KOKKAME KOOS # 30: MAKARONIVORMID (sh lasanjed)

Petu
Abikokk
2010-10-30 18:35:45
No pastitsiot ma alles tegin paar nädalat tagasi, seda ei tahtnud korrata. Ehkki, kaneeli ja nelgiga maitsestatud tomatikaste on huvitav, mulle meeldib. Aga päris lihtsat lasagnet ka ei tahtnud. Aluseks võtsin siis selle, oma lemmiksaidilt, teadagi. Üht-teist pidin, tulenevalt kodusolevast kraamist ja viitsimatusest Järve selverist kaugemale minna, muutma. Seepärast, ja nende huvides, kes inglise keelega raskem, pandagu see kõik maakeelde ümber. Tomatikaste õli-võid, kumbagi u 2 sl 1 suur sibul, hakitud 3 küüslauguküünt, purustatud pool tl peeneks hõõrutud punet. 3 prk hakitud tomateid 1 tl soola loorberileht Õli ja või segu pannil kuumemaks, siis sibul pannile ja keskmisel kuumusel küpseta, kuni läbipaistvaks saab. Siis juurde küüslauk ja pune, lase praadida minuti. Juurde tomatid, sool ja loorberilehed. Las tõuseb keema ning podiseb siis vaikselt kaaneta pool tunnikest. Tõsta loorberileht välja. Lihapallid 3 dl värske saia puru (lasin köögikombainiga paar viilu saia peeneks) 80 ml piima 500 g hakkliha (mul oli põdrahakkliha jääke paarsada grammi ja siis ma panin ülejäänuks veise ja sea hakkliha pooleks juurde. Ma usun, et nn kodune hakkliha ei kõlba, segu veise- ja sea delikatesshaklihast 1:1 võiks sobida. Miks ka mitte lammast või vasikat) 2 küüslauguküünt, purustatud 30 g riivitud parmesani juustu 1 lahtiklopitud muna paar sl peeneks hakitud peterselli pool tl soola veidi jahvatatud musta pipart praadimiseks õli Vala piim saiapuru peale, siis lase seista 10 min. Siis sega ülejäänud kraam sinna juurde, tekita u teelusikatäiesuurused pallikesed lusika abiga. Mina sain u 80 palli (ei viitsinud täpselt lugeda), originaalretseptis on viitsitud hulga rohkem teha. Pallikesed prae õlis jaokaupa ning tõsta majapidamispaberile nõrguma. Täidis 400 g ricottat 30 g riivitud parmesani juustu paar sl peeneks hakitud peterselli 1 lahtiklopitud muna u veerand tl soola Sega omavahel kokku. Pasta ja kate 200 g Vigala mozzarellat, hakitud (sest riivida seda ei saa) pakk fettucinet Fettucine pakil oli 8 min, mina keetsin 6 min. Ahi soojenda 220-le (ventilaatoriga 200). Vormi kokkupanek käib nii -kolmandik kastet -kolmandik fettucinet -lihapallid -kolmandik kastet -kolmandik fettucinet -täidis -kolmandik fettucinet -kolmandik kastet -mozzarella Kata fooliumiga, küpseta 10 min. Siis võta foolium ära, küpseta veel 15-20 min (jälgi, et juust peal kõrbema ei lähe). Mässamist oli, aga lõpuks on ometi laupäev ja aega hobidega tegelemiseks. Ning asi oli ka seda väärt.

http://www.facebook.com/peeter.raudvere

Liina
Abikokk
2010-10-30 21:18:26
Mulle ka meeldivad pigem lasanjed kui lihtsalt makaronivormid. Siin mõned tehtud lasanjed, ühed cannelonid ja üks nami-namist päris spagetivorm. hakkliha lasanje hakkliha-peekoni lasanje hakklihalasanje köögiviljadega hakklihatäidisega cannelloni spageti-hakklihavorm

Minu kokkamised!

