Valmista ette arooniad: puhasta küpsed arooniad viljavartest, keeda neid 3-5 minutit ja jahuta seejärel külma jooksva vee all. Enne salatisse lisamist tambi marjad kausis puunuiaga kergelt läbi nii, et vaid osa marju puruneks.
Riivi kooritud peet peenteks laastudeks ja hauta taimeõliga tasasel tulel pidevalt segades pehmeks. Lase jahtuda.
Sega jahtunud peedihautisele eelnevalt ettevalmistatud arooniad. Lisa purustatud aniisiseemned, jämedalt purustatud kreeka pähklid, poole sidruni mahl või paar sl ebaküdooniamahla, maitseks soola ja suhkrut.
Sobib hästi näiteks hakklihakastme, hakklihatoitude ja praetud maksa kõrvale.
Toivo Niiberg "Rohu moodi mari" (Postimees 26.10.2001, Aroonia ja hautatud peedi salat)
Aroonia-peedisalat