Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Faasan

Kanaliste seltsi kuuluv jahilind. Faasankukk, faasankana.

Farinheiras vorst

Farinheiras on omapärane portugali "jahuvorst". Väljaspool Portugali raskesti kättesaadav.

Feta, fetajuust

Kuulus kreeka juust. Algselt pehme soolane lambapiimajuust, ent tänapäeval valmistatakse ka lehmapiimast.

Fibrex suhkrupeedihelbed

Peedisuhkru tootmisel tekkiv kiudaine, kasutatakse pagaritööstuses.

Filee

1) kodu-, metslooma liha pehmeim osa, linnu rinnatükk, kala seljaliha 2) loetletud lihaosadest valmistatud praad

Filé pulber

Indiaanlaste maitseainesegu. Valmistatakse kuivatatud ja jahvatatud sassafrasi puu (Sassafras albidum [Nutt.] Nees) lehtedest (klõpsa kõrvaloleval fotol). Filé pulber lisatakse roale (ehk siis gumbole) alati alles peale kuumtöötlemist, kui pott on juba tulelt võetud (puista filé pulber gumbole, kata pott kaanega ja lase 15 minutit tõmmata)[...]

Finocchiona

Toskaana (Itaalia) üsna suure läbimõõduga salaamivorst, maitsestatud apteegitilliseemnetega. Maheda, ent väga omapärase maitsega.

Flammeri

Pudingutaoline magustoit piimast.

Flavonoid

Flavonoidid on taimele lõhna ja maitset andvad raviomadustega värvained.

Fleur de Maquis juust

Korsika lambapiimajuust. Värske ja maheda maitsega, niiske sisemusega. Vananedes tekib juustule peale sinakas hallituskiht. Juustukettad on mässitud rosmariini-tüümiani-kadakamarjasegusse.

Kuva kõiki