Postitusi: 10
Tiitel: Kokaõpilane
2009-12-28 00:43:53 |
Muide, leivaküpsetaja peaks praeahjus küpsetamisest ökonoomsem olema - küpsetuskamber on väiksem, selle ülessesoojendamiseks kulub vähem energiat ja mahajahtumisel läheb vähem energiat n.ö. toakütmiseks raisku. |
2009-12-28 00:40:08 |
Alberta:
1000W (tuhat vatti) on 1kW ehk üks kilovatt
1kW tarbimist ühe tunni jooksul on 1kWh ehk üks kilovatt-tund
1kWh maksab olenevalt paketis keskmiselt ca 1.27 krooni. kahetariifse vooluga päeval rohkem, öösel vähem.
Võrdluseks:
Tavaline elektripirn 60W, säästupirn 5...20W
(Sisselülitatud) televiisor või arvuti ca 100...300W. Laptop arvuti ca 50...100W
Triikraud 1500...2500W
Elektriradiaator 700...2000W
Elektripliidi plaat, elektriline veekeetja 2000W
Elektriline praeahi 2000...3000W.
PS. radiaator ja praeahi ei tarbi pidevalt maksimumvõimsust, vaid lülitavad ennast etteantud temperatuuri saavutamisel välja. Veidi aja pärast, kui temp. langeb, jällegi sisse.
PPS. leivaküpsetaja tarbib need 500W ka ainult küpsetamisreziimis. Segamise ja kerkimise ajal suurusjärgu võrra vähem.
Seega tarbib leivaküpsetaja tunniajase küpsetamise käigus ca 60 senti ja vast kümmekond senti segamise ja kerkimisaegse soojendamise ajal ka. Alla krooni peaks igal juhul tulema.BirgitP:
mina panen masina ööseks tööle - siis odavam elekter. ja hommikul värske sai koos imelise lõhnaga.
minu masina paberites kirjas, et kasutab 505-550W. no mulle hetkel ei ütle see number midagi, peab vähe uurima...Mul oleks selline küsimus, et kas see leivaküpsetaja võtab palju voolu? Ma mõtlen, et kas ta tasub end ära? |
2009-01-23 17:19:01 |
Lilly_Munster:
Praeahju või tolmuimejat ka iga päev "ei käia", aga sellegipoolest ei ole see veel põhjus nendest masinatest ökokaalutlustel loobumiseks....ökonomisti ning ökuvaadete pooldajana ei näe ma mingit mõtet investeerida u 200 ööri masinasse, mida me iga päev ei "käia". |
2009-01-23 17:15:41 |
Fre:
Oot-oot, millele Sa siiski vastu vaidled? Meil on Stockmanist ostetud Kenwood IM6000 masin, mis sisaldab kompressorit ja sügavkülma ei käi seal midagi.
Vtl:
Ma vaidleks sellele siiski vastu sest minumeelest (endal pole aga olen nii aru saanud) käib Kitchen Aidi jäätisekopsik küll sügavkülmaPS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada. Fre:
Ruumipuudus ja multifunktsionaalsed masinad on kahtlemata argument, aga vähemalt meie integreeritud külmkapis on vaba sügavkülmaruum suurem defitsiit, kui mistahes muu kapipind väljaspool seda :)
Teiseks, kui on rohkem kui paar külalist tulemas, siis kipub see liitrikene jäätist väheks jääma ja üsna abiks on võimalus mitu portsu (erinevat!) jäätist järjest teha. Sügavkülmutuse-variandi puhul peaks siis vähemalt kaks-kolm päeva ette planeerima, -valmistama ja hoiustama.
Kolmandaks peaks kompressoriga masin vähemalt teoreetiliselt parema konsistentsiga jäätise andma, kuna temperatuur on ühtlane ja ei tõuse valmistamise lõpus.
Tegelikult võiks millaskis võrdleva degusteerimise teha - samast segust kompressoriga ja sügavkülma-potsikuga jäätist teha ning võrrelda, kui suur see vahe ikkagi on.Eeliseks on siinkohal see, et kobakas masin köögis on üksainus aga teha saab sellega erinevaid asju. Mina just tahaks saada KA masinat ja jäätisevalmistamise lisakaussi sel põhjusel et oleks üldiselt vähem masinaid. |
2009-01-23 00:25:57 |
Uniquegirl:
Ega see maitsmine Sind selles mõttes targemaks ei tee, kuna saadava jäätise maitse sõltub ju otseselt sellest, mida sinna sisse pandud on. Samamoodi võib enne pliidi ostmist küsida proovida sellega valmistatud roogasid... Kuigi jah, mina olin üks nendest inimestest, kes Stockmani kliendiüritusel tutvustatud masina pikema jututa ära ostis. Ilma degusteerimiseta ei oleks ma ilmselt osanud selle masina poole vaadatagi.
Ma võin Sinu julgustuseks kinnitada, et vähemalt kompressorimasinaga tehtud jäätis ei jää omadustelt mitte millegi poolest alla poejäätisele, maitsete valik on aga lõputu.
DaVincis tehakse jäätist Itaaliast kohaletoimetatud komponentidest, vähemalt nii üks nende töötaja väitis. Ma ei kujuta ette, kas nad ka piima-koort-mune tõesti nii kaugelt kohale veavad ja milliseid meetmeid oleks vaja nende säilimise tagamiseks transpordil.
PS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada.mulle ei anna see jäätisemasin ikka veel rahu. Nüüd juba mõtlesin, et kui see tõesti nii väärt kraam siis äkki leiaks mingil moel sügavkülmas ruumi. Kuid nüüd siis tekkis uus küsimus. Kas kusagil on võimalik ka proovida sellega tehtud jäätist? Kuulsin, et ühel üritusel pakuti Stockmanis isetehtud jäätist. Äkki kuskil on veel võimalik? Või on mingeid esitlejaid, kes tulevad koju toodet tutvustama??? |