1 suur pakk kandilist röstleiba
1 suur pakk kandilist täistera-röstsaia
400 g maksapasteeti
350 g hästi peeneks hakitud marineeritud kurki või kurgisalatit (nt Felix)
150 g riivitud juustu
3 dl majoneesi
Kaunistamiseks:sulatatud juustu
musti ja rohelisi viinamarju
Lõika saia- ja leivaviiludel servad ära. Sega riivitud juust enamuse majoneesiga (veidi jäta peale määrimiseks).
Aseta serveerimisalusele esimene saiakiht (fotol on 3x2,5 viilu). Määri peale maksapasteet ja kata kurgisalatiga.
Laota peale leivakiht. Määri peale juustu-majoneesisegu. Kata saiaviiludega, määri pealt ülejäänud majoneesiga.
Kata võileivatort toidukilega ja hoia enne serveerimist vähemalt 24 tundi külmkapis, et kihid jõuaksid maitsestuda.
Enne serveerimist määri tordile parajalt paks kiht sulatatud juustu. Kaunista poolitatud (ja vajadusel seemnetest puhastatud) viinamarjadega.
(Angeelika Kangi retseptiidee).
Võileivatort maksapasteedi ja viinamarjadega
Siin võileivatordis kohtuvad maksapasteet, hapukasmagus marineeritud kurgi salat ning magusad viinamarjad.