Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Earl Grey tee

Earl Grey tee sai nime krahv Charles Grey järgi. Teesegusse kuuluvad india ja tseiloni (Sri Lanka) teed, maitseks on lisatud bergamotiõli. Lady Earl Grey teesse on segatud ka apelsinikoort.

Edam juust

juust

Edamame sojaoad

Edamame on jaapalaste nimetus noortele pehmetele sojaoakaunadele. Müüakse aasia- ja deli-poodides kas värskelt või sügavkülmutatult. Süüakse nagu tavalisi herned - herned suhu ja kaunad minema[...]

Eesti toit

Eesti Konjunktuuriinstituut (EKI) uuris, millised on eestlaste lemmiktoidud ning mida pakutakse turistile tüüpilise Eesti toiduna. EKI põllumajandusuuringute sektori juhataja Pille Liivaauk ütles, et eesti toidutoodeteks peetakse sealiha, leiba, piimatooteid, kapsast ja kartulit[...]

Egusi seemned

Egusi on Lääne-Aafrika arbuusi seemnetest valmistatud paksendaja. Meloniseemned röstitakse ja jahvatatakse. Saadud pulber segatakse veega ning kasutatakse kastmete-suppide-jne paksendamiseks. Lisab kastmele munahüübe konsistentsi[...]

Emmentali juust

Kuulus suureauguline juust Šveitsist.

Emulgaator

Emulgaatorid tugevdavad emulsioone, st ainekombinatsioone, mis muidu kergesti ei ühildu (nt vesi ja õli). Munakollased sisaldavad looduslikku emulgaatorit - letsitiini, mida kasutatakse kastmete (nt hollandi kastme) ja erinevate küpsetiste sidumiseks[...]

Emulsioon

Emulsioon on ainesegu, mis koosneb vedelikust ja selles ühtlaselt jaotunud teise vedeliku (või teiste vedelike) tilgakestest. Näiteks piim on looduslik emulsioon ja majonees ning hollandi kaste on köögis tuntuimaid tehisemulsioonid[...]

Enchilada

Mehhiko roog: rulli keeratud ja ahjus gratineeritud täidetud maisitortilja.

Endiivia

Vt salatsigur.

Kuva kõiki