Jäätisemasinad

Robiina
Kokaõpilane
2010-07-19 00:47:00
Turakas:
Jagaksin infot, mille puuduse käes ise vaevlesin. Nimelt, tekkis huvi soetada oma Kenwood 560 lisatarvik - jäätisevalmistaja (AT 956). Teadsin, et mingi kauss sellest peaks mahtuma minu sügavkülma - kaks erineva suurusega sahtlit. Poodides ei leidnud seda, et oma silmaga näha, igal pool tuli tellida. Tuhlasin kogu interneti läbi, et uurida, mis mõõtmetega see kauss on - ei leidnud. Kuna suur taigna segamiskauss ikka kuidagi mahtus sügavkülma sahtlisse ja sain aru, et ega jäätisevalmistaja eri saa eriti sellest suurem olla, otsustasin osta. Üllatusin positiivselt, kui jäätisevalmistaja kätte sain - see külmutuse osa ei ole väga suur ja mahub mu suuremasse sahtlisse - kõrgus ca 11 cm ja läbimõõt ca 23 cm.
Mul on nüüd sama mure, aga kas keegi teab öelda kui suur on Kenwoodi jäätisevalmistaja AT 957, külmutatava osa suurus. Segamiskauss ise on 6,7l. Nii tahaks ka ise jäätist teha, aga sügavkülma sahtlid on nii madalad, ca 14 cm.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-07-19 09:02:38
Neyukekallyke:
kes kasutab KitchenAid' i jäätiseanumat - ehk seletate kuidas täpselt sellega ümber käima peab, et saada head jäätist?!?!?! Proovisin teha ja jääkristallid jäid sisse :( aga noh, esimesel korral ei saagi alati kõik asjad õnnestuda. Ehk keegi jagab kogemusi!
Minu jäätisemasin "elab" sügavkülmas. Teen jäätisesegu valmis, jahutan külmikus täitsa maha. Siis tõstan jäätisemasina külmkapist välja, panen kiiresti jäätisesegaja paika, valan segu sisse ja käivitan masina. Kristalle küll pole tekitada õnnestunud. Mis jäätisesegu kasutasid?

