Hille

Postitusi: 5

Tiitel: Kokaõpilane

Viimased postitused

2009-09-05 18:57:42
Peale päevatööd on väga mõnus minna külla ja teha pererahvaga koos süüa. Just sellise koduse mulje jättis Moshi-Moshi koolitus. Kertu ja Mitsue-san on mõlemad kodused kokad, aga väga profid nii sushitegemisel kui teiste juhendamisel. 13 inimest mahtus kenasti ümber laua ja kõik said oma kätega oma road valmis teha. Kuna riis on vaat et kõige olulisem - ning andnud sushile ka nimetuse - siis alustasime riisi keetmisest. Tore oli kuulda, et kohalikud jaapanlased eelistavad eestimaist pudruriisi. Seega võib kallid sushi-riisid riiulile jätta. Riisil on mitu saladust - kõigepealt peab seda külma veega puhtaks pesema, siis keetma kindlasti kaane all, mängima kuumusega ja lõpuks laskma seista. Aga kõik see ei võtnud üldse kaua aega ja keerulist polnud midagi. Viimaks segasime kokku sushiäädika, suhkru ja soola ning kallasime segu riisi sisse. Sellest ta nii kenasti kleepuvaks ja heamaitseliseks saigi! Siis saime oma bambusrullidel valmis teha peenema maki rulli, kas kurgi või makraga ning paksema rulli, kuhu võis sisse laduda mitu täidist. Mulle tundub, et kauni rulli saamiseks tuleb harjutada, et riisi ühtlaselt nori lehele laotada. Väga vinge oli munarulli tegemine. See on lihtsalt mitu imeõhukest omletti, mis otse pannil järjest rulli keeratakse. Selle lõike või sojaga marineeritud lõhet sai panna nigiride peale. Lõpuks tegi Mitsue-san sushi torti, mille saab kiiresti valmis, sest pole vaja midagi rullida ega millegi sisse keerata. Samal ajal kui me igaüks oma rullidest mõned tükid ära sõime, jätkas Kertu Jaapani kultuurist ja kommetest jutustamist. Koolituse ja sööma-aja lõpuks pakkusid Kertu ja Mitsue-san veel teed ja magustoiduks matcha-jäätist. Matcha on teesort, ja teepulbrit tuleb lihtsalt vanilje-jäätisega segada. Koju läksime, kaasas isetehtud sushid, matchaga ülepuistatud shokolaaditrühvel ja söögipulgad. Imevahva! Pille, aitäh, oli suurepärane sünnipäevatunne
2008-09-09 14:18:53
Pudukaubaturg 21. septembril 2008 Pirital Kena eestikeelne sõna tähendab seda, et turule saab kohale minna oma autoga, võttes müügiks kaasa endale mittevajalikud asjad mis teistele võivad vajalikud olla ja rõõmu pakkuda. Samuti saab soodsalt shopata. Mina kavatsen müüja rollis pakkuda ingliskeelseid moe-, toidu- ja muidu naisteajakirju. Osta kavatsen ka ning ootan põnevusega, mida teised kaasa toovad!
2008-03-13 13:23:23
Tundub tõesti põnev, huvitav, kas L-P on ka lahti? ja hinnad samad? Proovin ära järgmine kord, kui Kadrioru kandis uitan.
2008-03-11 18:53:45
Eks ma ju teadsin ette, et pärast mandlilõikust tuleb sund-dieeti pidada. Seepärast tõin poest muidugi jäätist - see tuimendab. Aga ainult jäätisest ka ei taha toituda. Mahlad, jahutatud teed (mulle meeldib fenkoli ja karkade), jogurt - kõik need on magusad. Nüüd otsingi siit püreesuppe, mis soolase isu rahuldaks. Lillkapsa - brokolisupp tundub hea, ja ehk ka kõrvitsasupp. Ahjaa - dieediga seostub seegi, et nägin Selveris karpi, millel kiri "AKTIV-Everyday. Meal replacement drink". Selgituseks, et see on toidukorra asendaja kehakaalu alandamise eesmärgil. Tegu on odrajahu pulbriga, mida tuleb segada vedelikuga (piim, hapupiim, jogurt, mahl, kissell). Annab täiskõhu tunde ja mis mulle hetkel oluline - läheb kergesti kurgust alla ning on normaalse maitsega.
2008-01-31 09:31:03
Pille, kas sul on mõnda head kastet/salsat/ mõnusat möksi, mida saaks pakkuda ahjulõhe kõrvale? Mõtlesin pidulikul puhul pakkuda fooliumis tehtud lõhet + pisikesi keedukartuleid ja võib-olla brokolit. Kas sinna sobiks näiteks veits vürtsikam kreveti-tomatikaste kõrvale? Hille, Lõhe kõrvale krevetid sobiksid kindlasti, nagu ka tomat. Aga ma kardan, et lõhe, kartul, spargelkapsas, tomat-krevetid läheb natuke paljuks, ei jaksa seedida lihtsalt. Ise ma jätaks krevetid välja (aga see on minu isiklik maitse) ja tomatit ka praegu ei teeks, sest hetkel ei ole maitsvaid tomateid lihtsalt vist saada. Kui soov ahjulõhe järele, siis soovitaks hoopis seda sinepi-laimi lõhet - tegime seda K. ema sünnipäevaks ja väga kiideti. Sinna ma annaks lihtsalt neid kartuleid-spargelkapsaõisikuid kõrvale ja siis mõnda mõnusat rohelist salatit (jääsalat, rooma salat, põld-võõrkapsas e. rukola) vähese sinepise õlikastmega.. Oluline on see, et Sa lõhet üle ei küpseta, läheb tuimaks ja saepuruseks. Ma teen fileed tavaliselt 200 kraadi juures ja miski 15-20 minutit, olenevalt paksusest. Pille