Kanamaksapasteet keedetud munaga

Lisaks tavapärasele võile ja konjakile sisaldab see kanamaksapasteet ka keedetud mune. 

Kogus
kaheksale
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Suupiste
Lisategevused

Koostisosad

2 hakitud sibulat

2 peenestatud küüslauguküünt

500 g kanamaksa

3 keedetud muna

0.5 tl jahvatatud muskaatpähklit

1 tl musta pipart jm vürtse

1 dl konjakit

250 g sulatatud võid

Valmistamine

Kuumuta või pannil, lisa sibulad ja küüslauk. Prae pidevalt segades, kuni sibulad on pehmed. Lisa kanamaks, prae ja sega, kuni maks on pruunistunud (umbes 3 minutit).

Peenesta köögikombainis ühtlaseks. Lisa tasapisi konjak ja ülejäänud või, sega uuesti ühtlaseks.

Vala segu 8 väikesesesse portsjonvormi (à 1-1.5 dl). Kata kilega ja hoia jahedas, kuni pasteet on kõvenenud.

Serveeri õhukese röstisaia ja aedviljatükkidega (porgand, paprika, sellerivarred jne).

  • Säilib külmikus kuni 2 päeva.
  • Ei sobi sügavkülmutamiseks!

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare Sova.

LISA KOMMENTAAR

Mann
postitatud 19.04.2009 10:49

Retseptis toodud muskaadikogus tundus minu jaoks olematu ja nii ma seda mehiselt sisse uhasin. Sai suts vürtsikas. 1 tl peaks selline paras kogus olema.

Pille
postitatud 30.10.2015 14:51

Manni iidvana pilt ka:

Kaare
postitatud 29.10.2015 19:41

Maitsev! Panin pool konjaki kogusest ja jäi hästi tunda. Eks see maitse asi ole, palju panna.