Võileivatort maksapasteedi ja viinamarjadega

Siin võileivatordis kohtuvad maksapasteet, hapukasmagus marineeritud kurgi salat ning magusad viinamarjad.

Proovi nt Rakvere LK uudistoodet, küpsetatud maksapasteeti rõõsa koorega.

Kogus
kümnele
Valmistusviis
Segamine
Valmistusaeg
Käik
Eelroog/kerge eine
Lisategevused

Koostisosad

1 suur pakk kandilist röstleiba

1 suur pakk kandilist täistera-röstsaia

400 g maksapasteeti

350 g hästi peeneks hakitud marineeritud kurki või kurgisalatit (nt Felix)

150 g riivitud juustu

3 dl majoneesi

Kaunistamiseks:

sulatatud juustu

musti ja rohelisi viinamarju

Valmistamine

Lõika saia- ja leivaviiludel servad ära. Sega riivitud juust enamuse majoneesiga (veidi jäta peale määrimiseks).

Aseta serveerimisalusele esimene saiakiht (fotol on 3x2,5 viilu). Määri peale maksapasteet ja kata kurgisalatiga.

Laota peale leivakiht. Määri peale juustu-majoneesisegu. Kata saiaviiludega, määri pealt ülejäänud majoneesiga.

Kata võileivatort toidukilega ja hoia enne serveerimist vähemalt 24 tundi külmkapis, et kihid jõuaksid maitsestuda.

Enne serveerimist määri tordile parajalt paks kiht sulatatud juustu. Kaunista poolitatud (ja vajadusel seemnetest puhastatud) viinamarjadega.

(Angeelika Kangi retseptiidee).

LISA KOMMENTAAR