Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-01-23 10:29:10 |
Fre:
Kui külmkapis selle kausi jaoks ruumi on (me tegime), siis soovitan küll seda KA versiooni. KA ise on ju kogu aeg töölaual. Kui jäätisetegu plaanis, siis teeme segu valmis, võtame külmutuskausi sügavkülmast välja ja paneme masina keerlema.
Vtl:
Ma vaidleks sellele siiski vastu sest minumeelest (endal pole aga olen nii aru saanud) käib Kitchen Aidi jäätisekopsik küll sügavkülma. Eeliseks on siinkohal see, et kobakas masin köögis on üksainus aga teha saab sellega erinevaid asju. Mina just tahaks saada KA masinat ja jäätisevalmistamise lisakaussi sel põhjusel et oleks üldiselt vähem masinaid.PS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada. |
|
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-23 11:50:50 |
aga kui suur see nö kauss umbes on? Ma lihtsalt üritan arusaada, kas on mõtet üldse hakata uurima neid asju. Ma internetist just külmikusse pandava kausi mõõtmeid ei leidnud. Ma täpseid mõõtmeid ei tahaksi, tahan umbes teada | |
Pille![]() Nami-Nami peakokk 2009-01-23 12:07:18 |
Uniquegirl:
Ma võin vaadata, palju KA jäätisekauss ruumi võtaks, aga sellest pole erilist abi, kui just ei plaani esmalt KA mikserisse investeerida (ja see pole odav).
Nii et ootame, et vastab keegi, kellel on külmutatava kausiga tavaline jäätisemasin..
aga kui suur see nö kauss umbes on? Ma lihtsalt üritan arusaada, kas on mõtet üldse hakata uurima neid asju. Ma internetist just külmikusse pandava kausi mõõtmeid ei leidnud. Ma täpseid mõõtmeid ei tahaksi, tahan umbes teada |
|
Fre![]() Abikokk 2009-01-23 12:13:22 |
Igaks juhuks küsin kasutades teemat et ega Kenwoodi KMixi-l jäätise lisakaussi pole (internetist ei leidnud et oleks aga masin ise nats KA tüüpi). Äkki keegi teab või arvab.... | |
Tiina![]() Abikokk 2009-01-23 12:23:30 |
Uniquegirl:
Minu Krupsi kauss on parajasti nii kõrge, et mahub täpselt sügavkülma sahtlisse, maht on 1.6 liitrit, aga kausi seinad on paksud, nii et võtab natuke rohkem ruumi.
Selles mõttes peab sul kogu aeg see vaba ruum sügavkülmas olemas olema, isegi kui kauss parasjagu väljas, sest ega sa ju oma külmutatud marju 24 tunniks kuhugi mujale hoiule ei pane :) aga kui suur see nö kauss umbes on? Ma lihtsalt üritan arusaada, kas on mõtet üldse hakata uurima neid asju. Ma internetist just külmikusse pandava kausi mõõtmeid ei leidnud. Ma täpseid mõõtmeid ei tahaksi, tahan umbes teada Gruusia köök on siiski üle kõige! |
|
Lilly_Munster![]() Abikokk 2009-01-23 12:40:12 |
Fre:
Kenwoodil on, jah, ainult lipulaevadel Chef ja Major jäätisemasinad-kausid (ja veel palju muid vidinaid). Samas on ruumikasutuse seisukohast tõesti mugav palju juppe ühele alusele külge pookida. Ma usun, et suur kompressoriga masin teeb parimat jäätist, aga ökonomisti ning ökuvaadete pooldajana ei näe ma mingit mõtet investeerida u 200 ööri masinasse, mida me iga päev ei "käia". Lõppeks näeb hõbedastes toonides kenwood köögikapil märksa stiilsem välja kui valge gaggia pütt näituseks :) Igaks juhuks küsin kasutades teemat et ega Kenwoodi KMixi-l jäätise lisakaussi pole (internetist ei leidnud et oleks aga masin ise nats KA tüüpi). Äkki keegi teab või arvab.... |
|
Vtl![]() Kokaõpilane 2009-01-23 17:15:41 |
Fre:
Oot-oot, millele Sa siiski vastu vaidled? Meil on Stockmanist ostetud Kenwood IM6000 masin, mis sisaldab kompressorit ja sügavkülma ei käi seal midagi.
Vtl:
Ma vaidleks sellele siiski vastu sest minumeelest (endal pole aga olen nii aru saanud) käib Kitchen Aidi jäätisekopsik küll sügavkülmaPS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada. Fre:
Ruumipuudus ja multifunktsionaalsed masinad on kahtlemata argument, aga vähemalt meie integreeritud külmkapis on vaba sügavkülmaruum suurem defitsiit, kui mistahes muu kapipind väljaspool seda :)
Teiseks, kui on rohkem kui paar külalist tulemas, siis kipub see liitrikene jäätist väheks jääma ja üsna abiks on võimalus mitu portsu (erinevat!) jäätist järjest teha. Sügavkülmutuse-variandi puhul peaks siis vähemalt kaks-kolm päeva ette planeerima, -valmistama ja hoiustama.
Kolmandaks peaks kompressoriga masin vähemalt teoreetiliselt parema konsistentsiga jäätise andma, kuna temperatuur on ühtlane ja ei tõuse valmistamise lõpus.
Tegelikult võiks millaskis võrdleva degusteerimise teha - samast segust kompressoriga ja sügavkülma-potsikuga jäätist teha ning võrrelda, kui suur see vahe ikkagi on. Eeliseks on siinkohal see, et kobakas masin köögis on üksainus aga teha saab sellega erinevaid asju. Mina just tahaks saada KA masinat ja jäätisevalmistamise lisakaussi sel põhjusel et oleks üldiselt vähem masinaid. |
|
Vtl![]() Kokaõpilane 2009-01-23 17:19:01 |
Lilly_Munster:
Praeahju või tolmuimejat ka iga päev "ei käia", aga sellegipoolest ei ole see veel põhjus nendest masinatest ökokaalutlustel loobumiseks. ...ökonomisti ning ökuvaadete pooldajana ei näe ma mingit mõtet investeerida u 200 ööri masinasse, mida me iga päev ei "käia". |
|
Lilly_Munster![]() Abikokk 2009-01-23 18:25:23 |
Vtl:
Uuups, ma armastan hommikusöögiks sarvesaiu süüa ja kodus on üks suur ning kaks väikest pudilõuga - ma tõesti kasutan mõlemat riistapuud igapäevaselt :( Lilly_Munster:
Praeahju või tolmuimejat ka iga päev "ei käia", aga sellegipoolest ei ole see veel põhjus nendest masinatest ökokaalutlustel loobumiseks....ökonomisti ning ökuvaadete pooldajana ei näe ma mingit mõtet investeerida u 200 ööri masinasse, mida me iga päev ei "käia". |
|
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-23 23:03:37 |
Vtl:
mis hinna klassi see jääb umbes? Oot-oot, millele Sa siiski vastu vaidled? Meil on Stockmanist ostetud Kenwood IM6000 masin, mis sisaldab kompressorit ja sügavkülma ei käi seal midagi. |
|
<< < 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 > >> |