Heleen Abikokk 2008-09-05 19:44:59 |
Tere Nami-namikad!
Püstitasin Poola köögi teema, et uurida targematelt veidi, mis on see, mida tasuks või lausa peaks Poolast kaasa ostma. Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Mann Abikokk 2008-09-05 20:48:29 |
minul on üks Varssavi väike pelmeenikohvik lemmik, kust ma alati toon käsitsi tehtud erinevaid pelmeene kaasa. | |
Heleen Abikokk 2008-09-05 20:52:35 |
Aga kas sul pelmeenid tee peal üles ei sula siis?? Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Ussicke Abikokk 2008-09-05 23:30:41 |
Mina olen Poolast ostnud kõikvõimalikke maitseaineid. Neil on näiteks pakikestes maitseürtide kuubikud (petersell, basiilik, till, oregano, küüslauk, sibul jne), Knorri omad, aga meil millegipärast ei müüda. Kõikvõimalikud purgisalatid jm hoidised on ka asjalikud. Ja loomulikult vorstid. Ja minul isiklikult on puudu Poola rahvusroogade kokaraamat :), tooksin näiteks selle, kui võimalus oleks. | |
Mann Abikokk 2008-09-06 07:58:57 |
Heleen:
Ei sula, mul spetsiaalselt külmakast kaasas.
Kapist just vaatasin, et üks lemmik vorst on ka: Krakus Kabanosy. Aga kas sul pelmeenid tee peal üles ei sula siis?? |
|
Merilin Abikokk 2008-09-06 09:13:50 |
Lõunas mägilaste juustu (oscypek) tasub ka tuua, aga mitte seda kilesse pakitud poeversiooni, pole see, ikka lahtist tee äärest. Ja kas Żubrówka on meil ka poes müügil (olen lasnud sõpsil Poolast tuua seni). Pisike ja Pisut Segi, teadagi... |
|
Mann Abikokk 2008-09-06 09:48:48 |
Thredahlia:
mõni aasta tagasi ma kuskil Tallinnas nägin seda müügil :) Ja kas Żubrówka on meil ka poes müügil (olen lasnud sõpsil Poolast tuua seni). |
|
Heleen Abikokk 2008-09-13 19:38:41 |
Poolast selleks korrast tagasi. Tõin hästi palju halvaad ja nt. Wedeli šokolaade, mida keegi soovitas. Käisin pelmeenikohvikust kaks korda mööda, kahjuks ei olnud võimalust sisse astuda.
Üliõnnelik olen ma selle üle, et sain šokolaadijäätise tšilliga ära maitsta (Eestis pole näinud). Armastus käib kõhu kaudu :) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2008-10-27 15:10:33 |
Ussicke:
Ja minul isiklikult on puudu Poola rahvusroogade kokaraamat :), tooksin näiteks selle, kui võimalus oleks. Ja seniks, kuni Sul poola rahvusroogade kokaraamatut pole, kasutad Nami-Namis leiduvaid poola köögi retsepte :P Kaneeline õuna-kõrvitsasalat Karpaatia tort Kohupiimakook poola moodi Krakovi kook Krupnik e. poola kruubi-seenesupp Lillkapsas poola moodi Poola kana-riisisalat Poola kaste Poola punapeedisupp Mulle meeldib väga Stockholmi lähistel elava poolatari Dagmari toidublogi A Cat in the Kitchen. Tema blogis on ka mitmeid poola retsepte (ingl. k.) |
|
Pille Nami-Nami peakokk 2010-08-30 13:13:25 |
Valik sügisesi Poola retsepte (ingl. k, pdf-fail)
Tiramiiiisu:
Ma lisasin ka ühe žureki retsepti. Kui Sa vähegi inglise keelt loed, siis siin on üks üsna põhjalik seletus.
Aire1:
Leidsin internetist sellise retsepti, ehk sobib? :) Žurek vorstigaKas kellelgi on žureki retsepti aga palun võimaluse korral eesti keelset, minu keele oskus on väga nulli lähedane. Käisin poolas puhkamas ja sõin seal žurekit, maitsev oli, vähemalt mulle maitses. Eile otsisin googlist ja leidsin ainult poolakeelseid, proovisin ka googli tõlget aga suht segaseks jäi. Tean ka seda, et piirkonniti tehakse neid erinevalt. |
|
< 1 | 2 | 3 > >> |