Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-04-08 20:56:36
Ja-ja, nimekirja paluks näha :D

Zap*

Kärt
Postitusi: 503
Abikokk
2008-04-08 22:54:46
Käisime Londonis ja sain eriti hea hinnaga raamatu (6,99 naela), mida siin vaatasin ja tahtsin ammu osta Gordon Ramsay Fast Food :D

Kahekesi Kalamaja köögis

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-04-09 14:16:31
Mann:
ole siis lahke tüdruk ja jaga seda nimekirja teistega ka.
Zapxpxau:
Ja-ja, nimekirja paluks näha :D
Oh jah. Alustame sellest, et niiehknii on mul olemas Amazon.com wishlist (27 kirjet) ja Amazon.co.uk wishlist (68 kirjet). Siin siis nimekiri teostest, mida ma enne Ximena külastamist ei teadnud, et ma nii hirmsasti peagi vajan :D Joanna Weinberg: How to Feed Your Friends with Relish (iga kolmas retsept oli ahvatlev) Anissa Helou: Mediterranean Street Food: Stories, Soups, Snacks, Sandwiches, Barbecues, Sweets, and More from Europe, North Africa, and the Middle East ja Savory Baking from the Mediterranean: Focaccias, Flatbreads, Rusks, Tarts, and Other Breads Rowley Leigh: No Place Like Home Lindsey Bareham: A Wolf in the Kitchen: Easy Food for Hungry People ja The Fish Store (selle autori teoseid mul juba on) Andrea Nguyen: Into the Vietnamese Kitchen: Treasured Foodways, Modern Flavours (ilmselgelt ühest vietnami kokaraamatust ühe eestlanna raamaturiiulis ei piisa :D ) Darina Allen: Ballymaloe Cookery Course (tema minia raamatuid on mul juba kaks) Nicolas Freeling The Kitchen Book/Cook Book (jutukas) Jeffrey Steingarten: It Must've Been Something I Ate: The Return of the Man Who Ate Everything (jutukas, selle raamatu hädavajalikkust ma muidugi kahtlustasin juba varem) Marcus Wareing: How to Cook the Perfect... (seda olin varem lapanud sõbranna Johanna juures, teadsin, et kuluks marjaks) Deborah Madison: Vegetarian Cooking for Everyone (tundus väga asjalik ja ülevaatlik "piibel", Ximena kiitis ka väga) Fuchsia Dunlop: The Revolutionary Chinese Cookbook (mul pole ühtegi korralikku hiina kokaraamatut kodus) Nii. Esialgu vist kõik..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Vike
Postitusi: 246
Abikokk
2008-04-09 17:15:37
Mu kõige uuem - "Kochen in Namibia". Pärit siis mu elukaaslase raamaturiiulist, mis siis sai nüüd siis Eestisse kolitud. Raamat ise saksakeelne, aga retseptide komponendid osaliselt afrikaansis, nii et üksi ma sealt küll kokkama ei hakka. Aga mõni retsept äratab tõesti huvi, nagu näiteks banaanisupp või siis kana maapähklivõiga.
Liiseli
Postitusi: 256
Abikokk
2008-04-09 21:56:36
Kaks viimast kokandusega seotud raamatut, mida ma olen ostnud ja lugenud, on Ameerika koka-restoranikriitiku-toidu(aja)kirjaniku Ruth Reichl'i kirjutatud Comfort Me with Apples ja Garlic and Sapphires. Mõlemad raamatud on autobiograafilised, väga huvitavad lugeda ja retseptidega pikitud. Peamiselt ikka (restoranides) söömisest ja (restorani)toitudest. Garlic... meeldis rohkemgi, põnev jutustus, kuidas ta läks New York Times'i restoranikriitikuks ja kuidas ta pidi ennast pidevalt maskeerima sööma minnes, et saada objektiivselt restoranidele hinnangut anda. Sest kui ta ära tunti, siis olid vaarikad tema magustoidutaldrikul kolm korda suuremad kui naaberlauas :) Väga sobilik lugemisvara, kui tahad vahepeal ka ilukirjandust lugeda, aga ei taha toiduteemast kaugele minna.
Kingadraakon
Postitusi: 217
Abikokk
2008-04-11 11:14:32
pille, huvitav oleks kuulda, mis kriteeriumide järgi sa kokaraamatuid valid ja soetad?
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-04-11 18:05:44
sain oma esimesed prantslased kätte: The Taste of France: 25th anniversary edition ja Julia Child'i My Life in France. Esimese kohta pean ütlema, et minusugusele algajale, kes prantsuse köögist muffigi ei tea, on see sobilik raamat. Tuuakse välja piirkondade kaupa ehe söök, lisaks tutvustakse veini ja kangemaid jooke. Julia Childi kiideti erinevates foorumites kui üht paremat prantsuse köögi kohta kirjutajat, kes ei peenutse ega aja mingit ülipeent tänapäeva mula. Nimelt kolis ta mehega Prantsusmaale juba 1948 aastal. Aga eks muljed tulevad, kui raamat loetud.
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-04-11 18:10:25
Pille:
Siin siis nimekiri teostest, mida ma enne Ximena külastamist ei teadnud, et ma nii hirmsasti peagi vajan :D Anissa Helou: Mediterranean Street Food: Stories, Soups, Snacks, Sandwiches, Barbecues, Sweets, and More from Europe, North Africa, and the Middle East ja Savory Baking from the Mediterranean: Focaccias, Flatbreads, Rusks, Tarts, and Other Breads Jeffrey Steingarten: It Must've Been Something I Ate: The Return of the Man Who Ate Everything (jutukas, selle raamatu hädavajalikkust ma muidugi kahtlustasin juba varem)
Steingarteni ja Helou omad tellisin ära. Loodetavasti kohal kui mais Eestisse tulen.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-04-11 18:10:56
Mann:
Julia Childi kiideti erinevates foorumites kui üht paremat prantsuse köögi kohta kirjutajat, kes ei peenutse ega aja mingit ülipeent tänapäeva mula. Nimelt kolis ta mehega Prantsusmaale juba 1948 aastal. Aga eks muljed tulevad, kui raamat loetud.
Julia Childi kohta tuleks vist eraldi teema tekitada. Mul ühtegi raamatut pole, aga teda tõesti kiidetakse kõikjal USA allikates taevani, nii et loeks Su muljeid meelsasti..

