Aroonia ja punase mugulsibula toorsalat

Võib pakkuda grillitud lihatoitude ja šašlõki kõrvale.

Kogus
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Lisand
Lisategevused

Koostisosad

2 sl kivideta rosinaid

veidi sooja vett

300 g punast sibulat

3% punast veiniäädikat

200 g puhastatud arooniaid

1 sl õli

soola ja suhkrut

Valmistamine

Pane rosinad vähese sooja veega likku.
Valmista ette arooniad: puhasta küpsed arooniad viljavartest, keeda neid 3-5 minutit ja jahuta seejärel külma jooksva vee all. Enne salatisse lisamist tambi marjad kausis puunuiaga kergelt läbi nii, et vaid osa marju puruneks.
Lõika punane sibul õhukesteks ratasteks. Aseta sibulaviilud kaussi, pressi kergelt puunuiaga ja vala peale niipalju veiniäädikat, et sibulad oleksid kaetud.
Lase tund aega seista, siis nõruta, sega juurde arooniad, rosinad ja õli. Maitsesta soola ja suhkruga.

Retsept ilmus ajalehest Postimees: Toivo Niiberg "Rohu moodi mari"

LISA KOMMENTAAR

Hmh
postitatud 03.03.2014 16:05

3% punast veiniäädikat -- kummaline kogus.

Pille
postitatud 08.03.2014 09:01

Hmh - panin sinu rõõmuks viite ka algretseptile (klõpsa viitel Rohu moodi mari), seal on täpselt nii kirjas :) Ehk siis lahjemat sorti (u 3%) punase veini äädikat on vaja ja seda nii palju, et kataks kaussi pandud sibularattad.