Uusim kokaraamat Sinu köögis/raamaturiiulis/öökapi peal

Tikkk
Postitusi: 39
Kokaõpilane
2008-05-11 10:22:39
Minu viimane (impulsiivne) ost oli Therese Wikströmi Maiuspalad. Kaanel veel kiri "Raasuke naudingut tortidest, küpsistest, saiadest ja magustoitudest, mida sa eales ei unusta!" Autor oli vist New Yorgis kuskil kohvikus v restoranis töötanud ja 2001.a avas Norrtäljes oma kondiitriäri En Liten Smula e Raasuke. Kõiki asju sellest raamatust ei tahaks katsetada, aga enamus retsepte panid küll fantaasia ja süljenäärmed tööle :P
Mann
Postitusi: 1446
Abikokk
2008-05-12 20:54:37
Kohalikus raamatupoes hakkas silma Provence Cookery School, autorid Gui Gedda ja Marie-Pierre Moine. Kuna Gedda nimi oli mul kuklas juba pisut aega mõlkunud, siis...koju ta tuli. Raamat lihtsate-koduste retseptidega, juurde pisut tausta ja näpunäiteid, armsad pildid.
Zapxpxau
Postitusi: 1409
Abikokk
2008-05-13 12:15:30
Eelmine nädal saabus "Süßes aus dem Sacher". Kõiksugu magusad road, koogid ja joogid hotell Sacher'i köögist. Kuna Sachertorte on üks minu lemmikkooke ja Austriast (eriti Viinist) ja Lõuna-Saksamaalt pärinevad paljud koogid/saiad, mis mulle väga meeldivad, siis tundus selle raamatu ostmine olevat täiesti loogiline muidugi :D Äärmiselt kena raamat tundub olevat, ilus ja väga palju erinevaid retsepte, päris palju trühvlikommide retsepte isegi. Esindatud on muidugi tordid, koogid, saiakesed, aga ka jäätised, kokteilid, smuutid jne. Ei ole suutnud veel otsustada, mida esimesena proovida.

Zap*

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-05-13 18:25:11
Viimati rändasid Apollost koju sellised kokaraamatud: Eesti rahvusköök. Lugesin, et see raamat sai ilmumise aastal auhinna kui üks kaunimatest raamatutest. Tõepoolest, väga ilus kujundus ja pildid, lisaks üldist juttu meie toiduajaloost ja retseptid tunduvad sellised ... kaasaegsed. Toivo Niiberg ja Enn Lauringson, Umbrohud tüliks ja tuluks. Just parajasti kevadise murusöömise ajaks alla hinnatud raamat :) Ma ei teadnudki, et NII paljusid umbrohte süüa võib! Teeleht ja takjas ja põldosi ja ... Kõigepealt õpetatakse, kuidas umbrohtudest aias lahti saada, siis kuidas neid teadlikult kasvatada ja veel on iga rohu kohta ka retseptivalik. Amazonist jõudsid peale pikka ootamist kohale: Nigella Express. Igal õhtul enne magamaminemist natuke loen, aga alles kusagil veerandi peal olen. No on ikka paks raamat! Mitu head mõtet juba kõrva taga. Darra Goldstein, The Georgian Feast. Lugemiseni pole veel jõudnud, sest see on lugemise raamat, mille jaoks peab aega võtma – pea poole mahust hõlmab Gruusia kultuuri ja ajaloo kirjeldus. Lugejate hinnangud Amazonis olid ülivõrdes, nii et ootan palju. Kui Nigella läbi saan, võtan ette. Complete Idiot’s Guide to Homemade Ice Cream. Amazonis tuulates tundus see kõige asjalikum jäätiseraamat. Esmasel lehitsemisel natuke pettusin, sest pidevalt on koostises zelatiin ja maisitärklis :( Aga seal on mitusada retsepti, nii et peaks vast ikka sobivaid leidma. Hästi palju nippe, nõuandeid, selgitusi "miks nii" ja niisama huvitavaid „ajaloolisi märkusi”. See oli mu esmakordne netist tellimine, aga ei olnud Amazonist tellimisel midagi keerulist :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-05-13 19:35:19
Mul esimesed neli olemas :D Darra Goldsteini raamat on hea, mu kanatšahhobili on tema retsepti põhjal tehtud.

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Tiina
Postitusi: 1340
Abikokk
2008-05-13 21:11:56
Pille:
Darra Goldsteini raamat on hea, mu kanatšahhobili on tema retsepti põhjal tehtud.
Pidin kohe järgi vaatama :) Tšahhobili on üks neist roogadest, mida meil igivana pereretsepti järgi tehakse. Täitsa sarnane on Goldsteini retseptile :) V.a. see, et me ei kasuta mitte kanafileed, vaid tervet tükeldatud kana (see tükeldamine on veel omaette teadus :) ), siis tuleb need tükid enne praadimist jahu sees keerutada ja rasvainena kindlasti võid kasutada. Veini ka ei kasuta, aga see ilmselt nõuka-aja värk, et siin polnud õiget veini saada. Muidu täitsa sama :)

Gruusia köök on siiski üle kõige!

Liiseli
Postitusi: 256
Abikokk
2008-05-16 20:16:06
Juc:
Ostsin täna Tessa Kirose Murakarabadest oliivisaludeni. Superilus. Isuäratavad retseptid. Aga mina tahaks, et juttu elust-olust ja inimestest oleks sealjuures veidikene rohkem. Samas, patt nuriseda!
Mina ostsin ka. Täiesti vastupandamatu.
Pille
Postitusi: 16230
Nami-Nami peakokk
2008-05-19 14:12:16
Mitte küll otseselt kokaraamat, aga ostsin endale Aive Luigela Targalt toitudes terveks (kirjastus Varrak 2007)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Betty
Postitusi: 186
Abikokk
2008-05-19 18:27:31
Mo uusim on Namaste - Muhumaa ehedad maitsed
Põrnikas
Postitusi: 435
Abikokk
2008-05-19 22:30:22
Minu viimane ost Parisian Home Cooking. Avastasin tänu Pillele, kes sellele prantsuse kokaraamatute teemas viitas (aitäh :)) Tõepoolest on mõnus raamat. Hulgaliselt vahvaid lookesi prantslaste suhtumisest sööki ja mõnusat meeleolu tekitavad pildid.
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 >>