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-11 18:38:08
Pole küll kõige viimane ost, aga kõige viimane läbiloetud kokaraamat küll. Off Duty. The World´s Greatest Chefs Cook at Home. Mulle nimelt tundus, et peale Bourdaini "Avameelselt köögist" sobiks see raamat nagu rusikas silmaauku ja otsisin fotodelt kõigi nende peakokkade näost alkoholismi ja narkootikumide jälgi :D Kokku on raamatus 48 tippkoka lühikesed tutvustused ja igaühelt kolm retsepti, mida nad ise kodus peaksid tegema. Ma tegelikult hästi ei usu, et nad selliseid keerulisi asju kodus päriselt ka teevad. Üsna pretensioonikad retseptid on. Vaid mõned magustoidud kutsusid järgi tegema. Aga spetsiaalselt Pillele mõeldes pean ka ühe retsepti ümber kirjutama :) Beetroot and vanilla dressing 1 large beetroot, peeled and cut into 1 cm dice, olive oil for drizzling, 1 vanilla pod, slit open lengthways, a few drops of balsamic vinegar. Place the diced beetroot on a piece of aluminum foil, drizzle with little olive oil and scrape the seeds from the vanilla pod on to it. Sprinkle a few grains of sea salt on top. Wrap up in the foil and bake in an oven preheated to 160 C for 1½ hours or until soft. Open the foil and blend the contents in a food processor to make a dressing. If it is too thick, add about a tablespoon of water; it should be the consistency of double cream. Season with the balsamic vinegar. Seda kastet kasutati kergelt grillitud lõhefilee ja krabikroketi juurde. Retsept pärines Hywel Jonesi sulest.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>