Pille Nami-Nami peakokk 2010-10-31 15:19:27 |
Fre:
No kolme nädala jooksul teha neli erinevat makaronivormi/lasanjet/cannelloni-rooga vms ei tohiks tappa. Mõnu Su kolmest lapsest ikka sööb, eks :) Või tee siis väiksemad kogused ;)
Pille:
5 makaronivormi?Nii teengi :) See "väärt präänik" läheb loosi kõigi nende vahel, kes veidi suurema tiritamme teevad - nimelt nende vahel, kes _vähemalt viis rooga_ siinse kooskokkamise teemas üles annavad. Tähtaeg 20. november :) |
|
Liilia Abikokk 2010-10-31 16:39:55 |
oo, präänik on ahvatlev ja meil just õhtusöögiks makaronivorm :P (makaronid, viinerid, munad+piim, juust) meie pere lemmik mida saab üsna sageli tehtud: tuunikalalasanje | |
Kiilike Abikokk 2010-10-31 20:30:05 |
Nädalavahetusel tehtud juustune makaronivorm kus pikad torumakaronid, ohtralt juustu ja koort. Kas kõigi tehtud vormide kohta peavad olema ka pildid? Mul on tehtud ka pastitio aga ilma pildita ..:( | |
Netcat Abikokk 2010-10-31 21:50:41 |
Pille:
No meil näiteks kuulub sügis kõrvitsale, kartulile ja teistele kodumaistele andidele nagu rohkem. Makaronidesse süveneme pigem talvel peale jõuluperioodi, kui juurikad juba pehmeks läinud ja vitamiinid kaotanud. Ja november on pigem see kuu, kui katsume kesisemalt ja lahjemalt toituda, valmistudes jõuluks ja ligimeste sünnipäevadeks, millega seoses jätkub küpsetamist ja maiustamist pea jaanuari lõpuni. Aga lasanjega on mul selline Garfieldi-suhe - ükskõik kui palju teda on, lõmps ja läinud. Ja kui parasjagu on normkaalust 5 kilo üle, siis pole hea ennast sedasi kiusatusse viia.
Muidu on see tegelikult väga hea idee ju, lasanje ja makaronivormid. Tõesti versatiilne. Ainult minu jaoks natuke valel ajal. Aga eks ma katsun end kokku võtta ja oma tagumiku veel laiemaks süüa, kambavaimu nimel ;) Fre:
Ma vaatan ka, et pole erilist tungi. Ometi ju selline sügisõhtutesse sobiv roog, masuajale kohaselt soodsa hinnaga, lasteperede soosik, peaks sobima nii karnovooridele kui ka vegetaarlastele, jne jne?Vaatan, et makaronivormid pole metsikult populaarsed... Elu on ebakindel. Söö magustoit kõigepealt. |
|
Liina Abikokk 2010-11-01 17:45:03 |
Singi-makaronivorm | |
Zoozi Abikokk 2010-11-01 18:45:26 |
Makaronivorm singi ja munaga | |
Kirsike Abikokk 2010-11-01 19:40:41 |
Eilne ja tänane lasanja: Peaaeu sama retsept nagu see siin, aga hakklihakastme teen vähe teisiti. Mu retsept pärit ka tootepakendilt umbes aastast 1992?, olen natuke aja jooksul kohandanud. Siiralt loodan, et saan ikka vähemalt ühe häälekese kokku, kuigi mees ütles, et ta pigem ostab mulle selle raamatu, kui makaronivorme sööb | |
Marju Abikokk 2010-11-01 19:48:53 |
Oeh, mul läksid kõik plaanid vussi, kuna ostsin kabatšoki asemel kogemata brokolit. Nii et tegin ühe huvitavama vormi asemel ühte lihtsat vormi :) Sinna sisse läks enam vähem, mis näppu jäi: penne (keedetult), vahukoor, piim, parmesan, miski tavaline juust, 1 muna, 1 küüslauguküüs, ports brokoliõisikuid. Segasin omavahel juustud, koore ja piima, muna ja meenus nüüd et segasin ka lusikatäie pestot sisse, aga ei tea, seda vist ei jäänud tunda. Ühesõnaga kõik kokku ja ahju :) Tuli päris maitsev muidugi. | |
Mari-Liis Abikokk 2010-11-01 22:58:16 |
Veisehakkliha ja suvikõrvitsaga täidetud canneloni. Selline klassikaline, bešamellkastme ja parmesaniga. Väga maitseb tervele meie perele, seda ei juhtu just paljude toitude puhul. Kasutasin Barilla torusid, mida eelkeetsin 4 minutit. Täidiseks praadisin veisehakkliha, sibulat, küüslauku ja suvikõrvitsakuubikuid, lisaks paar supilusikatäit tomatipastat, maitseks soola, pipart, oreganot ja tüümiani. Vormi põhja ja torude peale bešamellkaste, kõige peale veel riivitud parmesan. Ahjus küpses 20 minutit. | |
Kärt Abikokk 2010-11-01 23:21:09 |
Juhtus nii, et tegime täna õhtul pastavormi, nimelt kitsejuustu ja pestoga. Ja hiljuti tegime ka täidetud cannellonisid, just nagu Mari-Liis :) Täidetud said spargelkapsa ja kalkunihakklihaga. | |
<< < 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 > >> |