Spiidi![]() Abikokk 2008-12-02 19:25:46 |
Zapxpxau:
See ju ongi jäätisemasina võlu, et sa saad teha jäätise sulle sobivatest komponentidest :) Sinu puhul nüüs siis komponentidest, mis ei sisalda laktoosi.
PS! Milles laktoositalumatus üldse väljendub?
aniitram:
Oi aga on ju palju retsepte, mis sobivad ka laktoosi mitte taluvatele inimestele!
Mahlaga, mandlipiimaga, kookospiimaga, riisipiimaga, marjapüreega, limonaadiga, maapähklipiimaga, sojapiimaga... mõned taluvad hästi ka traditsioonilise jogurtiga tehtud jäätist (tavaline poe oma ei sobi).
Aga Su sugulane rõõmustab kindlasti kohe väga :)Olin ka juba tükk aega mõelnud ja piilunud netist jäätisemasina teemat ning otsustanud, et kui kuskil näen, siis ostan selle endale ka, sest mida mõnusamat saaks olla kui suussulav jäätis...aga nüüd, kui lõpuks üks masin silmapiirile ilmus kujunes mul laktoositalumatus, mistõttu jäätise söömine suhteliselt võimatu ju ilma sandi enesetundeta. Tegi päris nukraks, kui aus olla :( Samas pean tõdema, et ma ei loobunud arvamusest et jäätisemasin on hea asi ja ostsin selle silmapiiril olnud masina ära, et kinkida ühele armsale sugulasele, kes kunagi mainis, et tahaks jäätisemasinat. Nüüd see seisab mul siis siin kapi kõrval ja ootab jõule, et kingitud saada:) |
|
Martiina Abikokk 2008-12-02 19:37:53 |
No ma tean jah, et saan teha jäätise millest soovin, aga nukrus on selles, et mulle maitseb kõige enam üks klassikaline mõnus koorejäätis, mis mulle nüüd täiesti välistatud on...ma arvan, et sugulasel külas käies (nüüd järjest tihedamini :D ) saab ära proovitud ka neid teisi retsepte, mis mulle sobida võiks ja ehk leian sealt uue lemmiku. Lootma peab. :D Aga eks see, et ma selle talle ostsin...noh, tal kaks väiksemat sorti last ja ma olen ka täiesti kindel, et nemad rõõmustavad selle masina üle kordi rohkem kui mina praegu. Ja nagu ütlesin, eks ma hakkan nüüd külas käima :D Laktoositalumatus väljendub tavaliselt kõhuvalus/kõhugaasides/kõhulahtisuses. Sellest, et piimasuhkur ei saa enam imenduda, kuna seda ei lammutata vormi, mis saaks imenduda. See on lühidalt :) | |
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-20 20:10:05 |
kas siis 800 kroonised masinad on need, mida ei ole vaja osaliselt hoida sügavkülmas või need on veel kallimad? Mul näiteks sügavkülm nii pungil täis, et mulle ei mahuks ka liitrine poe jäätis sinna. | |
Zapxpxau![]() Abikokk 2009-01-20 20:24:40 |
Uniquegirl:
Kompressoriga on umbes 4-5 korda kallimad.
