Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Katre
Postitusi: 26
Kokaõpilane
2008-03-09 12:27:27
Mann:
aga eestist saad krisost tellida välismaa raamatuid, www.kriso.ee, neil suht norm teenindus. kodukal olevale hinnale mu mäletamist mööda miskit ei lisandunud.
Minule meeldib, et üks ettevõte välismaalt raamatute tellimist pakub ning teeb ära kõik eeltöö. Tegemist väga soodsa ja turvalise variandiga, kus sinu krediitkaardi andmeid ei küsita, kui sa neid anda ei soovi, vaid maksta on võimalik ka sularahas või siis ülekandega. Väljavõte Kriso leheküljelt: "Maksmine Raamatute eest tasumine toimub siis kui raamatud on kohele jõudnud ning Teil on selleks viis võimalust: * Te maksate sularahas meie kaupluses. * Te kannate üle vastava summa Raamatukaplus Krisostomus arveldusarvele nr. 221005101217 Hansapangas (767). Raamatud saadame Teile kohe kui raha on laekunud. * Kui Te tellite raamatud asutusele või ettevõttele, saadame Teile raamatud koos arvega. Maksetähtaeg on 14 päeva. * Kui Te omate ükskõik millist Eestis kehtivat panga- või krediitkaarti, siis võite sisestada oma kaardi andmed ning kui raamatud on kohale jõudnud, võetakse tellimuse maksumus maha teie pangakontolt. Kättetoimetamine Vastavalt soovile saate raamatud kätte meie kauplusest, kulleriga või siis tavalise postiga. Eesti piires on kohaletoimetamine tasuta. ELS kullerteenuse kohaletoimetamise tingimustest lugege lähemalt..."
Liinushka
Postitusi: 15
Kokaõpilane
2008-03-10 17:14:42
Üks viimaseid lemmikuid on seni Anni Arro "Sepamaa talu köök". Pärast seda muretsesin veel "Vahemeremaade kokaraamatu" ja raamatu nimega "Egyptian cooking". Arro raamat ilmus küll juba vähemalt varasuvel ja ega ma ei olegi sealt kuigi palju asju veel järele proovinud, aga mõnus on seda vaadata ja lehti keerata. Ilus raamat on ja tema kirjaviis selles raamatus on ka sümpaatne ja inspireeriv. Minu meelest need toidud ongi eelkõige suvel maal valmistamiseks, kui oma peenra pealt saab peeti ja tomatit ja ürte, nii et kellel veel ei ole, siis muretsege suveks. Ilmaski ei tahaks mina kokaraamatut, kus ei ole ilusaid värvipilte! Vanasti ju olid sellised. Ma olen kokakunstis küll täielik võhik ja ilmselt see sellepärast just nii ongi, aga ma tahan kõigepealt näha ilusat pilti toidust ja siis alles hakkan seda meisterdama. Kui pilti ei ole, siis on igav ja keeruline. Minu jaoks on heal kokaraamatul ka esteetiline väärtus. Meeldib ka siis neid vaadata, kui ma üldse midagi teha ei kavatsegi.
Kika
Postitusi: 220
Abikokk
2008-03-10 21:51:12
Liinushka:
Arro raamat ilmus küll juba vähemalt varasuvel ja ega ma ei olegi sealt kuigi palju asju veel järele proovinud, aga mõnus on seda vaadata ja lehti keerata. Ilus raamat on ja tema kirjaviis selles raamatus on ka sümpaatne ja inspireeriv. Minu meelest need toidud ongi eelkõige suvel maal valmistamiseks, kui oma peenra pealt saab peeti ja tomatit ja ürte, nii et kellel veel ei ole, siis muretsege suveks.
Liinushka, mul on Anni Arro "Sepamaa talu köögiga" täpselt samasugused emotsioonid nagu sa eespool kirjutasid! :)
Merle
Postitusi: 107
Abikokk
2008-03-11 15:25:16
Mul on komme lugeda kokaraamatuid nagu jutukaid, järjest kõiki retsepte läbi ja tihti õhtul voodis enne uinumist ja Anni Arro jutud on selleks otstarbeks eriti muhedad. Muideks on mu isa osutunud tema retseptide fänniks, paljundas endale minule ostetud raamatust retseptid ja aina üllatab mind oma moonirullide, šokolaadikoogi ja kaerahelbepurukoogiga, lihtsad teha ja keele viivad alla. Mu vanematel on kombeks silma peal hoida kõigil Eestis ilmuvatel kokaraamatutel ja oma võõrsil viibivale tütrele neid siis valikuliselt soetada. Jõuluaeg olin sunnitud lausa enda nimele raamatupaki saatma, sest ei oleks käeotsas neid jaksanud ära tassida :) Tore, et viimasel ajal nii palju Eesti autorite raamatuid ilmub. Äsjasel külaskäigul jäi silma Heivi Petersoni leivaraamat, nii et nüüd vali hetke, et selle läbilugemisele pühenduda.
Põrnikas
Postitusi: 435
Abikokk
2008-03-11 15:42:44
Kusjuures minu jaoks ka kokaraamatud selline mõnus õhtune pingeid maandav lugemine. Tõmban ennast tugitooli kerra, tass head teed ka ja istun ja loen..
Amööb
Postitusi: 476
Abikokk
2008-03-12 20:54:05
Väisates täna Apollot, lahkusin J.Talvi kirjutatud Gastronoomia ajalooga ning 250lk Vahemere Maade Kokaraamatuga. Gastronoomia ajalugu on küll huvitav, olen küll ainult 2 peatükki lugenud, kuid paelub väga.

