Jäätisemasinad

Netcat
Abikokk
2010-03-29 11:35:23
Ei selle sees on ikka küllaltki suur pott, mis käib sügavkülma.

Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt.

Spiidi
Abikokk
2010-03-29 13:21:02
Kristel:
Spiidi:
Oi, küll ma olen õnnelik. Ma olen uhiuue Cuisinart'i jäätisemasina omanik :) http://pan6.fotovista.com/dev/6/9/03211796/g_03211796.jpg
Spiidi, kuidas sa Cuisinarti masinaga rahul oled? Kas see on nüüd nn. kompressoriga masin, et enam midagi eraldi sügavkülma vaja panna ei ole? Stockmanni püsiklientidele on aprillis soodushind, sellepärast ka kõrgendatud huvi :)
Jah, Netcatil on õigus. Sellel on ikka eraldi anum, mis tuleb külma panna. Aga rahul olen väga! Jäätis valmib ilusti 15-20 minutiga ja ma kunagi ei hoia segu piisavalt kaua külmas, et see täiesti külm oleks (mõnes kohas soovitatakse üle öö külmas hoida, ma hoian maksimaalselt paar tundi). Seega, soovitan! :)

le D?ner

Tziiki
Abikokk
2010-03-29 14:16:20
kui suur see sügavkülma käiv anum on? kas nendesse tavalistesse sahtlitega külmikutesse mahub?

As for butter versus margarine, I trust cows more than chemists :)

Spiidi
Abikokk
2010-03-29 15:30:09
Tziiki:
kui suur see sügavkülma käiv anum on? kas nendesse tavalistesse sahtlitega külmikutesse mahub?
Läbimõõt Ø 19,7cm ja kõrgus h 16,3cm. Mul mahub napilt :)

le D?ner

Kaare
Abikokk
2010-04-25 17:32:55
Ma sain ka kingituseks Severini oma, sama mis Kingadraakonil. Ise oleksin ehk mõne teise ostnud... Aga toimib küll, jäätis on nagu jäätis olema peab. Külmutuskauss võtab sügavkülma sahtlis ruumi natuke alla poole. Neid lisasid - šokolaadi ja pähklite purustamiseks pole ma kasutanud. Olen harjunud käsitsi tegema, pärast tüütu puhastada ka seda riivi.

Koopatibi küpsetab...

Kingadraakon
Abikokk
2010-05-03 23:36:20
Koopatibi:
Ma sain ka kingituseks Severini oma, sama mis Kingadraakonil. Ise oleksin ehk mõne teise ostnud... Aga toimib küll, jäätis on nagu jäätis olema peab. Külmutuskauss võtab sügavkülma sahtlis ruumi natuke alla poole. Neid lisasid - šokolaadi ja pähklite purustamiseks pole ma kasutanud. Olen harjunud käsitsi tegema, pärast tüütu puhastada ka seda riivi.
ma olen proovinud selle riiviga šokolaadi purustada ja selleks kõlbab küll. pähkleid purustada ei ole proovinud ja arvatavasti ei hakka jamama ka. riiv tundub parasjagu õrnuke.
KK
Kokaõpilane
2010-06-06 09:38:47
Netcat:
Ilsu:
Leidsin sellise jäätisemasina
Ma isiklikult küll ei julgeks sellist osta. Näeb välja nagu laste mänguasi.
Minul on nüüd see laste mänguasi :D ja kaks korda on jäätist tehtud ka. Kopsik käib külmas ja praegu isegi mahub mulle kappi. Talvel läheks keerulisemaks, sest siis mul on kapp marju jms kraami täis ja ruumi ilmselt ei ole sellise kopsiku jaoks. Riiulisse ei mahu, ainult alumisse korvi ja võtab ca pool mahust. Aga tõenäoliselt talveks on mul sest kobakast isu otsas kah. Eks see üks hooaja asi ole ja tolmukogumise masin järjekordne. Emotsionaalne ost aga õnneks mitte väga hull hind. Esmakordne kogemus Hansapostiga kah, kummaline kataloog aga teenindus oli ok ja tähtajad klappisid. Ema kunagi tellis sealt leivamasina, see oli küll ok. Masinast siis ka. Jäätisetegemise ajal koguneb kiht ainet seintele, mida pärast on jõle vastik lahti kangutada. Tegelikult siin mul oma rumalus, ei lugenud juhendit korralikult läbi ja segasin esimesel korral ained potsiku sisse enne kui käima panin. Teisel korral olin targem ja kallasin sealt avast aga ikkagi tekib see kiht sinna, täpselt tiiviku liikumistrajektoori ja potsiku seina vahele. Äkki mul külmik liiga suurtel tuuridel töötab ja kraadid valed ning potsik liiga jääs? Ei teah, ilgelt tüütu oli ja ma tigetsesin siin tõsiselt. Proovisin esimese satsi talupiima-õunamahla ja vaarikatega, jäi siuke pehmepoolne. Mingeid jäätisepalle sellest küll polnud võimalik teha. Aga mul oli potsik vaid 7h külmas, arvasin et sellest. Ülejäägi panin topsidesse ja sügavkülma, siis jälle jäätus nii hullusti, et ei saanud süüa :(. Seepärast ma kahtlustangi, et mul külmikuga kah mingi jama. Teine sats oli naturaalne talujogurt ja aedmaasikad, see tuli parem aga kleepus-jäätus ikkagi servadele ning see ei meeldinud mulle mitte. Kuna teen väikseid koguseid, tahaks ikka kõike kätte saada, mitte vaadata kuidas ca 10% massist on kivikõvana servadel ja ära tuleb vaid lusikaga kraapides. Jõudsin seetõttu juba vihastada :S. Nii et kes ilge jäätisesöödik on ja sageli teeb, ärge seda masinat ostke. Pigem investeerida rohkem ja asjalikumasse. Mul oli see pigem uudishimu teema ning pean tunnistama, et hetkel on juba kerge tüdimus. Ses mõttes harva kokkajana tuhandeid poleks nõus investeerima, mul jääks masin nii ehk naa seisma kui uudishimu rahuldatud. Mul on vist vaid saumikser hommikusteks jogurtiteks iga päev kasutusel, kõik muud vidinad koguvad kuskil tolmu :D.
KK
Kokaõpilane
2010-06-06 09:41:19
Ahjaa, veel, jäätis sai valmis üsna ruttu, ca 20minutiga.
Kallur
Kokaõpilane
2010-06-13 00:09:43
Ise olen täheldanud, et jäätise tegemisel on konsistentsil ikkagi oluline roll. Jogurti ja marjadega tehtavad lahjad jäätised on külmkappi panekuks liiga palju vett sisaldavad, samas madala suhru ja rasvasisaldusega. Seestap jäävadki nad sageli valmiskujul liiga lõtsiks ja külmutatuna lähevad jääkamakaks kätte. Enda lemmikretsep on vahukoore, kakao ja kondentspiimaga. Selle jäätise tekstuur on külmikust võetuna mõnusalt tihke, suurepäraselt kulbiga palliks tehtav. Sarnane Ben&Jerry'sega. Ka maitse :)
Neyukekallyke
Kokaõpilane
2010-07-08 18:01:12
kes kasutab KitchenAid' i jäätiseanumat - ehk seletate kuidas täpselt sellega ümber käima peab, et saada head jäätist?!?!?! Proovisin teha ja jääkristallid jäid sisse :( aga noh, esimesel korral ei saagi alati kõik asjad õnnestuda. Ehk keegi jagab kogemusi! Edukat jäätisevalmistamist kõigile sel kuumal suvel!

Kairi kokkab

<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>