Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-04-11 18:52:20
Tiina:
Mulle nimelt tundus, et peale Bourdaini "Avameelselt köögist" sobiks see raamat nagu rusikas silmaauku ja otsisin fotodelt kõigi nende peakokkade näost alkoholismi ja narkootikumide jälgi :D
No, kas leidsid? :D
Tiina:
Aga spetsiaalselt Pillele mõeldes pean ka ühe retsepti ümber kirjutama :) Beetroot and vanilla dressing 1 large beetroot, peeled and cut into 1 cm dice, olive oil for drizzling, 1 vanilla pod, slit open lengthways, a few drops of balsamic vinegar. Place the diced beetroot on a piece of aluminum foil, drizzle with little olive oil and scrape the seeds from the vanilla pod on to it. Sprinkle a few grains of sea salt on top. Wrap up in the foil and bake in an oven preheated to 160 C for 1½ hours or until soft. Open the foil and blend the contents in a food processor to make a dressing. If it is too thick, add about a tablespoon of water; it should be the consistency of double cream. Season with the balsamic vinegar. Seda kastet kasutati kergelt grillitud lõhefilee ja krabikroketi juurde. Retsept pärines Hywel Jonesi sulest.
Issand, kui armas :D Aitäh Sulle, Tiina!

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-13 11:30:07
Pille:
Tiina:
Mulle nimelt tundus, et peale Bourdaini "Avameelselt köögist" sobiks see raamat nagu rusikas silmaauku ja otsisin fotodelt kõigi nende peakokkade näost alkoholismi ja narkootikumide jälgi :D
No, kas leidsid? :D
Enamuse kokkade lemmikjoogiks oli vein, õlu või gin-tonic :) Mõnel üksikul vaid tee, kohv või limonaad. Ja mõne näost paistis välja ka, et head toitu ja head veini kõigest ülemaks peab :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-16 17:56:49
Käisin raamatupoes hoopis-midagi-muud otsimas ja tulin tagasi raamatuga "Pork" Delia Smith´ilt. No mida ma teha sain, kui see maksis ainult 76 krooni! :) Pealegi ei ole mul siiani ühtegi tema raamatut. Päris põnevad (ja üsna inglisepärased) sealihatoidud. Nii mõndagi plaanin proovida, kui lihaisu jälle peale tuleb.

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Dash
Postitusi: 97
Kokaõpilane
2008-04-16 19:23:22
Tiina, mis raamatupoodi külastasid, kui saladus pole? Tahan ka! Ise ostsin üleeile Varraku laadamüügilt Maria Öhrni "Maiustused - uued ja vanad lemmikud magusasõpradele". Ostsin peamiselt ilusate piltide ja ahvatleva hinna pärast - 49 krooni :) Palju trühvli-, kommi- ning muude väikeste maiustuste retsepte, nii lihtsaid kui keerulisemaid. Häirib natuke vaid õigekeel.
Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-16 19:30:01
Dash:
Tiina, mis raamatupoodi külastasid, kui saladus pole? Tahan ka!
Rahva Raamat Viru keskuses. Eraldi soodushinnaga raamatute laual. Aga see võis ka viimane olla. Lisaks avastasin sealt terve suure riiulitäie ingliskeelseid kokaraamatuid (nt Jamie O, Nigella, Delia Smith, Roux, jne).

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Triinp
Postitusi: 88
Kokaõpilane
2008-04-16 20:50:32
Ma sirvisin ka eile seal seda üksikut porki-raamatut, aga otsustasin, et ei ole nii suur sealiha fänn ja jätsin ta sinnapaika (ja tuleb välja, et Tiina rõõmuks :)) Aga seevastu tegin iseendale hilinenud sünnipäevakingi ja ostsin sealt inglisekeelsete raamatute riiulilt "Cook with Jamie." See vähemalt esialgu tundub väga tore, juba näpud sügelevad ja olen portsu retsepte tegemist ootavate asjade nimekirja pannud.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-04-18 21:26:12
Sain täna kätte Clare Ferguson'i Street Food. Ongi täpselt nii lahe, nagu ma arvasin ja fotod on väga head ja raamatu kujundus meeldiv. Aga noh Jeremy Hopley fotosid olin ma juba varem netis näinud, nii et teadsin, mida oodata. Retseptid on jagatud seitsmeks peatükiks: Ameerika Euroopa Aafrika ja Lähis-Ida India Kagu-Aasia Hiina, Jaapan ja Korea Austraalia ja Uus-Meremaa Väga palju huvitavaid retsepte, mida "tavakokaraamatutes" üldiselt ei kohta. Näiteks kohe esimene retsept raamatus on huvitava kõlaga Hush Puppies. Ise panin juba omale mõttes listi La Socca (krõbedad kikerhernepannkogid Nizzast), Tiropitakia (friteeritud tainakolmnurgad juustu ja ürtidega Kreekast), Cig Börek (Türgi lambalihapirukad), Falafel, Loempia Na Carne (sealihaga kevadrullid Filipiinidelt), Pork Dim Sum ja Liibanoni Souvlaki. Võib kohe öelda, et kaalujälgijatele see raamat vist suunatud ei ole. Aga mind huvitab tänavakultuur ja see, mida inimesed iga päev tänavatel söövad, räägib ka nii mõndagi nende kultuurist.

Zap*

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-20 19:46:11
Sain sellisest kohast nagu raamat24 uudiskirja. Ma küll ei tea, et ma seal ennast kunagi registreerinud oleksin, aga ilmselt levib info inimeste nõrkustest ka läbi õhu :D Igatahes on seal praegu suur avamiskampaania ja raamatute hinnad kuni 30% soodsamad. Tegemist on Ajakirjade Kirjastusega, nii on seal palju koka- ja aiaraamatuid. Vahest on kellelegi inspiratsiooniks oma rahakotti tuulutada :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-04-28 16:03:13
Nii juhtub, kui muuseas raamatupoodi astud :) Lahkusin sealt kahe raamatuga - Liz Franklini "Soolased ja magusad lihtsad leivad" (65 kr) ja Maria Öhrni "Maiustused" (49 kr). „Leivad” on Eesti mõistes siis keeksid ja vormikoogid, kõik lihtsad ja kiired, st pärmiga leiba siit raamatust otsida ei tasu. Aga lehitsesin poes ja mitu põnevat retsepti jäi silma – igasugu puuviljakeeksid, šokolaadi-vormikoogid (näiteks pastinaagi-šokolaadileib), palju soolaseid keekse. Ilusad suured pildid ka. Bara Brith ootab juba tegemist. No ja maiustusi armastame ju me kõik! :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Marju
Postitusi: 870
Abikokk
2008-04-28 16:49:07
Aah!, "Leivad"! :) Just hiljuti juurdlesin siin (ja tegelikult kirjutasin oma kahtlustustest ka blogis) et selle BREADi tõlkimisele peaks natuke erudeeritumalt lähenema või... noh, kas või lihtsalt mõtted valla päästma sisule keskenduma :) Aga see selleks, pidin lihtsalt oma mõttehüüu välja ütlema ja ei saanud vait olla.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>