Kõige lihtsam viis nn küpsetatud maksapasteedi serveerimiseks on röstsaial. Eelnevalt võiks pasteeti tilga madeira või portveini ning veidikese peterselliga maitsestada, et suupiste pidulikum oleks, punased marjad lisavad veelgi jõulumeeleolu. Retsepti leiad siit.
Kas teadsid, et maksapasteet ja sõstramoos sobivad hästi kokku? Maitsekooslus on ehk üllatav, aga seda kindlasti positiivses mõttes - loe lähemalt siit.
Võileivatordile annab maksapasteet nii maitset kui ka mahlakust. Proovi näiteks seda võileivatorti maksapasteedi ja viinamarjadega.
Riivitud kõvemas juustus veeretatud pasteedipallid on eestlaste pidulaudadel juba ammu tuttavad, ent pasteedipalle võib veeretada ka seesamiseemnetes, hakitud maitserohelises või miks mitte piparkoogipurus! Pasteedipallikeste valmistamiseks sobib pigem küpsetatud maksapasteet rõõsa koorega, kuna määrdepasteet on tekstuurilt liiga pehme.
Pasteediga täidetud mahlased kuivatatud ploomid on ilmselt paljude jaoks uudsem suupiste, aga suupiste sai testrühmalt palju kiita - proovi Sinagi!
Väikesed Linkosuo rukkinööbid pasteediga saavad hõrgu garneeringu marineeritud punase sibula näol, muutudes vägagi sobivaks pidulauasuupisteks.
Väga toredad ideed, seda moosiga suupistet olen isegi teinud!