Lixey Kokaõpilane 2011-10-21 11:22:23 |
Tahan ka teha sushit toore tuunikalaga. Nägin eile Kaubamajas värsket tuunikalafileed, aga kuna ta oli värvuselt juba üsna pruun ja homse kuupäevaga, ei julenud osta. Kas sügavkülmaletist pärit tuunifileed võib üles sulatada ja siis toorena sushi sees kasutada? Lemberi raamatus oli nagu vihje, et otsida mereande sügavkülma letist, mida värskelt muidu ei saa. Jube segadusse ajab. :S | |
Zapxpxau Abikokk 2011-10-21 13:30:36 |
Olen kaupsist saanud väga ilusat tuunikala, peab lihtsalt tihadamini vaatamas käima, et siis kui värskelt tuleb, kohe jaole saad. | |
Karnivoor Abikokk 2011-11-04 22:16:50 |
Kas keegi on viimasel ajal mõnest sushikohast ainult riisi ostnud? Me kunagi hankisime seda Silkist aga siis nad lõpetasid sellise kaasamüügi ära. Ise tõesti ei oska ja viitsi sushiriisiga jamada. Nii palju, kui olen proovinud, on alati midagi nässu läinud ja õige riis on ikka hea sushi alus :) | |
Karnivoor Abikokk 2011-11-04 22:19:00 |
Karnivoor:
Ise küsin, ise leidsin üllatavalt kiiresti vastuse http://www.sushicat.ee/user_files/House_Cat/House_Cat_euro_hinnakiri.pdf
Aga ehk on kellegile muulegi abiks :) Kas keegi on viimasel ajal mõnest sushikohast ainult riisi ostnud? Me kunagi hankisime seda Silkist aga siis nad lõpetasid sellise kaasamüügi ära. Ise tõesti ei oska ja viitsi sushiriisiga jamada. Nii palju, kui olen proovinud, on alati midagi nässu läinud ja õige riis on ikka hea sushi alus :) |
|
Aet008 Kokaõpilane 2011-11-07 14:55:20 |
Olen teinud ise mõned korrad riisi, aga olen päri, et maitse ei ole täpselt selline nagu on söögikohtades. Ise olen proovinud Veski Mati suhiriisi, millega minul kahjuks eriti hästi ei õnnestunud. Esiteks võttis riisi pesemine tunde, et seda lõpuks puhtaks saada. Tänu sellele ei olnud ka riis nii kleepuv, kui peaks olema (kuna päris puhtaks ma seda ei saanudki). Viimasel ajal olen kasutanud Prismas müüdavat sushiriisi läbipaistvas pakis (kahjuks ei mäleta nime), maksab 3 euro ligi. Millist riisiäädikat keegi ise kasutab ja millist riisi? Kuidas on kellelgi vahekorrad? | |
Laurentzius Abikokk 2011-11-07 15:23:47 |
Mina kasutan alati veski-mati pudruriisi ja teen Toomas Lemberi sushiraamatu õpetuse järgi. Poole l riisiäädikakohta panen 400g suhkrut ja 100 g soola ja riis tuleb super hea :) | |
Triin Abikokk 2011-11-07 16:24:14 |
mina kasutan ka veskimati purduriisi. Võtan 6dl riisi ja 6 dl vett. Riisi pesen kuniks on enam-vähem, kindlasti mitte tunde. Ikka minuteid. 5-10. Siis panen vee keema laia paksupõhjalise potiga, kui keema läheb valan riisi sisse. Segan ja keedan suure mulinaga 1-2 minutit. Siis panen kaane peale ja väga väikse tulega keedan täpselt 15 minutit, vahepeal kaant ei paota. Siis võtan tule alt ja hoian ikka kaant paotamata veel 15 minutit. Seni segan valmis 5 sl riisiäädikat, 3 sl suhkrut, 1 sl soola. Kui võib kaan paotada, siis valan maitseained sisse, segan läbi ja panen riisi laiale vaagnale jahtuma. Segan pisut jahutades. Nii olen saanud igati eeskujuliku ja väga maitsva riisi. Hea lollikindel variant. | |
Fre Abikokk 2011-11-07 17:15:38 |
Minul on hoopis küsimus sushis kasutatava toore kala kohta. Paranoiattekitavalt palju on juttu sellest et poodides müüdava kala värskus pole kiita. Propaganda ohvrina proovisin korra osta mingit punast kala Nõmme turu Saaremaa kala putkast ja midagi nii jubeda mudamaitsega pole ammu saanud. Ühesõnaga - kust ostate sushi jaoks kala ja kuidas saada aru et see ikka värske on? | |
Laurentzius Abikokk 2011-11-07 20:44:35 |
Mina ostan alati kas selverist või rimist ja kõige tähtsam et kala ei haiseks, kui haiseb siis on roiskumisprotsess alanud. Seal Lembergi raamatus on veel kirjas et sushiriisi ei tohiks üldse segada, ma alguses ei uskunud seda, et keeb ju põhja, aga tõesti olen nüüd mitu korda juba teinud nii et keetmise ajal kordagi kaant ei tõsta ja riisi ei sega ja riis ei kee põhja ega midagi:) | |
Tiina Abikokk 2011-11-07 21:51:42 |
Laurentzius:
Minul küll on iga kord põhja keenud nii mis mühiseb. Elektripliit ei jahtu ju kohe maha, kui tuli alt ära keerata. Seal Lembergi raamatus on veel kirjas et sushiriisi ei tohiks üldse segada, ma alguses ei uskunud seda, et keeb ju põhja, aga tõesti olen nüüd mitu korda juba teinud nii et keetmise ajal kordagi kaant ei tõsta ja riisi ei sega ja riis ei kee põhja ega midagi:) Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
<< < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 > >> |