Gurmaan, kes loeb kaloreid on nagu prostituut, kes vaatab kella.

Suflee
Postitusi: 30
Kokaõpilane
2008-03-12 22:59:33
Mul just eriti peeneid ja väljamaakeelseid raamatuid pole. Korra laenasin J. Oliveri üllitise, aga rohkem oli riiulis vaatamiseks, kui sealt midagi tegin... Hiljutine ost on Linnuliha ja 50 hääd eesti retsepti. Šokolaadiraamatust (autorid Angelika Kang, Maire Suitsu ja Lia Virkus) ei pääsenud samuti, iga nädalavahetus käigus :D
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-03-13 10:07:03
Minul on täna tore päev - hommikul käisin postkontoris, et kätte saada Jamie Oliveri uusim raamat Jamie At Home: Cook Your Way to the Good Life. Seesama sõbranna, kes mulle Nigella Lawsoni uue raamatu "Nigella Express" kinkis, saatis ka selle :) Lappasin raamatut teel kesklinna ja tundus väga-väga asjalik, just minu stiil. Aastaaegade kaupa, need peatükid omakorda aedviljade kaupa, sh retseptid ning kasvatamisjuhised. Samuti oli terve peatükk munade kohta, kus tõstatati see vabakäigukanade ja suurfarmikanade teema, mis mullegi südamelähedane. Nii et täna õhtul naudin seda raamatut :D

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-03-23 13:48:37
Vaatan "Jamie at Home" RTL2 pealt laupäeviti, oh mis tore aed tal on! Aga hiljuti ostetud raamatud praegu "Bite Size: Elegant Recipes for Entertaining" ja Indulge: 100 Perfect Desserts, mille autoriks French Laundry restorani Head Pastry chef Claire Clark.

Zap*

Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-03-26 21:25:08
Ma olen vist ammu juba langenud kokaraamatutest sõltuvusse :| Täna andsin kiusatusele järgi ja tellisin neli raamatut oma soovinimekirjast, Street Food - Clare Ferguson, Krisostomusel õnnestus tellida mulle üks eksemplar! At My French Table: Food, Family and Joie De Vivre in a Corner of Normandy Maze - Jason Atherton Pier - Greg Doyle Praegu mul veel väga palju kokaraamatuid pole, mahub veel :D

Zap*

<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>