseks. Lisaks armastavad kurgirohtu väga ka kanad (vähemalt meie omad, arvatavasti ka Sinu omad :))
Muide, kui keegi soovib valgeõielise kurgirohu seemneid, siis mul oleks mõned jagada!
Pille:
Ma sain alles paar aastat tagasi teada, et kurgirohi pole umbrohi :cool:Zapxpxau:
Mul teeb üheaastane kurgirohi seda kenasti, seda isekülvamist nimelt...Mh, meil oli petersell aias üle kümne aasta kuni üks usin rohija kõik viimseni üles kitkus. Kahtlustan, et paljunes isekülvi teel? |
|
Kiilike Abikokk 2012-04-17 09:25:28 |
Pille:
Oh, ja jälle üllatus :) Mul on aeg-ajalt suve jooksul mõni taim valgete õitega aga pean neid "albiinodeks". Nagu varasemast jutust juba näha siis ma seemet ostnud (ega vahetanud) ei ole. Aga meil on kanadele lemmikuks saanud küüslaugu seemned, lehed (hakitult) samas salat.
Kiilike:
No mulle meeldivad noored kurgirohulehed salati sees, õied on hästi ilusad ja sobivad alati kaunistamiseks. Lisaks armastavad kurgirohtu väga ka kanad (vähemalt meie omad, arvatavasti ka Sinu omad :))
Muide, kui keegi soovib valgeõielise kurgirohu seemneid, siis mul oleks mõned jagada!Pille:
Ma sain alles paar aastat tagasi teada, et kurgirohi pole umbrohi :cool:Mul teeb üheaastane kurgirohi seda kenasti, seda isekülvamist nimelt... |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |