Kanamaksapasteet röstitud sibulatega

Lihtsale kanamaksapasteedile annavad mõnusa maitse aeglaselt võis praetud sibulad ja sinepiseemned.

Kogus
u 5 dl
Valmistusviis
Praadimine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

250 g pehmet toasooja võid

500 g kanamaksa (vajadusel sulata)

1 suur porgand

3 purustatud küüslauguküünt

3 sl konjakit või brändit

2-3 suuremat sibulat (u 250 g)

2 sl pruune ja/või musti sinepiseemneid

Valmistamine

Valmista esmalt pasteet. Selleks koori porgand ja lõika õhukesteks viiludeks. Puhasta maks liigsest rasvast, aga ära tükelda.

Kuumuta suurel pannil u 50 g võid, lisa maks ja porgand ning prae keskmisel kuumusel umbes 10 minutit, kuni maks on pruunistunud, aga seest veel kergelt õrnroosa (liigne praadimine muudab maksa tuimaks). Maitsesta soola-pipraga ja pane köögikombaini.

Lisa pannile küüslauk ja brändi, sega paar minutit ja lisa samuti köögikombaini. Peenesta ühtlaseks, lase veidi jahtuda.

Koori sibulad, lõika pooleks ja seejärel õhukesteks viiludeks. Kuumuta pannil jälle umbes 50 g võid, lisa sibularattad ja sinepiseemned ning prae nõrgal kuumusel aeg-ajalt segades umbes 15 minutit, kuni sibulad on pehmed ja kuldpruunid.

Nüüd lisa köögikombainis olevale pasteedile ülejäänud või, töötle ühtlaseks ja kohevaks. Pane maksapasteet kaussi, sega juurde praetud sinepiseemne-sibula segu. (Osa praesibulatest võid jätta kaunistamiseks).

Loe veel:

Pildi tegi Nami-Nami toimetaja Kaare, retsepti jagas Nami-Nami kasutaja Mann.

LISA KOMMENTAAR

Kaare
postitatud 22.04.2017 18:58

Maitse poolest väga hea! Mul olid suured sibulad ja röstitud ribad jäid pikad. Pasteeti saiale määrides need häirisid veidi. Järgmine kord hakiksin sibula peenemaks.