kas siis 800 kroonised masinad on need, mida ei ole vaja osaliselt hoida sügavkülmas või need on veel kallimad? Mul näiteks sügavkülm nii pungil täis, et mulle ei mahuks ka liitrine poe jäätis sinna. |
|
Nipitiri![]() Abikokk 2009-01-20 21:32:45 |
Zapxpxau:
Jah, mäletan suurusjärku 3000 krooni. Uniquegirl:
Kompressoriga on umbes 4-5 korda kallimad.kas siis 800 kroonised masinad on need, mida ei ole vaja osaliselt hoida sügavkülmas või need on veel kallimad? Mul näiteks sügavkülm nii pungil täis, et mulle ei mahuks ka liitrine poe jäätis sinna. |
|
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-21 22:01:08 |
mulle ei anna see jäätisemasin ikka veel rahu. Nüüd juba mõtlesin, et kui see tõesti nii väärt kraam siis äkki leiaks mingil moel sügavkülmas ruumi. Kuid nüüd siis tekkis uus küsimus. Kas kusagil on võimalik ka proovida sellega tehtud jäätist? Kuulsin, et ühel üritusel pakuti Stockmanis isetehtud jäätist. Äkki kuskil on veel võimalik? Või on mingeid esitlejaid, kes tulevad koju toodet tutvustama??? | |
Kätrin![]() Abikokk 2009-01-21 22:09:00 |
Ise tehakse jäätist DaVincis, seal saab kindlasti proovida. Aga maitsetest siis nii palju, et kõik jäätised mida mina olen ise kodus teinud, on hästi puhta ja "õige" maitsega. Maasika jäätis on väga maasikaline, mitte selline keemiline maasikasiirupi jäätis. Ja shokolaadijäätis on mõnus ning tummine. Lisaks veel see, et minu hirm oli, et masin jääb seisma, kuna ettevalmistused võtavad nii kaua aega, siis tegelikkuses, kui asi käpas, võtab jäätisepõhja keetmine - piim-muna-suhkur vaid 15minutit, kuhu hiljem maitsed sisse (kakao, mandlid, shokolaadi-piparmündi tükid jms) ja järgmine päev masinasse. Kiire, lihtne ja võimalusi on lõputult (ülima laiskuse korral saab ka lihtsalt jogurtit külmutada ning saab ikka imehea) :) Lähengi võtan kohe shokolaadijäätist! | |
Uniquegirl![]() Abikokk 2009-01-22 21:23:27 |
oh jummal küll. Ma teadsin, et DaVincis tehakse oma jäätist. Mul sõbranna töötab seal köögis ja pidevalt sellest rääkinud aga ma olen täiesti unustanud. Proovin lähiajal ära. Tänud | |
Vtl![]() Kokaõpilane 2009-01-23 00:25:57 |
Uniquegirl:
Ega see maitsmine Sind selles mõttes targemaks ei tee, kuna saadava jäätise maitse sõltub ju otseselt sellest, mida sinna sisse pandud on. Samamoodi võib enne pliidi ostmist küsida proovida sellega valmistatud roogasid... Kuigi jah, mina olin üks nendest inimestest, kes Stockmani kliendiüritusel tutvustatud masina pikema jututa ära ostis. Ilma degusteerimiseta ei oleks ma ilmselt osanud selle masina poole vaadatagi.
Ma võin Sinu julgustuseks kinnitada, et vähemalt kompressorimasinaga tehtud jäätis ei jää omadustelt mitte millegi poolest alla poejäätisele, maitsete valik on aga lõputu.
DaVincis tehakse jäätist Itaaliast kohaletoimetatud komponentidest, vähemalt nii üks nende töötaja väitis. Ma ei kujuta ette, kas nad ka piima-koort-mune tõesti nii kaugelt kohale veavad ja milliseid meetmeid oleks vaja nende säilimise tagamiseks transpordil.
PS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada. mulle ei anna see jäätisemasin ikka veel rahu. Nüüd juba mõtlesin, et kui see tõesti nii väärt kraam siis äkki leiaks mingil moel sügavkülmas ruumi. Kuid nüüd siis tekkis uus küsimus. Kas kusagil on võimalik ka proovida sellega tehtud jäätist? Kuulsin, et ühel üritusel pakuti Stockmanis isetehtud jäätist. Äkki kuskil on veel võimalik? Või on mingeid esitlejaid, kes tulevad koju toodet tutvustama??? |
|
Fre![]() Abikokk 2009-01-23 10:21:30 |
Vtl:
Ma vaidleks sellele siiski vastu sest minumeelest (endal pole aga olen nii aru saanud) käib Kitchen Aidi jäätisekopsik küll sügavkülma. Eeliseks on siinkohal see, et kobakas masin köögis on üksainus aga teha saab sellega erinevaid asju. Mina just tahaks saada KA masinat ja jäätisevalmistamise lisakaussi sel põhjusel et oleks üldiselt vähem masinaid. PS. Kui rahakott vähegi kannatab, siis ikka kompressoriga masin. Sügavkülmutust vajav nõu on nagu eelmise sajandi alguse triikraud, mida tuleb enne pliidi peal tuliseks ajada ja siis saad natuke aega kiirelt tegutsedes kasutada. |
|
<< < 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 > >> |