Kardemon![]() Abikokk 2009-01-24 22:39:27 |
Uniquegirl:
meil on ka seesama masin. eelmisel suvel ostetud ja siis oli hinnaks 3590.- (Tehikataht.ee - aga seal enam pole.:( ei saa linkida).
tõesti väga mugav sellega just seetõttu, et sügavkülmast ruumi ei võta ja saab mitu jäätist järjest teha! mind ta köögis ei häiri ka! Vtl:
mis hinna klassi see jääb umbes?Oot-oot, millele Sa siiski vastu vaidled? Meil on Stockmanist ostetud Kenwood IM6000 masin, mis sisaldab kompressorit ja sügavkülma ei käi seal midagi. http://kardemon.blogspot.com |
|
Qsti![]() Abikokk 2009-01-26 11:08:56 |
Uniquegirl:
Soovitan soojalt Philipsi masinat, sügavkülma ei käi kauss vaid ainult külmutuselement (ø 18cm, kõrgus-paksus 5cm. Näeb välja nagu väikeses vormis küpsetatud tordipõhi.). Isegi minu igatpidi täistuubitud sügavkülma mahub täitsa ära!
Eestis seda vist (enam) müügil pole aga Soomest täitsa saab, hind tuhat krooni. kas siis 800 kroonised masinad on need, mida ei ole vaja osaliselt hoida sügavkülmas või need on veel kallimad? Mul näiteks sügavkülm nii pungil täis, et mulle ei mahuks ka liitrine poe jäätis sinna. |
|
Tiugu![]() Kokaõpilane 2009-01-26 12:28:44 |
Mul on see olemas Philips siis- aga minu pere jaoks liiga väike- äkki on kellelgi huvi- müüksin mingi kokkuleppelise summa eest ära. | |
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-26 22:18:37 |
Tiugu, aga kui suure koguse jäätis teeb? Meil pere väike ja ma oleks võib olla isegi huvitatud | |
Netcat![]() Abikokk 2009-02-02 17:13:55 |
Seoses üha süveneva majanduskriisiga küsiks kogemustega kodujäätisevalmistajate käest, kas majanduslikus mõttes tasub kodune jäätisevalmistamine end ära või läheb poejäätisest hoopis kallimaks, kuna ise valmistades paned ju ainult parimat kraami sisse? See viimane kurb kogemus on minul kookidega näiteks. Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Tiina![]() Abikokk 2009-02-02 17:49:18 |
Netcat:
Olen huvi pärast maksumust arvutanud - eelkõige sõltub lisanditest, kui kalliks jäätis läheb. Tavapärane jäätisepõhi - munakollased, piim, vahukoor ja suhkur maksavad kokku umbes 20 krooni, millest saab umbes liitri jäätist. Šokolaad lisaks - 7 krooni, aga kui näiteks konjaki ja muude taoliste asjadega teha, siis läheb juba poejäätisest kallimaks (nt ploomi-konjakijäätise maksumus tuleb juba 50 kr ringis).
Avastasin ühe kokkuhoiuvõimaluse - Alpenrose kohvikoor (müüakse Rimides ja Säästumarketites) maksab 2.60 kr pakk (vaid 12 kr/l), olengi nüüd piima ja vahukoore segu asemel kasutanud vedelikuna ainult seda kohvikoort ja pean ütlema, et maitse ega tekstuur selle all ei kannata, aga hind tuleb kõvasti madalam. Pisut lahjem ka :) Seoses üha süveneva majanduskriisiga küsiks kogemustega kodujäätisevalmistajate käest, kas majanduslikus mõttes tasub kodune jäätisevalmistamine end ära või läheb poejäätisest hoopis kallimaks, kuna ise valmistades paned ju ainult parimat kraami sisse? See viimane kurb kogemus on minul kookidega näiteks. Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Eva![]() Abikokk 2009-02-02 19:11:05 |
Netcat:
Mina pole arvutanud, aga saad seda huvi korral ise teha kui mõne retsepti ette võtad. Aga eelvastaja arvamust jagades sõltub pigem tõesti sellest, mida sinna veel lisandiks sisse paned.
Seoses üha süveneva majanduskriisiga küsiks kogemustega kodujäätisevalmistajate käest, kas majanduslikus mõttes tasub kodune jäätisevalmistamine end ära või läheb poejäätisest hoopis kallimaks, kuna ise valmistades paned ju ainult parimat kraami sisse? See viimane kurb kogemus on minul kookidega näiteks. |
|
Zapxpxau![]() Abikokk 2009-02-02 19:32:16 |
Hinna poolest on kõik suhteline, üks minu lemmikjäätis granadilliga läheb keskmiselt maksma nii 200-250kr, kõige hullem oli siis kui granadillikilo oli 560kr... aga poest ei saaks ma sellist jäätist mingi summa eest. Kuid kodus annab teha väga häid ja ka soodsaid jäätiseid, näiteks jogurtiga tehes ei pea isegi mune panema ja kõigil kel vähegi ruumi, on ju jääkapis marju ja toormoose jalaga segada, eks? ;) Kodune mahlajäätis on ka suht soodne ja ilma nende jubedate värvaineteta. | |
Muhvik![]() Kokaõpilane 2009-02-17 15:08:10 |
Nonii, pidin ma -jäätisesõltlane- sattuma seda teemat lugema :). Aga mul tekkis küsimus, et kui kõva jäätis kompressoriga masinast saadakse? Ehk kui on soov mitu portsu järjest teha, siis kui kerge on valmisjäätise muusse nõusse teisaldamine? Ilma kopmpressorita variandi puhul ju seda võimalust ei tekigi, sest nagu ma aru saan, siis tuleb enne igat jäätisetegu masinat külmas hoida? Ja kaua isetehtud jäätis sügavkülmas söömiskõlbulik seisab(mitte et ma väga usuks, et jäätis seisma võiks jääda ;)? | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2009-02-17 15:16:52 |
Muhvik:
Jääb selline umbes nagu nn. masinajäätis, mida otse topsikusse lastakse söögikohtades, tuleb ette? Koheselt tarbitav.
Ise tegin pühapäeval kaks erinevat maitset, järjest, masin seisis just nii kaua kui mul kulus jäätise ümber tõstmiseks ja topsiku loputamiseks. Siis lasi muudkui edasi.
Nonii, pidin ma -jäätisesõltlane- sattuma seda teemat lugema :). Aga mul tekkis küsimus, et kui kõva jäätis kompressoriga masinast saadakse? Ehk kui on soov mitu portsu järjest teha, siis kui kerge on valmisjäätise muusse nõusse teisaldamine? Ilma kopmpressorita variandi puhul ju seda võimalust ei tekigi, sest nagu ma aru saan, siis tuleb enne igat jäätisetegu masinat külmas hoida? Ja kaua isetehtud jäätis sügavkülmas söömiskõlbulik seisab(mitte et ma väga usuks, et jäätis seisma võiks jääda ;)? |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |