Marju![]() Abikokk 2010-11-05 15:59:53 |
Muzi:
Mina teen praktiliselt ainult lihata toite, mõnikord teen kala, ja kõik on suurepärane. Umbes paar korda kuus valmivad kodus ka mingid lihatoidud, aga mina ei tea neist midagi :)
Nagu korduvalt jutuks on tulnud (ka namikatega koolitustel ja mujal), kui toit on terviklik, st pole liha välja jäetud (no et peaks nt liha-kartul-kastme asemel kartulit ja kastet sööma), siis ei tohiks probleeme olla, pealegi iga päev (kaks korda päevas) vist ei ole sama asja ka eriti tervislik süüa.
Ja lõpuks on see ka harju(ta)mise asi.
(Peaks siia tegema ka sellise teema, et lihata toidud inimestele, kes lihata toite ei söö. Sest on korduvalt läbi käinud sellised asjad, et "isegi minu mees/onu/isa, kes sööb ainult liha, arvas, et see on väga hea/ei saanudki aru, et liha sees polnud. Oleks abiks ehk) Ajendatuna viimasest ErleS kirjutatud retseptist tekkis mul küsimus. Kas teie meespere päriselt ka sööb toitu, mis on lihavaba või teete neid roogasid ainult enda lõbuks? Või on minu meespere täielik erand? |
|
ErleS![]() Abikokk 2010-11-05 17:47:04 |
Muzi:
Minul meesperet pole, seega ei pea selle pärast muretsema :) Aga usun, et selliseid vormiroogasid söövad paljud mehed ka liha pärast nurisemata. Ja alati on võimalus ju lihatükk kõrvale praadida, kui kuidagi teistmoodi ei saa :) Ajendatuna viimasest ErleS kirjutatud retseptist tekkis mul küsimus. Kas teie meespere päriselt ka sööb toitu, mis on lihavaba või teete neid roogasid ainult enda lõbuks? Või on minu meespere täielik erand? |
|
ErleS![]() Abikokk 2010-11-05 18:09:12 |
Pille:
Kahjuks pilti ei teinud, kuna andsin fotoka 2 nädalaks laenuks :( Ei teagi nüüd, kuidas sel kuul fotokampaaniaks hääle kokku saan, auhinnad on ju päris ahvatlevad ;) Aga ilmselt teen seda vormi lähemas tulevikus veel ja proovin ka pildile saada. ErleS:
ErleS, mulle jäi ka see ajakirjast silma. Sa tegid ju pildi ka, eks? ;)Üleeile laekus mu postkasti novembrikuu Oma Maitse, millest sai täna järgi proovitud spagetivorm (väga hea, et kooskokkamine olemas on, nüüd sai üks retsept ka ajakirjast ära proovitud, muidu sirvin niisama ja tegudeni väga ei jõua). Koostisosad olid väga lihtsad ja peale mozzarella kõik kodus olemas. Leidsin sama retsepti ka Good Foodist. Mulle maitses ja teeksin veel, kuna oli väga lihtne valmistada. |
|
Fre![]() Abikokk 2010-11-05 19:04:50 |
Meie pere makaronivorm nr 2 sai inspiratsiooni kellegi poolt varem siinsamas tehtud Mac 'n' cheese pots'ide ideest teha makaroniorm portsjonivormides. Ostsin kunagi meie majapidamisse ka portsjonivormid, paraku on tegemist kõrgema alakasutusindeksiga tootega meie köögis. Sisuks sain jälle mingi teise vormi juures silmatud komplekt sink-herned-juust. Pastatooteks olid lintnuudlid mis potikestesse hästi sobisid, kuna mu anumad on suht väikesed. Mõtlesin, et äkki on lastele sobiv vormivorm, aga nüüd on nii, et ühel on väliööbimine, teine naabripoisil külas ja kolmandal huvipuudus. Mul on nüüd 5 potti makaronivormi.
