Meringue Abikokk 2010-11-16 12:59:52 |
Tegelikult ma poetaks oma nime ka sinna nimekirja vahele (sest olgugi, et teema on muidu ka tore, siis präänik on siiski väga ahvatlev :P). Olen küll aktiivselt teiega koos kokanud, aga viimasel ajal on lihtsalt nii kiire olnud, et pole üldse jõudnud siia postitada. 1) Tegin BBC GoodFood retsepti põhjal juustust brokkoli makaronivormi. Enda poole tegin küll vähem juustuse ja rohkem brokkolise ning meespoolele segasin hulka ka suitsukana tükke. Väga mõnus ja kiire argiõhtu vorm oli. :) Meespoole sünnipäeva puhul tegin ka kahte tüüpi cannellonisid: 2) Klassikalisi hakklihaga täidisega - muud seal eriti peale siblua-küüslaugu-hakkliha-ürtide polnud, kui et valge kastme asemel segasin hakklihale juurde ka toorjuustu. Peale lihtne tomatikaste ja juust. 3) Spinati-parmesani-"ricotta" täidisega - ricotta asemel läks aga nopri talu lahja kohupiim ja maitseks veel ohtralt muskaatpähklit. Peale taaskord mu klassikaline tomatikaste ja riivjuust. Tuunikala-makaroni vormi tegin juba mõni nädal tagasi ja 5. vorm on mul plaanis kolmapäeva õhtuks. :) | |
Liilia Abikokk 2010-11-16 18:45:39 |
Minul on ka nüüd viis makaronirooga koos: 1. lihtne makaronivorm (makaronid, viinerid, munad+piim, juust) 2. tuunikalalasanje 3. spagetipotikesed singi ja kõrvitsaga. 4. makaronivorm hakklihaga 5. ja eile õhtuks tegin lasanjet hakkliha, suvikõrvitsa, paprika ja juustuga | |
Kokkamas95 Abikokk 2010-11-16 20:10:36 |
Spagetivorm kana ja kõrvitsaga | |
Martiina Abikokk 2010-11-16 20:46:25 |
Pille:
Pille, Sinust on väga kena vahekokkuvõtteid teha, sest see tuletab minusugustele meelde, et tähtaeg on tulemas ja peaks oma tegemised ikka ka üles andma. Sest präänik on vägagi ahvatlev :) (ja üldauhinnad muidugi ka)
Aga kahjuks on koguaeg nii kiire, et namisse jõuan väga vähe ja blogida ei jõua üldsegi :(
Olen viimase nädala jooksul teinud kaks makaroni-ahjurooga: nädal tagasi, kui sõbranna külas käis, tegin makaroni-hakkliha vormirooga (peaaegu nagu klassikaline lasanje, aga tavalistest makaronidest), küpsetasin väikestes vormides, oli väga mõnus ja maitsev.
Ja täna sai tehtud makaronirooga rohke juustuga. Samuti hää :)
Seega koos tehtud seene-makaroniroaga , suitsusingi-makaronivormiga ja hakklihalasanjega peaks mul nüüd ka viis retsepti täis olema. Ja cannellonitorud alles ootavad oma korda :) Teen väikese vahekokkuvõtte. Kui mu "matemaatika" mind ei peta, siis hetkel on präänikule klassifitseerunud järgmised nami-namikad: ZOOZI, ELIS, KIRSIKE, KARIMA, LIINA. Neli vormirooga on üles andnud AIRE1, ERLES, LIISI, FRE, DAGRIS, NETCAT (sh 2 x kõrvitsaga lasanje). Nii et eriprääniku osas läheb rebimiseks ilmselt nende (kuni) 11 namika vahel - aega on veel 5 päeva ("auhindade" osas panen teema lukku laupäeva õhtul). Kõigil osavõtjail on aga võimalus võita üks kuuest Tänapäeva poolt välja pandud auhinnaraamatust :) |
|
Sasha Abikokk 2010-11-16 20:59:23 |
Pange tähele, foorumi avalehe häkkis ära mõne nami-namika IT-mehest abikaasa, kes on pidanud juba nädal aega ainult makarone sööma. | |
Kirsike Abikokk 2010-11-16 21:32:10 |
Sasha:
Kui mu mees oleks ITimees, siis ma arvaks küll, et tema häkkis :P
Ta on korduvalt lubanud mulle misiganes raamatu osta, kui ma vaid lõpetaks nende makaronivormidega :D
Tänase karri-makaronivormi kohapealt oli tal aga õigus. Ma ise olin ka väga pettunud.
Kontrollisin igaks juhuks isegi epicuriousest kogused üle, et kas on ikka õige?! Makaronidel poleks iseenesest vigagi olnud, aga see meeletu riivsaia kogus (panin isegi vähem) seal peal rikkus kõik.
Pange tähele, foorumi avalehe häkkis ära mõne nami-namika IT-mehest abikaasa, kes on pidanud juba nädal aega ainult makarone sööma. |
|
Kajakas Abikokk 2010-11-16 22:25:51 |
mina küpsetasin suvikõrvitsalasanjet ja väga-väga maitses. Polnud nii töörohke ka nagu tavaline lasanje, seega jääb see meie pere toidulauale argitoiduks :) proua söögisõltlane |
|
Liisi Abikokk 2010-11-17 21:27:09 |
Makaronid juustukastmega | |
Dagris Abikokk 2010-11-17 22:21:09 |
Lasanjeplaatidest üks vorm, mida lasanjeks nimetada on küll palju. Vahel ja peal on üsna vähetomatine hakklihasegu ja piima-muna segu. | |
Liina Abikokk 2010-11-18 13:26:31 |
Makaroni-lõhevorm | |
<< < 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18 > >> |