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Turakas
Kokaõpilane
2010-07-19 13:22:03
Robiina:
Turakas:
Jagaksin infot, mille puuduse käes ise vaevlesin. Nimelt, tekkis huvi soetada oma Kenwood 560 lisatarvik - jäätisevalmistaja (AT 956). Teadsin, et mingi kauss sellest peaks mahtuma minu sügavkülma - kaks erineva suurusega sahtlit. Poodides ei leidnud seda, et oma silmaga näha, igal pool tuli tellida. Tuhlasin kogu interneti läbi, et uurida, mis mõõtmetega see kauss on - ei leidnud. Kuna suur taigna segamiskauss ikka kuidagi mahtus sügavkülma sahtlisse ja sain aru, et ega jäätisevalmistaja eri saa eriti sellest suurem olla, otsustasin osta. Üllatusin positiivselt, kui jäätisevalmistaja kätte sain - see külmutuse osa ei ole väga suur ja mahub mu suuremasse sahtlisse - kõrgus ca 11 cm ja läbimõõt ca 23 cm.
Mul on nüüd sama mure, aga kas keegi teab öelda kui suur on Kenwoodi jäätisevalmistaja AT 957, külmutatava osa suurus. Segamiskauss ise on 6,7l. Nii tahaks ka ise jäätist teha, aga sügavkülma sahtlid on nii madalad, ca 14 cm.
Kuna mõlema (AT 956 ja AT 957 ) maht on 1 liiter, siis ehk selle külmutuskausis vahet ei ole. Vist on siis selle ümber käiv plastanum suurem, et mahuks 6,7 l segamiskausi asemele aga ehk saab infot www.elmaks.ee. või www.tehnikataht.ee. Nad müüvad neid ja peaksid oskama vastata. Aga tähtis on just see kauss http://www.4kenwood.co.uk/cgi-bin/product.pl?PID=18929&item=1296469§ion=130906&path=71423,130036,130906 Internetipoodidest võib küll leida mõõdud selle külmutuskausi ümber käiva plastkausiga koos aga külmutukausi omasid ei ole. Selgituseks veel, et see külmutuskauss ei ulatu ümber käiva plastkausi põhja kaugeltki mitte, minu omal jääb ikka ca 10 cm plastkausi põhja ja külmutuskausi vahele.
Robiina
Kokaõpilane
2010-07-19 15:07:00
Vaatasin jah, et mõlemad on liitrised ja on ehk lootus külmikusse ära mahutada, aga pole ju ettekujutust milline see süsteem välja näeb :) Aga aitäh, üritan asja uurida.
Turakas
Kokaõpilane
2010-07-19 16:47:31
Robiina:
Vaatasin jah, et mõlemad on liitrised ja on ehk lootus külmikusse ära mahutada, aga pole ju ettekujutust milline see süsteem välja näeb :) Aga aitäh, üritan asja uurida.
Tegelikult mingit süsteemi polegi. On plastanum, mille paned oma segamiskausi asemele kombaini alusele ja selle sisse käib see külmutuskauss, mis peaks elnevalt ca 24 tundi jääkülmas olema ja selle sisse käib tiivik ning peale umbes samasugune läbipaistev plastkaas nagu segamiskausi peale. paned käima ja juba töötavasse (tiivik hakkab kerlema) masinasse valad ettevalmistatud jäätisesegu. Umbes 30-40 minutit töötab ja valmis :P
Lilly_Munster
Abikokk
2010-07-19 19:51:12
Turakas:
Robiina:
Tegelikult mingit süsteemi polegi. On plastanum, mille paned oma segamiskausi asemele kombaini alusele ja selle sisse käib see külmutuskauss, mis peaks elnevalt ca 24 tundi jääkülmas olema ja selle sisse käib tiivik ning peale umbes samasugune läbipaistev plastkaas nagu segamiskausi peale. paned käima ja juba töötavasse (tiivik hakkab kerlema) masinasse valad ettevalmistatud jäätisesegu. Umbes 30-40 minutit töötab ja valmis :P
Majori külmutusanum on 23,5 cm läbimõõdus ja u 12 cm kõrge. Välimised mõõdud siis loomulikult :P
Robiina
Kokaõpilane
2010-07-19 22:47:27
Aitäh Lilly_Munster :) Seda on rõõm kuulda, see mahub vabalt külmikusse.
Neyukekallyke
Kokaõpilane
2010-07-26 13:34:40
Neyukekallyke kirjutas: kes kasutab KitchenAid' i jäätiseanumat - ehk seletate kuidas täpselt sellega ümber käima peab, et saada head jäätist?!?!?! Proovisin teha ja jääkristallid jäid sisse aga noh, esimesel korral ei saagi alati kõik asjad õnnestuda. Ehk keegi jagab kogemusi! Minu jäätisemasin "elab" sügavkülmas. Teen jäätisesegu valmis, jahutan külmikus täitsa maha. Siis tõstan jäätisemasina külmkapist välja, panen kiiresti jäätisesegaja paika, valan segu sisse ja käivitan masina. Kristalle küll pole tekitada õnnestunud. Mis jäätisesegu kasutasid? Teisel katsel õnnestus mul saada ikka õige asi - ilma kristallideta. Arvan et viga oli selles, et mul ei olnud anum õigesti maha jahtunud (esimesel korral loksus veidi, teisel korral aga mitte) - esimese katsetuse vajaduse kärsitus :D Tänan vastukaja eest!

Kairi kokkab

Robiina
Kokaõpilane
2010-07-26 16:14:27
Lilly_Munster:
Majori külmutusanum on 23,5 cm läbimõõdus ja u 12 cm kõrge. Välimised mõõdud siis loomulikult :P
Minul masin käes ja esimene vaarika jäätiski söödud. :) Ja nüüd lõpuks sain ka kaubandusest vastuse, kus maaletooja väidab järjekindlalt, et kõrguseks on 24 cm. :rolleyes:
Turakas
Kokaõpilane
2010-08-09 09:15:20
Mis kiirust kasutate, kui valmistate köögikombaini (KW,KA) lisatarvikut - jäätisemasinat. Mul endal KW oma ja kasutan seda aasta aega aga seda ei tea, sest no ei leia kuskilt kasutusjuhendist (tõesti turakas). Kasutan enamasti min. ja vahel julgen 1-le lähemale panna. Jäätis tuleb hea aga märkan ka erinevusi ning ei tea, kas kiirusest või konsistentsist. Polnud eestikeelset juhendit ka kaasa pandud ja võõrkeelsetest ei leia seda õpetust.
<< 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 >>