![]() ![]() |
|
Fre![]() Abikokk 2010-11-05 19:08:02 |
ErleS:
Väga hea idee, ma just mõtlesin et kuidas saaks ära kasutada spagette. Väikeste lastega on see probleem, et spagettide söömine on (vähemalt minu omadele) küll lõbus, aga mitte eriti tulemusrikas, rohkem sattub lauale ja pähe kui suhu. Nähtus ilmnes peale seda, kui olin spagetivarusid oluliselt täiendanud ja nüüd on mitu pakki spagette mis rakendust ootavad. Spagetid ahju! Üleeile laekus mu postkasti novembrikuu Oma Maitse, millest sai täna järgi proovitud spagetivorm. |
|
Netcat![]() Abikokk 2010-11-05 19:35:07 |
Pille:
Niipalju kui mina olen oma kontoris töötavate meeskolleegide lõunaharjumusi jälginud, siis 90% tõenäosusega nad lõunaks on juba ühe lihakäntsaka söönud. Seega igal õhtul veel teinegi manustada oleks küll üsna ebamõistlik. Muzi:
Eee, minu meespere (ehk siis elukaaslane) sööb hea meelega lihavabu toite. Ma ei tea, mida ta tööpäevadel lõunaks sööb (kindlasti ka liha aeg-ajalt, kuigi igapäev ta steike küll ei manusta),Ajendatuna viimasest ErleS kirjutatud retseptist tekkis mul küsimus. Kas teie meespere päriselt ka sööb toitu, mis on lihavaba või teete neid roogasid ainult enda lõbuks? Või on minu meespere täielik erand? Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Elis![]() Abikokk 2010-11-06 11:17:22 |
Pille:
Käisin präänikut piilumas ja sain innustust juurde :)
Eile õhtuks valmis seetõttu Lasanje mereandide ja spinatikastmega, mis sai väga maitsev ja kreemjas.
Ma vaatan ka, et pole erilist tungi. Ometi ju selline sügisõhtutesse sobiv roog, masuajale kohaselt soodsa hinnaga, lasteperede soosik, peaks sobima nii karnovooridele kui ka vegetaarlastele, jne jne? Äkki peaksin ühe korralikuma "prääniku" välja pakkuma??? ;) :O Nii teengi :) See "väärt präänik" läheb loosi kõigi nende vahel, kes veidi suurema tiritamme teevad - nimelt nende vahel, kes _vähemalt viis rooga_ siinse kooskokkamise teemas üles annavad. Tähtaeg 20. november :) (Tänase päevaga kvalifitseeruvad juba Zoozi ja Liina; Elisel ja Karimal on olemas 4/5, Liisil 3/5.) ![]() ![]() |
|
Itakene![]() Abikokk 2010-11-06 11:54:36 |
Kahjuks auhinnale pretendeerida ei jõua enam, aga eile tegin tomati-kodujuustu lasanjet. Väga maitsev oli! :)
![]() |
|
Marju![]() Abikokk 2010-11-06 12:40:57 |
Fre:
:)
Nii ilus toit! Ja tahtsin tegelt öelda, et mul juhtub sageli nii, et teen kõik head asjad valmis ja ühtegi sööjat pole. Meie pere makaronivorm nr 2 sai inspiratsiooni kellegi poolt varem siinsamas tehtud Mac 'n' cheese pots'ide ideest teha makaroniorm portsjonivormides. Ostsin kunagi meie majapidamisse ka portsjonivormid, paraku on tegemist kõrgema alakasutusindeksiga tootega meie köögis. Sisuks sain jälle mingi teise vormi juures silmatud komplekt sink-herned-juust. Pastatooteks olid lintnuudlid mis potikestesse hästi sobisid, kuna mu anumad on suht väikesed. Mõtlesin, et äkki on lastele sobiv vormivorm, aga nüüd on nii, et ühel on väliööbimine, teine naabripoisil külas ja kolmandal huvipuudus. Mul on nüüd 5 potti makaronivormi. http://staff.ttu.ee/~katri/maka1.jpg http://staff.ttu.ee/~katri/maka2.jpg |
|
Liilia![]() Abikokk 2010-11-06 15:31:22 |
Nii, minu kolmas makaroniroog siis :) Tegin lõunaks lõbusaid spagetipotikesi singi ja kõrvitsaga.
![]() |
|
<< < 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 > >> |