KOKKAME KOOS # 30: MAKARONIVORMID (sh lasanjed)

Kirsike
Abikokk
2010-11-03 21:27:45
Porrulaugu-sealihatäidisega cannellonid (BBC GF ainetel)

Lindude toitmine

Kardemon
Abikokk
2010-11-04 00:17:01
tegin ka! Täidetud torud. Pilt järgmisel päeval, külmast :)

http://kardemon.blogspot.com

Merit
Kokaõpilane
2010-11-04 12:13:22
Ma alati magan kooskokkamised maha ja ühel hetkel on nii palju uhkeid retsepte üleval, et polegi enda omasid lisanud. Seekord siis lisan oma lemmikud. Lillkapsa-pastavorm kahe juustuga Retsept siit Spinati-ricotta cannelloni Retsept siit

www.heatoit.com

Liisi
Abikokk
2010-11-04 15:04:18
Varasemalt olen valmistanud cannelloni tuunikala-kodujuustu täidisega.

Liisi Blogi

Martiina
Abikokk
2010-11-04 21:01:49
Minu selle kuu teine makaronivorm. Teeks sagedaminigi, kui aega oleks :) Suitsusingi makaronivorm Pilt küll kõige parem ei ole, aga roog ise oli väga hea. Meheke tellis veel :)
ErleS
Abikokk
2010-11-04 21:35:56
Üleeile laekus mu postkasti novembrikuu Oma Maitse, millest sai täna järgi proovitud spagetivorm (väga hea, et kooskokkamine olemas on, nüüd sai üks retsept ka ajakirjast ära proovitud, muidu sirvin niisama ja tegudeni väga ei jõua). Koostisosad olid väga lihtsad ja peale mozzarella kõik kodus olemas. Leidsin sama retsepti ka Good Foodist. Mulle maitses ja teeksin veel, kuna oli väga lihtne valmistada. Panen eestikeelse retsepti ka ajakirjast: 2 sl oliiviõli 2 hakitud küüslauguküünt 2 x 400 g purki purustatud tomateid tšillipulbrit 400 g spagette peotäis basiilikulehti 250 g mozzarellat 50 g riivitud parmesani soola, pipart 1) Kuumuta ahi 200 kraadini. Prae õlis küüslauk, lisa tomatihoidis, tšilli ning sool-pipar. Lase keema tõusta ja hauta 10 minutit. 2) Murra spagetid lühemaks ja keeda soolaga maitsestatud vees. Sega nõrutatud pasta tomatikastme ja rebitud basiilikulehtedega. Tõsta pool kogusest ahjuvormi. Kata poolte mozzarella-viilude ja parmesaniga. Tee nii ka ülejäänud kogusega. Küpseta ahjus 15-20 minutit. Valmis toidule võid veel rebida basiilikut. Söö koos rohelise salatiga.
Muzi
Kokaõpilane
2010-11-05 11:45:20
Ajendatuna viimasest ErleS kirjutatud retseptist tekkis mul küsimus. Kas teie meespere päriselt ka sööb toitu, mis on lihavaba või teete neid roogasid ainult enda lõbuks? Või on minu meespere täielik erand?
Pille
Nami-Nami peakokk
2010-11-05 11:53:50
Muzi:
Ajendatuna viimasest ErleS kirjutatud retseptist tekkis mul küsimus. Kas teie meespere päriselt ka sööb toitu, mis on lihavaba või teete neid roogasid ainult enda lõbuks? Või on minu meespere täielik erand?
Eee, minu meespere (ehk siis elukaaslane) sööb hea meelega lihavabu toite. Ma ei tea, mida ta tööpäevadel lõunaks sööb (kindlasti ka liha aeg-ajalt, kuigi igapäev ta steike küll ei manusta), aga õhtuti pole mul küll mingit kohustust ega sundust liharoogi valmistada. Keskmist kasvu meesterahvas, kes pool oma tööajast kontoris arvuti taga istub ja ülejäänud aja ühelt kohtumiselt teisele kihutab, ei vaja ju ometi igapäevaselt suuri lihakäntsakaid??? :O Valguvajaduse saab väga edukalt ka kaunvilju ja piimatooteid jms tarbides. Aga võib-olla on minu meespere erandlik :) Ma muidugi rahul, sest iga päev liha küll süüa ei jaksaks ja teha ei viitsiks..
ErleS:
Olen korduvalt teinud Anni Arro lasanjet, mis on igasuguse koore/piima/muna vms-ga valmistatud kastmeta. Retsepti leidsin vist Toidutarest või tema raamatust. On õnnestunud hästi ja vähem hästi, mis tundub olenevat hakkliha rasvasusest (st vähem rasvane on parem). Aga maitsed (rosmariin, basiilik, tomat jne) mulle meeldivad.
Ma tegin ka seda, aga siit-sealt loetud kommentaaride põhjal tuunisin retsepti. Tulemuseks siis Lasanje rosmariinise veisehakklihakastmega.
ErleS:
Üleeile laekus mu postkasti novembrikuu Oma Maitse, millest sai täna järgi proovitud spagetivorm (väga hea, et kooskokkamine olemas on, nüüd sai üks retsept ka ajakirjast ära proovitud, muidu sirvin niisama ja tegudeni väga ei jõua). Koostisosad olid väga lihtsad ja peale mozzarella kõik kodus olemas. Leidsin sama retsepti ka Good Foodist. Mulle maitses ja teeksin veel, kuna oli väga lihtne valmistada.
ErleS, mulle jäi ka see ajakirjast silma. Sa tegid ju pildi ka, eks? ;)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

Liilia
Abikokk
2010-11-05 12:08:36
Muzi:
no minu mees sööb küll hea meelega ka lihata roogasid, nagu ka mina ja lapsed, aga seda mitte päevast-päeva. Aga näiteks minu vend ei suuda vist igapäevase lihakäntsakata hakkama saada! Inimesed on väääga erinevate maitsete ja harjumustega!

Köögitoimkond

Enely
Abikokk
2010-11-05 15:20:09
Mind on ka õnnistatud elukaaslasega kes sööb hea meelega lihavabasid toite, paraku ei oleks ka vastupidine variant mõeldav-sel juhul peaksime eraldi süüa tegema, sest mina ei oleks küll nõus endale päevast päeva liha näost sisse ajama :D (viimane lause vist kõlab nõmedamalt kui mõeldud on-igaks juhuks vabandan ette ära :))

Ega söömisel pole jõudu vaja, lased aga hammastel naks-naks käia

<< 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 >>