Zoozi
Abikokk
2010-10-31 02:21:26
Tessa Kirose raamatust pastitsio - no kohe väga maitseb selle retsepti järgi tehtuna, ka lapsed söövad isuga :)

Zoozi tegemised

Kätrin
Abikokk
2010-10-31 09:02:05
Meil on lasanje üsna tihti menüüs. Maitseb alati väga. Pilti sellest kahjuks pole. Roog, mida teen siis, kui on kiire, aga tahaks midagi mõnusat, samas ei viitsi kaua pliidi taga olla. Singi ja hernestega makaronivorm:

Kätrini kokkamispäevik

Fre
Abikokk
2010-10-31 14:41:06
Vaatan, et makaronivormid pole metsikult populaarsed... Meie pere tänane toit sai alguse sellest, et mitte kuidagi ei viitsinud lastega koos poodi ronida et mingeid mõistlikke toidukomponente hankida. Olemas olnud asjadest sai ühe suht lihtsa vormi, kuhu lisaks makaronidele käis beshamellkaste, juust ja 1 tuunikala konserv. Kusjuures mulle endale meeldis see tuunikala väga, lapsed muidugi soigusid... Kõige hullem on viimasel ajal toiduteo juures see, et kõik meie töötasapinnameetrid on lapsi täis ja midagi tegema ei mahu. Täna röökisin kohe alustuseks et kes üle läve tikub saab pudunuiaga aga läks nagu läks. Ma saan aru et lapsi peab integreerima aga ma ei viitisi igakord peotäie räimedega plehku panevat kahest mööda maja taga ajada.
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-31 14:54:47
Fre:
Vaatan, et makaronivormid pole metsikult populaarsed...
Ma vaatan ka, et pole erilist tungi. Ometi ju selline sügisõhtutesse sobiv roog, masuajale kohaselt soodsa hinnaga, lasteperede soosik, peaks sobima nii karnovooridele kui ka vegetaarlastele, jne jne? Äkki peaksin ühe korralikuma "prääniku" välja pakkuma??? ;) :O Nii teengi :) See "väärt präänik" läheb loosi kõigi nende vahel, kes veidi suurema tiritamme teevad - nimelt nende vahel, kes _vähemalt viis rooga_ siinse kooskokkamise teemas üles annavad. Tähtaeg 20. november :) (Tänase päevaga kvalifitseeruvad juba Zoozi ja Liina; Elisel ja Karimal on olemas 4/5, Liisil 3/5.)
Kätrin:
Roog, mida teen siis, kui on kiire, aga tahaks midagi mõnusat, samas ei viitsi kaua pliidi taga olla. Singi ja hernestega makaronivorm: http://farm5.static.flickr.com/4079/4921288888_4430f2bc2d_m.jpg
Tegin täna lõunaks, meeldis kõigile. Mu makaronifoobikust elukaaslane arvas, et herned tegid asja söödavaks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Zoozi
Abikokk
2010-10-31 15:00:14
Oo,ma siis ei ostagi seda raamatut veel homme, kuigi plaanisin :) Ehk näkkab! Mulle makaronitoidud meeldivad. Lastele peab tegema minimaalsete lisanditega.

Zoozi tegemised

Kätrin
Abikokk
2010-10-31 15:05:33
Imekombel jah, need täiesti tavalised herned annavad roale täiesti uudse olemuse ja maitse :) Meil täna menüüs makaronivorm ja nüüd näen veel, et präänik ka lisatud - peab pingutama :)

Kätrini kokkamispäevik

Fre
Abikokk
2010-10-31 15:11:20
Pille:
Nii teengi :) See "väärt präänik" läheb loosi kõigi nende vahel, kes veidi suurema tiritamme teevad - nimelt nende vahel, kes _vähemalt viis rooga_ siinse kooskokkamise teemas üles annavad. Tähtaeg 20. november :)
5 makaronivormi?
Marju
Abikokk
2010-10-31 15:19:06
Või näiteks, kui ei ole leidnud meelepärast pastaküpsetist, siis näiteks siin on päris meeldiv valik: http://www.bbcgoodfood.com/search.do?keywords=pasta+bake. Pildid ja väike kirjeldus kohe juures, nii et hea valida. Ise juba leidsingi siit :)
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>