Kokandussõnastik

A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S Š Z Ž T U V W Õ Ä Ü Y KÕIK

Naan-leib

India valge leib. Kergitatakse pärmi või küpsetuspulbriga, küpsetatakse saviahjus. Retsepti leiate siit.

Napoleoni tort

Õhulised lehttaina kihid vaheldumisi crème pâtissière ehk vanilli-munakreemiga, peale puistatakse tuhksuhkrut.

Nasi goreng

Praetud riis Indoneesia moodi. Levinud Indoneesias, Malaisias jm. Riis küpsetatakse nt kreveti või muude koorikloomadega, liha, kana, muna, sibula, küüslaugu, kurgi, maapähklite ja rohkete maitseainetega[...]

Neerud

Neerud sisaldavad vähe rasva, rohkelt rauda, B- ja A-vitamiine. Neerud sobivad praadimiseks või kastme sisse. Proovi neid ka hautistes või risotodes. Peale ostmist pese neerud külmas vees hoolega puhtaks[...]

Neljaviljahelbed

Neljaviljahelbed valmistatakse puhtast täisterarukkist, -kaerast, -nisust, ja -odrast. Kasutatakse putrude ja suppide valmistamiseks, küpsetamiseks ja naturaalselt näiteks jogurtiga.

Neufchâtel juust

Südamekujuline prantsuse juust, pärit Normandiast. Type: Pâte molle à croûte fleurie Lait: Vache. Lait cru. Aspect: 6 formats différents: Le carré, la briquette, le bondon de 100 grammes. Le coeur et la double-bonde de 200 grammes[...]

Niatsiin

Mikrotoitaine. Niatsiini kasulik toime: * aitab ensüümidel lõhustada ja kasutada valke, rasvu ja süsivesikuid. * on efektiivne kolesterooliringluse parandaja ning kolesterooli taseme langetaja veres, aitab alandada veresuhkrut ja ladestada glükogeeni[...]

Nispero (jaapani villpööris)

Nispero on jaapani villpöörise vili. Kuulub roosviljaliste hulka koos õuna, pirni, visiku, ploomi, maasika ja vaarikatega. Algselt pärit Hiinast, ent juba tuhat aastat on seda ka Jaapanis viljeldud[...]

Nisujahu

Eestis toodetaval nisujahul on viis sorti: Lihtnisujahu ehk täisteranisujahu (kliisid 15-18%) II sordi nisujahu (kliisid 8-10%) I sordi nisujahu (kliisid 2-3%) K/s nisujahu (kliisid 0,1-0,5%) Sõre jahu (kliisid ei ole) Nisujahu sisaldab rukkileivast enam PP-vitamiini[...]

Nisukliid

Nisukliid aitavad puhastada organismi jääkainetest. Veski-Mati soovitab sellist lihtsat kasutusviisi: lisa klaasile keefirile 1sl nisukliisid ja joo.

Kuva kõiki