Aroonia on koduaedades valmis saanud ja seega on parim aeg seda kasulikku marja oma igapäevatoitudesse lisada. Loomulikult tasub marja ka talveks hoidistada, et vitamiine ja teisi kasulikke aineid ka lumistel kuudel võtta oleks.
Aroonia seltsiliseks sobib hästi punapeet! Nii toore punase peediga tehtud salat kui ka küpsetatud peediga salat on koos arooniaga väga mõnusad! Samamoodi maitsevad koos hästi arooniad ning punane kapsas. Punase sibula ja aroonia kooslusena saad tervist toova salati.
Aroonial on imeilus värv, mis toonib nii magustoite kui ka hoidiseid. Arooniast tehtud mannavaht saab imekena ja väga maitsev. Proovi järgi! Kui aga soovid midagi küpsetada, tee arooniatega muffineid. Arooniaid võib ka mõne hea keeksi koostisesse lisada, keeksiretseptid leiad siit.
Oma hommikune smuuti valmista sügise alguses arooniatega, maitseb imehea! Klassikalisele jääteele annavad arooniamarjad kena värvi ja huvitava maitse. Loomulikult saab hea joogi ka arooniatest valmistatud siirupist.
Loomulikult ei saa üle ega ümber moosikeetmissoovitustest. Aroonia annab moosidele väga mõnusa maitse. Arooniast võib moosi keeta koos õuntega, koos suvikõrvitsaga või koos õunte ja suvikõrvitsaga. Aroonia koos pihlakate ja õuntega annab kokku vale-pohlamoosi, mis pohlade puudumisel tõesti väga edukalt pohlamoosi asendab. Loomulikult võiks moosi keeta ka arooniatest üksi, aga nende väga tugeva ja veidi mõrkja maitse tõttu oleks see moos sobilikum ilmselt juustuvaagnale kui et pannkookidele.
Vale-pohlamoosi kiidan väga! Super hoidis, mida talvisel ajal prae kõrvale pakkuda. Eriti hästi sobib kokku verivorsti ja pikalt haudunud seapraega.
Kahjux ei maitse vaid rohkem astelpaju :)