Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Sirliiz
Postitusi: 348
Abikokk
2008-04-28 22:33:41
Manni innustusel tellisin ka Cook with Jamie ja on hea raamat. 3-tunnisel autosõidul muudkui lugesin mehel ette ja üritasin teda rooli tagant sundida ahvatlevate roogade pilte kaema :D Aga tekkis hoopis selline küsimus, et kas eelistate pigem tellida UK või USA versioone raamatutest, mis seal reeglina vahet on? USA omad tulevad minu kogemuste põhjal pisut odavamad, aga on miskit veel vaja arvesse võtta? Mõõtühikud on mõlemal juhul vist meie jaoks harjumatud.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-04-28 22:40:33
Kui on valida, siis mina eelistan UK omi sest neil on tihti mõõtühikud grammides ja milliliitrites ka märgitud peale untside, aga USA omad on enamasti cups ja spoons, mis mind vahel täitsa ärritab. Veel on tihti ka erinevus sõnades, näiteks shrimp vs prawn, cilantro vs coriander etc. Ja kolmas põhjus on lihtsalt see, et tuleb ikka Euroopa raamatuturgu toetada mitte USA oma :) et ikka rohkem häid raamatuid Euroopas ilmuks.

Zap*

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-29 22:04:30
Sirliiz:
Aga tekkis hoopis selline küsimus, et kas eelistate pigem tellida UK või USA versioone raamatutest, mis seal reeglina vahet on? USA omad tulevad minu kogemuste põhjal pisut odavamad, aga on miskit veel vaja arvesse võtta? Mõõtühikud on mõlemal juhul vist meie jaoks harjumatud.
Ma pole küll suurem asi spetsialist sellel alal, sest olen teinud amazonist vaid ühe tellimuse ja seegi veel kätte saamata :) Hea meelega telliks UK´st, just nimelt normaalsete mõõtühikute pärast. Samuti ei ole USA väljaanded alati täpselt samad, mis UK omad. Neid adapteeritakse tihtipeale (loe nt USA lugejate kommentaare Nigella Lawsoni raamatu How to Be Domestic Goddess kohta). Samuti peaks UKst kiiremini kohale tulema ja ei lisandu Eesti Posti deklareerimistasu. Aga... USAst tellides tuleb kogu asi ikka kõvasti odavam kui UKst. Nii raamatute endi hinna kui postikulude poolest. Vähemalt nende osas, mida mina viimati tellisin - kalkuleerisin enne ikka kõvasti :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-04-29 22:22:33
Mõõtühikute asi oli üks probleem minu jaoks. Aga nüüd printisin tabeli välja ja katsun harjuda. Mõningaid raamatuid lihtsalt ei saa UK'st kätte. Kohati on aga USA kujundus kehvem kui UK oma. Eriti mis puudutab pehmekaanelist fictionit ja non-fictionit. Aga sel kirjastuste seisukohalt suurt vahet pole, kust tellida. Kuna kirjastused ise on suured ja neil lihtsalt erinevad osakonnad Euroopa ja Ameerika tarvis, kõik muu trükitööstus käib ühtselt ja raha voolab ühte kohta kokku. Väikeste kirjastustega pisut teine lugu, kuid need eriti tugevad näiteks kokaraamatute turul pole. Aga see juba teine teema. Ma vist tellin nii 70% UK'st ja 30% Amazon.com'st.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-05-02 21:05:03
Käisin ka Viru Keskuse Rahva Raamatus luusimas, mitu ilusti kilesse pakitud Bouchon'i oli isegi riiulitel, aga minuga tuli koju Rick Stein's Seafood. Kulub praegu väga hästi ära, sest sel nädalal pooltel juhtudel kalad või muud mereannid menüüs. Raamatu esimene pool on täis õpetusi, kuidas erinevaid elukaid puhastada, avada, lahti lõigata, fileerida; mis moodi on kõige parem erinevat tüüpi kalu valmistada jne. Kõik kenasti fotodega pikitud. Raamatu teine pool koosneb retseptidest ja päris lõpus on ka väike kalade välimääraja või miski selline asi. Homme või ülehomme läheb sealt raamatust veel üks retsept katsetusele.

Zap*

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-05-02 21:21:22
Zapxpxau:
Käisin ka Viru Keskuse Rahva Raamatus luusimas, mitu ilusti kilesse pakitud Bouchon'i oli isegi riiulitel, aga minuga tuli koju Rick Stein's Seafood.
Oi, see raamat on minul ka soovinimekirjas! Ega see juhuslikult soodushinnaga ei olnud?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-05-02 21:46:11
Minust jäi üks eksemplar veel sinna, oli üle 400 krooni midagi? Aga kui sa mõtled seda poe keskosas olevat soodukate lauda, siis seal see küll ei olnud. Sellest lauast ei saa mina suurt aru, vaatasin, et olid seal mõned odavamad raamatud, aga samas nende kõrval Thomas Kelleri suured raamatud tavalise (üsna piraka) hinnaga, ruumipuudus? Ei maldanud seal ükshaaval kõiki neid raamatuid läbi ka tuustida, et mis on siis soodukas või mitte.

Zap*

Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-05-06 19:28:55
Tänased uued silmarõõmud: Apples for Jam, Tessa Kiros The Kitchen Diaries, Nigel Slater
Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-05-07 14:10:21
Ah! Oh! :) Sain ka ühest raamatupooditeta maa lennujaama ajakirjanduskioskist oma Jamie at Home´i kätte. (Uskumatu mees see Jamie ikka) Ja lennukis lugesin läbi ja väga super :) Kuigi lihatoite vist oli kuidagi paljuvõitu... minu jaoks. Nüüd ootan juunikuud, et on hetk aega raamat ette võtta ja kõik söögid ära teha :) (Ja noh, lisaks veel kulebjaaka ja panna cotta ja ilmselt veel midagi) Kuigi üks rabarbri "kind of soufflé" võttis end kohe päevakorda, seda enam, et maalt sain hunniku rabarbrit kaasa... Äkki täna :o
Juc
Postitusi: 629
Abikokk
2008-05-10 21:16:09
Ostsin täna Tessa Kirose Murakarabadest oliivisaludeni. Superilus. Isuäratavad retseptid. Aga mina tahaks, et juttu elust-olust ja inimestest oleks sealjuures veidikene rohkem. Samas, patt nuriseda!

http://jucjaco.blogspot.com/

<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 >>