|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-30 12:12:43 |
Siia võib panna erinevaid retseptisoove, mida te Nami-namist ei leidnud. Eks ma siis otsi ja proovi retseptikogusse lisada. Mul kodus üsna mahukas ja värvikas raamatukogu, nii et kui muidu ei leia, siis sealt ikka.. | |
Hille
Kokaõpilane 2008-01-31 09:31:03 |
Pille, kas sul on mõnda head kastet/salsat/ mõnusat möksi, mida saaks pakkuda ahjulõhe kõrvale? Mõtlesin pidulikul puhul pakkuda fooliumis tehtud lõhet + pisikesi keedukartuleid ja võib-olla brokolit. Kas sinna sobiks näiteks veits vürtsikam kreveti-tomatikaste kõrvale? Hille, Lõhe kõrvale krevetid sobiksid kindlasti, nagu ka tomat. Aga ma kardan, et lõhe, kartul, spargelkapsas, tomat-krevetid läheb natuke paljuks, ei jaksa seedida lihtsalt. Ise ma jätaks krevetid välja (aga see on minu isiklik maitse) ja tomatit ka praegu ei teeks, sest hetkel ei ole maitsvaid tomateid lihtsalt vist saada. Kui soov ahjulõhe järele, siis soovitaks hoopis seda sinepi-laimi lõhet - tegime seda K. ema sünnipäevaks ja väga kiideti. Sinna ma annaks lihtsalt neid kartuleid-spargelkapsaõisikuid kõrvale ja siis mõnda mõnusat rohelist salatit (jääsalat, rooma salat, põld-võõrkapsas e. rukola) vähese sinepise õlikastmega.. Oluline on see, et Sa lõhet üle ei küpseta, läheb tuimaks ja saepuruseks. Ma teen fileed tavaliselt 200 kraadi juures ja miski 15-20 minutit, olenevalt paksusest. Pille | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-01-31 22:56:32 |
Kasutaja LEA 3.2.2003:
Tere Lea -
ilmselt on tegu nn "Chinese Toffee Apples" nimelise roaga. Lisasin andmebaasi hiina toitude alla retsepti Karamelliõunad. Hiina karamelliõunu tehakse ka mitmel erineval moel, mõnikord lisatakse frittimistainasse ka maisitärklist ja piima, ning siirupisse lisaks suhkrule ka mett, aga proovi esmalt seda lihtsamat varianti.
Pille
Tere! Sain ühes hiina restoranis imehead magustoitu-õunad karamellis vms. Olen kodus katsetanud igatpidi, aga soovitud tulemust ei ole saanud. Restoranis oli õuntel huvitav ja pehme karamellikiht ümber. Kas sellist toitu tehakse mingis erilises küpsetajas? |
|
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-01 00:20:10 |
Kasutaja TŠEBUREK 16.10.2003:
Pille: On olemas lausa kaks tšebureki retsepti: Tatari rasvapirukad 'Tšeburekid' ja Lihapirukad Aserbaidžaani moodi (Tšeburekid). Ehk sobivad?
tere soovin tšeburek-i retsepti, äkki oskate aidata. |
|
Mann
Abikokk 2008-02-01 08:30:23 |
katsun sloveenlaste "tsebureki" (tegelikult nimi siin burek, a mulle väga meenutab tavalist tsebureki) retseptid ka leida. nende kodujuustuga variant on super. | |
Mann
Abikokk 2008-02-01 18:01:29 |
Lihaga burek ja juustuga variant, (lehte pisut alla kerida). me kodus pole fetat kunagi pannud, ainult kodujuustu, mõnikord riivinud ka tavalist a la atleeti sisse. | |
Katrin
Kokaõpilane 2008-02-05 14:24:57 |
Tere, mina olen otsinud halvaakoogi retsepti. Sõin seda kooki Olümpia kohvikus ja tahan ise seda teha. See kook on natuke sarnane Kirju koera koogiga. Olümpias on selle halvaa massi all liivataigen , aga mina tahan teha ilma liivataigna kihita. Kindlasti on seal see eesti Ali-Baba halvaa ja marmelaad. Olen ka siin olevatest halvaakoogi retseptidest proovinud kord teha seda kooki aga tuli jube paha maitsega - lääge ja kuigi ma panin võid 1/4 retsepti kogusest, oli väga rasvane. Aitäh | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-05 15:00:08 |
katrin:
Katrin, ma pole ise seda Olümpia halvaakooki maitsenud, nii et ei oska kindlalt midagi soovitada. Aga kui see versioon ei sobinud, siis proovi äkki seda Kodukirja retsepti? Seal on või-küpsiste-halvaa kogus enam-vähem sama, aga lisaks on seal päris palju hapukoort - äkki see mahendab maitset?
Kuna halvaa on suhkru-õli-pähklisegu, siis see on ise juba üsna rasvane, nii et väga lahjat kooki halvaast teha ei anna (kui just halvaad ennast väga vähe panna).
Proovin ükspäev Olümpiast läbi minna ja uurida, milline see nende halvaakook on.
Tere, mina olen otsinud halvaakoogi retsepti. Sõin seda kooki Olümpia kohvikus ja tahan ise seda teha. See kook on natuke sarnane Kirju koera koogiga. Olümpias on selle halvaa massi all liivataigen , aga mina tahan teha ilma liivataigna kihita. Kindlasti on seal see eesti Ali-Baba halvaa ja marmelaad. Olen ka siin olevatest halvaakoogi retseptidest proovinud kord teha seda kooki aga tuli jube paha maitsega - lääge ja kuigi ma panin võid 1/4 retsepti kogusest, oli väga rasvane. Aitäh |
|
Krissu
Kokaõpilane 2008-02-05 15:23:49 |
Mulle niiiiiii maitseb Matilda kohviku Pavlova kook. Laimi ja granaatõunaga, super!!!! Tigu vinoteek pakub seda ka. Olen otsinud küll Pavlova retsepte siit- ja sealtpoolt kuid seda õiget pole ikka leidnud :( Pille, äkki aitad? | |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-02-05 15:31:29 |
Krissu:
Tigu koogid tulevad tõesti vist enamuses Matildast, ise olen Matildas vaid korra kohvitanud :( Mul on hetkel välja pakkuda järgmised Pavlova koogid: briti kokandusguru Delia Smithi pavlova; ühe mu lemmiku, Nigella Lawsoni pavlova. Kui teha ainult munavalge ja suhkruga besee (Delia variant), siis tuleb selline rabe ja läbinisti kuiv beseekook. Kui teha munavalge, suhkru ja vähese äädikaga (Nigella variant), siis tuleb seest veidi pehmem ja vintskem (heas mõttes). Mulle justkui meenub, et see Matilda Pavlova retsept on kuskil ajakirjas olnud - nädalavahetusel lappan..
Ja Thredahlia tegi ka hiljuti Pavlova kooki - võid sealt ka nippe lugeda.
Mulle niiiiiii maitseb Matilda kohviku Pavlova kook. Laimi ja granaatõunaga, super!!!! Tigu vinoteek pakub seda ka. Olen otsinud küll Pavlova retsepte siit- ja sealtpoolt kuid seda õiget pole ikka leidnud :( Pille, äkki aitad? |
|
| < 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 > >> | ||