KOKKAME KOOS # 30: MAKARONIVORMID (sh lasanjed)

Sasha
Abikokk
2010-10-23 21:59:51
Kas mu täidetud hiidsarvekesed klassifitseeruvad vormiroaks? ;)
Seenekas
Abikokk
2010-10-23 22:15:50
Minu tänane "makaronivormiroog" oli eilsete keedetud pastalipsude praadimine koos veidikese peekoniribadega pannil ja selle ülevalamine munaseguga. Kaasa oli vaimustuses, Sõime tomatihoidisega.
Redfox
Abikokk
2010-10-24 07:23:43
ma sõin makarone viimati vist 5. klassis. ei armasta mitte. ema teeb papsile vahel, aga need ei ole esteetiliselt miskid asjad, et pilti teha.
Vike
Abikokk
2010-10-24 18:09:51
Nii, sai siis spinatilasanje tehtud. Kommentaarid lisasin ka retsepti juurde. Meie peres on nii, et nädalavahetus on just ahjuroa tegemise aeg, sest ma ahi on nii kui nii kuum leiva ja/või koogi küpsetamisest. Ja siis seekord just see lasanje.
Karima
Abikokk
2010-10-24 18:37:54
tegin täna sellist makaronivormi http://karimasfood.blogspot.com/2010/10/makaronivorm-koogiviljadega.html

PAPRIKA: Karima's Food

Seenekas
Abikokk
2010-10-24 20:14:47
Redfox:
ma sõin makarone viimati vist 5. klassis. ei armasta mitte. ema teeb papsile vahel, aga need ei ole esteetiliselt miskid asjad, et pilti teha.
Ma oleks ka makarone söönud võimalusel viimast korda viiendas klassis. Aga minu viies klass oli sügaval nõukaajal, emme küll oskas, kuid ei nautinud söögitegemist. Ehk siis liiga tihti oli keededtud neid auguga halli värvi pikki makarone korraga maeiteakuipalju. Variatsioonid olid esimene päev keedetutena nt. kotlettidega, teine päev praetutena munaga, kolmas praetutena vorstiga jne. Esimesed kümmekond omaette elamise aastat, ei teinud/sööönud ühtegi sooja makaronitoitu! Siis saabus huvitav eluperiood koos komandeeringutega küll Aasiasse küll Euroopasse ja ilmnes, et igasugu nuudli- ja spageti- ja muud sarnased toidud on imemaitsvad. Sellest hoolimata ei tahtnud neid kodus valmistada. Eks kolm kuud minimaalselt aastas neid toite süües sai vist isu piisavalt täis. Huvitav mälestus on Iirimaal umbes aastal 1991 kursustel osalemisest, kus käisme ühel loengupidajal külas ja lasanje, mida seal pakuti, tundus nii imehea... Piinlik tunnistada, aga ei saanud arugi, millest see koosnes. Küsisime, mis toit see on. Täna tundub see kas nüüd just piinlikuna, aga noh-jah. Perenaine seletas siis ja suur unistus oli ise ka kunagi midagi nii head osata teha... :D Seda teemavälist juttu paluks rõõmsa vahepalana võtta.
Silx
Abikokk
2010-10-25 10:29:31
Redfox:
Sama siin. Vahel harva harva teen lasanjet. :)

Gastronautilised äpardused We ate the food, we drank the wine Everybody having a good time

Pille
Nami-Nami peakokk
2010-10-25 10:51:50
Sasha:
Kas mu täidetud hiidsarvekesed klassifitseeruvad vormiroaks? ;) http://i596.photobucket.com/albums/tt49/Sassha/280209019.jpg
No oletame :)
Silx:
Redfox:
Sama siin. Vahel harva harva teen lasanjet. :)
Redfox, maitse maitseks, aga makaronivormidest annab kohe kindlasti esteetilisi pilte teha - vaata kasvõi Liisi ja Elise pilte eelmisel leheküljel!
Aire1:
Täna õhtuks penne-sardiinivorm. Kunagi, vist vaata kööki saates, õpetati tegema makaroni-räim tomatis vormi ja maximas maksis sardiin tomatis ainult 9,50. http://static3.nagi.ee/i/p/675/25/16881427b307d2_s.jpghttp://static3.nagi.ee/i/p/675/25/16881419c7d778_s.jpg
Aire, kas Sa oma retsepti siin rubriigis jagad? Tekita uus teema, eks :)

Nami-Nami.ee ja Nami-Nami.blogspot.com

ErleS
Abikokk
2010-10-25 11:23:25
Mina tegin eile õhtul siit Nami-Namist leitud retsepti järgi magusat lasanjet, täpsemalt õunalasanjet vaniljejäätisega. Kompotiõunte asemel kasutasin tavalisi õunu. Maitses väga hea, isegi paremini kui ma lootsin või ootasin. Kindlasti teen veel. Seega soovitan julgelt ka magusaid variante proovida :)
Aire1
Abikokk
2010-10-25 11:49:54
Pille:
Aire, kas Sa oma retsepti siin rubriigis jagad? Tekita uus teema, eks
Ei oska jagada, tegin umbes mälu järgi. Makaronid räim tomatis muna-piima segu peale juustu soola, pipart 20 minutit ahjus 220 kraadi juures Sardiinidega jäi natuke tuim, tahan proovida räimega ja siis juba ka kogused ülesse märkida. Mina panin ka toorest sibult, mille hakkisin hästi peeneks. Kahjuks ei oska õiget retsepti anda.
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 >>